Dobry den,chci se nechat s manzelem rozvest, ale drive nez se rozvedeme se chci odstehovat. Mame spolu syna a ted s nim cekam dalsi dite. V pripade odstehovanibych chtela ba socialce nechat sepsat predbeznou upravu styku s detmi a vysi alimentu. Co me vsak zajima, jestli mi vznikne narok na prispevek na bydleni. Jestli nemusim cekat az na rozvod. Od kvetna pujdu na nemocenskoz potom na materskou, a najem bych jen z toho asi neutahla i tim, coby mi ex platil.
To není pravda, posuzuje se uplynulé čtvrtletí, jak příjmy tak prokazatelné výdaje na bydlení. To znamená, že pokud budeš mít nájemní smlouvu od dubna, tak můžeš zkusit žádat o příspěvek od července, dokládat budeš platnou nájemní smlouvu, doklady o zaplaceném nájmu a zálohách na energie za duben květen červen. A také tvoje příjmy za tyto měsíce, počítají se i alimenty jako příjmy dětí. Před lety šel manžel vyloučit z okruhu společně posuzovaných osob, bylo to složité, sousedi museli dosvědčit že se u nás nevyskytuje, ale šlo to.
Diky, slysela jsem, ze jde zadat uz ten mesic, co dostanu najemni smlouvu, s dokladem o zaplaceni toho prvniho najmu. Oni mi to vypocitaji podle normativnich nakladu a pak bych zadala v ctvrtleti jako se ma pocitalo by se to uz z realnych nakladu.
Příspěvek na bydlení se vyplácí zpětně, takže ho dostanete teď, pouze pokud jste podmínky splňovali jako domácnost minulý rok. A v tom případě by na část příspěvku měl nárok i manžel. Nebo to tak aspoň bylo před čtyřmi lety, kdy jsem se o to zajímala.