Manžel hasič a střídavá péče. Jak se to řeší?

15. lis 2022

Dobrý den, prosím máte zkušenost, jak se řeší střídavá péče v případě rozvodu, když manžel má v práci jeden den ctyriadvacitku a pak má dva dny volna? Může v takovém případě vůbec být střídavá péče? Děkuji.

marcicek84
15. lis 2022

To se asi resi spolecnou peci s tim,ze se budete domlouvat kdo kdy bude mit deti...ale domluvit se .uze byt nekdy tezke,steidavky by asi sla,pokud si zajisti na dny kdy nemuze hlidani (babicky).

camelinka
15. lis 2022

Se stridavkou neporadim, my mame s ex spolecnou peci a vse je na domluve, dela taky jen 24ky.
Jenze my spolu vychazime uplne vyborne a na vsem se vzdycky domluvime, jak ste na tom vy, nepises...

j.a.n.i
15. lis 2022

Tak proč by nemohla, podle toho, co píšeš má ty směny pravidelné, takže se dá vymyslet nějaké střídání, tak aby vyhovovalo dětem i směnám. Nikde není řečeno, že střídavka musí být 50:50 a ještě ke všemu po týdnu. Nicméně pokud jste schopni se operativně domlouvat, tak je jednodušší to nechat jako společnou, alespoň vám do toho nebudou kecat instituce.

drep
15. lis 2022

Ano, může, nedávno na vyšla judikatura ústavního soudu, že toto nesmí být důvodem proti střídavé péči, jen se ty dny upraví jinak a ne týden a týden (což ostatně není podmínka ani obecně)

andelka
15. lis 2022

Proč by ne. Může mít děti pravidelně když nebude v práci. Střídavá péče není jen týden/ týden.

bara88
15. lis 2022

Proč by nemohl?pokud má hlídání tak je to na něm ne?

barmil
15. lis 2022

Přeci je super, že má o děti zájem a chce s nimi být. A směny mívají dost předem, minimálně měsíc, tak se to dá dobře plánovat. Vše je o domluvě.

martinka_33
15. lis 2022

@drep a kolegovi z důvodu smen před třemi lety střídavku zamítli 😐

autor
15. lis 2022

Moc děkuji, vlastne mě nenapadlo, že to nemusí být týden týden.

drep
15. lis 2022

@martinka_33 já na facebooku sleduju ofiko stránku ústaváku (nejsem až tak fanoušek, ale pracuje tam můj milovaný bratříček) a bylo to tam jako příspěvek tak před půl rokem, tak ať kolega zkusí pohledat…

martinka_33
15. lis 2022

@drep řeknu mu o tom, ať zkusí znova dát návrh 👍

zuzekk
20. lis 2022

Když trochu odbočím - jak myslíte, že děti tuto formu stridavky, snášejí? Tedy že lítají dva dny sem, tři dny tam, jeden den tedy, podle směn,.. nevím, třeba je to lepší, nebo není lepší ten týdenní cyklus?

somalicats
20. lis 2022

@zuzekk Asi je to individuální. U nás dětem vyhovuje právě tenhle kratší cyklus, střídáme s ex 2-2-3.

andelka
21. lis 2022

@zuzekk to je individuální. Pokud to vědí dopředu a i se jim to třeba názorně ukáže,tak v pohodě. My jsme měli na lednici na týden kalendář, lepila jsem tam na suchac kartičky ke dnům, kde budou ( mamka, taťka, babička). Měli jsme to od začátku střídání,od 3 a 5 let. Zpočátku jsme střídali po krátkých intervalech, den dva. Teď máme 5-2-3-4, ale pořád stejně, nesmenujeme. Nicméně týden nebo dýl provozujeme jen o prázdninách.

karkulka1283
Odpověď byla odstraněná
Zobraz