Ahoj maminky, prosím o vaši radu, tady mi vždy nejlépe poradíte😊🫶🏻
S ex mám malou, nechce ji, takže jsme spolu samy uz od narození 😊 Teď má 19 měsíců. Byli jsme teď u notářky si sepsat dohodu o alimentech, sice zájem nemá, ale co se týče tohoto je rozumný. V příštím roce bude malá už chodit do školky (doufám🤣) a tudíž ve zprávě máme napsáno “S přibývajícím věkem, zvýšení peněz) no, tak se chci poradit. Řekla jsem mu, že buď mi bude platit tolik kolik mi platí teď (3800,-) a na školku půlku přispívat nebo zvýšíme alimenty. On řekl, že uz se tím zabývat nechce a nechce to řešit půl na půl, prostě chce mít klid, tak že až prý budeme řešit školku, tak se mu mám ozvat a domluvíme se na zvýšení. Ok.. a teď prosím kolik bych mu tak měla rict? 😏 Vůbec nevím kolik co takhle stojí… plat jeho neznám a k soudu naštěstí nechce, uf .. ještě ty tahanice by mě jeblo 🤣 Jen prostě nemám zkušenost.
Děkuji🌸
@bassetlady Jéje, moc děkuji. Tak asi budu radši když bude doma 🤣🤣🤣🤣🤣
Naklady ve statni skolce: skolkovne 500/mesic, stravne celodenni dochazka 45/den, SRPS 500/ pul roku, na zacatku roku pomucky za cca 300 Kc. Mladsi deti krouzky nemaji, ale bud jsou zdarma (uci skolkova ucitelka), nebo za 1300-1500 za pololeti (uci externista).
@felixfelicis Nádhera🌸 Děkuji moc.
Státní školka je cca tisícovka měsíčně (plus mínus nějaká stovka, záleží na městě), pokud půjdeš do prace, tak školné si pak můžeš odepsat z daní. Kvůli pár stovkam za obědy by mi snad ani nestalo zato se soudit.
Plus prezuvky, holinky a plastenka😀 (ani jedno bych bez skolky nejspis nekupovala). A to je asi vse...Zvlast jsme platili jen 2x rocne foceni, ktere je dobrovolne (portrety). Spolecna fotografie na konci roku stala 40 Kc 🙂
@felixfelicis Dekuju moc 😍😍😍
U nás jsou ve školce třeba i kroužky (500,- jeden), školka v případě 3000,- aktivity jako lyžování 3000,-...záleží jak moc s ním chceš řešit tyhle jednorázové výdaje.
Jj, skolka v prirode 3800, ale je az pro predskolaky.
@felixfelicis u nás jezdí třeba všechny třídy.
@ele_nka u nas jen starsi a je to dobrovolne, syn jet nechtel, tak zustal ve skolce s dalsimi detmi, ktere nejely (tzn. kdyz to rodic nechce platit, neni to problem).
@felixfelicis tak to jsou dobrovolné všechny tyhle aktivity, ale pokud chceš člověk dítěti dopřát, je potřeba s těmi výdajemi za ně počítat.
Holky ani jsem nad tím neuvažovala zda to s ním řešit, jako lyžák nebo něco takhle většího asi ano.. ale kroužky asi ne..
@makkyv upřímně pokud nemá zájem, rekla bych si rovnou o víc a na ty akce dávala stranou. Než mu co pár měsíců volat, že jede na vylet, hory atd. Řekni si teď o 5000 a další navýšení ve 3letech a další v 6letech. 3800 je málo, bydlení, jídlo, oblečení.. Vše teď zdražuje. Plat neznáš, tak si řekni víc a když se bude cukat, tak řekni, že se to teda výměri oficiálně podle prijmu.
Nase skolkovne je 350kc, obedy 900 + -, plus tisicovka na tridni fond coz je na vylety,.a tak
@hanka_12345 To je ale super, já teda asi viděla jen soukromé 😀 protože když jsem napsala státní školka, tak snad nikde za boha nebyl ceník, ale jak se objevila nějaká “skupinka” místo školky, ale funguje to jako školka, tak kolem 4 tisíc a proto jsem se ptala na kolik je mám zvýšit 🤣 tak to je dobrý!
U nás je skolkové 625,plus strava cca 800-900. Nic okolo kromě výletu,divadel,focení se neplatí.
@makkyv Řekni si samozřejmě víc, že budeš uplatňovat slevu na školkovné (pokud budeš pracovat) vědět nemusí 😉.
@makkyv Ja přidám jen takový typ od kámošky. Je take sama s malým. Malý chodi uz do školky ex ji platí 5000. Ona si založila druhy účet přidružený ke svému, kam ex po dohodě posílá ty peníze. A říkala, že je třeba měsíc kdy na ty peníze nešáhne vůbec nebo minimálně. Takže se ji diky tomu podaří ušetřit peníze navíc třeba na dárky, výlety , na nečekané výdaje apod.. Že když je měla fyzicky na svém účtě bylo pry pro ni složitější více ušetrit. Ale to je jen takový typ , mne osobně to prijde take jako dobrý nápad a také to tak delame 😉.
@martt já taky mam zvlášť účet,kam mi chodí jen alimenty a peníze,které mi na něco přispívá nebo vrací pojišťovna. Jinak funguju z jiného účtu. Takže tady spíš šetřím. Pomalu,ale je to potřeba, kluci jsou dva. Hlavně o prázdninách, nebo když oba mají najednou něco ve škole, nebo před začátkem školního roku to jen frčí.
@makkyv u nás školka bude asi 1500 celkem. Plus občas nějaké platby za akce. No a musím koupit papuče, boty na ven, pyžamo, musí tam mít náhradní oblečení do třídy a oblečení na zahradu, a ještě jsme kupovali toaletní papíry, kapesníky, mýdla 2x ročně.
U nás školkovné+ strava dohromady 1300, + výlety,divadla, Školka v přírodě, foceni každý půl rok, každopádně aktivity mimo školné jsou dobrovolné.
@makkyv ahj, ber v potaz I to, ze ty zrejme nastupujes do prace... pri nemoci ditete pak jses doma s ni ty, takze I tva mzda bude nizsi. ak mas hlidani, tak super. ale deti u nastupu do skoljy byvaji cast9o nemocne. klidne bych sla do castky 8 tis. kolega v praci sve dceri plati 8 tis.mesicne, je tajy skolkova.
@drep No právě, já si myslím, že už bude mít víc, když napsal, že šel o dům dal.. tam mu ten plat nevyhovoval, takže pochybuji, ze by šel do méně placené ALE.. těch 8 tisíc si myslím, ze je dost na 3 leté.. já bych to viděla třeba tak na 6 tisíc zvednout a to asi maximálně, už tak mi to přijde dost ”.. samozřejmě kdyby to byla soukromá, tak asi bychom museli myslet jinak.. zatím je spousty času…
Nejsem zase ta svině co ho chce oškubat, ale zase na tom nechci být byta..
Záleží, jestli se dostane do státní školky nebo bude muset do soukr. dětské skupiny. Rozptyl je 1 až 12 tis.