Dobrý den, prosím vás nemáte někdo zkušenosti jaké jsou tet podmínky pro zrušení otcovství?
Máme v dubnu soud aby mi dcera byla svěřena do péče a ráda bych ho zbavila veškerých práv. Můžete soukromné ráda se divím více jak to mám řešit děkuji
@mariemakovcova Otec diteti ocividne ublizuje/zneuziva, neplati dlouhodobe alimenty, je obvineny z trestne cinnosti, bere drogy, je zavisly na hrani automatu ci alkoholu? Nebo proc ho chces zbavit rodicovskych prav?
Dítě je vás obou, není majetkem matky. Takže pokud tam není opravdu vážný důvod viz výše, neuspějete.
@mariemakovcova Chapu, ze tam jsou ted velmi silne pocity, znam to. Pomohl jenom cas. A bohuzel se tahle valka otiskne jenom na malem/male, vy za par let uz polevite, najdete si treba jineho partnera, uz to nebude tema. Takze kdyz uz, hledala bych cestu, jak navysit alimenty, protoze zrusit otcovstvi je sakra neproveditelny.
Taky by mě zajímalo co k tomu maminku vede, a jestli je partner neplatič/ohrožuje je nebo je to jen "chtíč a nevůle" maminky, která si usmyslela jak to bude. Nesoudim, ale znát důvod je důležite. Jak psaly holky výše, opravdu to lze jen v závažných případech, i tak soud nejprve třeba přistupuje k omezenému asistenčnímu styku děti a rodiče.
Nebo musi být někoho kdo si dítě napíše, že je otec a biootec vám to před soudem potvrdí a popře sve otcovství.
Vše záleží jaká je vaše konkrétní situace.
https://www.klubsvobodnychmatek.cz/podminky-zba...