Jsem vdaná, ale dítě čekám s přítelem

maxmik
16. zář 2016

Ahoj holky, jsem v dost těžké situaci... Stále jsem ještě vdaná za manžela,ale už spolu nějakou dobu nežijeme. Bohužel dohoda u nás je na bodu mrazu, takže žádná. Mám přítele s kterým jsme v očekávání. Dostala jste se nějaká do podobné situace.

lv
17. zář 2016

do podobné ne, jen vím, že pokud jsi vdaná, je dítě automaticky považováno za jeho.

andryyysssek
17. zář 2016

Manžel se musí zříct otcovství,a přítel musí otcovství přiznat.Musí to být soudně.Když to nevyřídíte,dítě bude automaticky manžela.

maxmik
autor
17. zář 2016

Díky holky, za vaše info toto mě říkala i známá ze sociálky.

andryyysssek
17. zář 2016

@maxmik je to zapeklitá situace,že?Ale zase,proč by měl manžel uznávat cizí dítě,když žiješ s přítelem,a ten své dítě určitě rád přijme,co? 🙂

maxmik
autor
17. zář 2016

To určitě ano ale bohužel s manželem není dost kloudná domluva a tím pádem se to dost komplikuje :(

tomici
17. zář 2016

@maxmik Já ti nevím, ale pokud by se dítěte nezřekl, tak by na něj měl platit alimenty a na tebe taky pak po porodu ne pokud to tak tedy v praxi chodí? 😉 Myslíš, že o tohle stojí? Zkus mu to nadhodit z téhle stránky, snad se umoudří a bude spolupracovat 🙂

maxmik
autor
17. zář 2016

S ním není žádná řeč :( a bohužel on ani rodinu mít nechtěl a nemohl. Je to komplikovaná situace. Ale asi by to nebyl život bez komplikací. Hlavně mě známá mojí mamči, která dělá na sociálce říkala že hned po porodu musím zažádat o svěření dítěte do vlastní péče, jelikož on bude mít stejné právo na miminko jako já ☹

verena
17. zář 2016

No a kdy čekáš to dítě? Jste už v rozvodovém řízení? To bych se snažila tedy co nejvíc urychlit. No tak snad by nějaký soud nenapadlo dítě svěřit jemu. Každopádně pokud vím, tak pokud matka kojí, tak jsou neoddělitelná dvojice (bude to nějaká úmluva o právech dítěte nebo tak). Tak si o tom něco zjisti a bylo by dobré se pokusit aspoň kojit, aby byl čas na dořešení rozvodu.

andryyysssek
18. zář 2016

@maxmik jo,to chápu,ale kdyby byl oficiálně otcem manžel,platil by alimenty,a to by asi nechtěl,ne?Byl by sám proti sobě 🙂 A dítě určitě do péče nedostane,musí k tomu být pádný důvod,aby dítě odebrali matce,zvlášť mimino.

evulina77
18. zář 2016

@maxmik podat žádost o rozvod hned a na nic nečekat. A protože i po rozvodu je do 300 dnů za otce dítěte automaticky považován exmanžel, takže pak hned svatba. Pokud to nestihnete, musíte po porudu podat žalobu o popření otcovství manžela. Když bude manžel s popřením souhlasit a přítel bude své otcovství uznávat, mělo by být rozhodnutí vydáno hned při prvním jednání. Jinak bude nutné udělat testy DNA, což je komlikace nejen finanční ale hlavně se to pak táhne. Jinak bych si současně po porodu hned nechala svěřit dítě do své péče. A zkusila na manžela jít po finanční stránce s tím, že pokud bude dělat problémy, tak mu vypočítat na kolik peněz ho to měsíčně výjde (měl by platit na tebe i na dítě). Ale třeba to klapne s tím rozvodem a následnou svatbou, pak bude dítě automaticky nového manžela...

maxmik
autor
5. říj 2016

Děkuji holky za rady, ani jsem nečekala kolik ochotných tu je. Jste moc hodní a za každou radu si moc vážím a předem děkuji.

maxmik
autor
5. říj 2016

@andryyysssek To by byl sám proti sobě. Rozvést co nejdříve. Myslela jsem že s ním bude řeč ale bohužel není

andryyysssek
5. říj 2016

@maxmik tak je to magor,bude platit alimenty na cizí dítě.

maxmik
autor
5. říj 2016

@andryyysssek bohužel ma.... to je :(

andryyysssek
5. říj 2016

@maxmik ach jo,proč je to s těma chlapama tak těžké? ☹

maxmik
autor
5. říj 2016

@andryyysssek To také nechápu :( ale snad se umoudří a dostane už konečně rozum

andryyysssek
5. říj 2016

@maxmik snad jo.A už jsi podala návrh na rozvod?Kdy máš termín?Třeba byste stihli rozvod,a svatbu s přítelem před porodem.

maxmik
autor
5. říj 2016

@andryyysssek Ano už jsem ho podala a termín mám v únoru

andryyysssek
5. říj 2016

@maxmik tak držím palce,ať to vyjde 😉