Jak velké můžu platit alimenty?

svanel
1. pro 2016

Zdravim chtel bych se zeptat mam dite s pritelkyni a ta me vyhodila ze to neklape mam velke splatky na pujcky a z bytem me zbyva 4tis na jidlo jak velke muzu platit alimenty pujcky sem si bral na auto vybaveni bytu a veci pro malou diky za odpoved

lv
1. pro 2016

Měla by to být polovina nákladů na dítě, tedy bydlení (její díl nájmu), školka, kroužky, ošacení-obutí, strava, léky, běžný provoz.. zadej si kalkulačku výše výživného na netu, podle platu. To, že sis nabral úvěry tam zohledněno ale myslím není. Vybavení bytu - půlka je tvoje, věci pro malou? Auto - lze prodat (ač ho třeba potřebuješ) atd.. tak se na to bude asi soud dívat. Kolem mě (běžně vydělávající, průměr) tak 3tis.. jak velké je dítě? Do 2let věku je vyživovací povinnost i na matku.

astyna
1. pro 2016

Vesměs záleží na tom, jak se domluvíte, hlavně na výši příjmů. švagr platí 10 tisíc na 2 děti + 3 tisíce na manželu jako vyrovnání příjmů.

svanel
autor
1. pro 2016

Male sem vse kupoval ja nebo rodina byli ji dva matka mela nastarost jen sluzby v byte a ani ty nebila schopna platit tak jak ma male bych koupil vse ale ji penize davat do ruky nechci nedavno si vzala 60000 pujcu a prosazela ji v losech a utajila to mala je nejvic stejne s moji mamkou a semnou ona chodi taky do prace

lv
1. pro 2016

@svanel tak si požádej o svěření do střídavé péče.

uzivatelkapetra
1. pro 2016

@svanel to se nedá tak všeobecně říct, záleží na stáří dítěte, na výdělku vás obou (ne jen váš) a na spoustě dalších věcí.
Tak mě spíše napadá otázka, proč jste to rovnou vzdal a nepokusíte se malou získat do péče?
Nemusí být vždy automaticky, že dítě zůstává u matky., kor jestli má vaše bývalá problémy se sázením

svanel
autor
1. pro 2016

@iv
Stridavou peci bych chtel ale male jsou dva a nevim zda to jde

svanel
autor
1. pro 2016

@uzivatelkapetra
Sazeni muze kdykoliv poprit ale rozhodne to zkusim teprv tam pujdem

uzivatelkapetra
1. pro 2016

@svanel tak nedávno si půjčila 60t. a nic nekoupila. Ono se to možná dá.
Pokud se u vás malá bude mít lépe a nechcete o ni bojovat jen ex na truc tak vám to přeji. Jeden můj kolega má taky syna ve výhradní péči, jeho bývalá potom přestala jevit o dítě zájem a pořídila si další.
Pro otce nejlepší možnost a malému máma vůbec nechybí

ivular
2. pro 2016

@lv Tak dítě přišlo o rodinu a vy ještě doporučujete, aby přišlo i o domov?

lv
2. pro 2016

@ivular podle autora příspěvku ho má více u něj a jeho matky. Samozřejmě nevíme vyjádření maminky, třeba to vidí úplně jinak. Kamarádka má střídavku snad od roka a vyhovuje všem.

svanel
autor
4. pro 2016

@ivular
Takze kdyz bude u taty tak to neni domov nebo co?to mi moc smysl nedava

svanel
autor
4. pro 2016

@ivular
Nechci aby ji jeji mamka nevidela jen ji nechci videt jednou za 14 dni o vikendu ten kdo sve dite miluje vi ocem mluvim prijde mi ze zadne dite nemate nebo vam je jedno

ivular
4. pro 2016

@svanel Já samozřejmě nemůžu vědět, jestli by dcera měla radostnější dětství u vás či u své matky, každopádně každé dítě (a dokonce i zvířecí mládě) potřebuje mít domov, nikoliv trvalý status "návštěvy" a neustálé pendlování a přizpůsobování se novým prostředím.
"videt jednou za 14 dni o vikendu" - nevím, jestli je u vás technicky možné, že byste s dcerou trávil i některá odpoledne během pracovního týdne. Každopádně kvůli tomu, že je to pro VÁS málo, JÍ prosím neberte domov.