Hezký den,
potřebuji se asi spíš trochu vypovídat a ulevit si. Manžel mi oznámil, že se chce rozvést, dle všeho to měl naplánované a vymyšlené. Ještě minulý týden jsme spolu řešili normální věci a najednou se to zlomilo. Ano, nebylo to mezi námi ideální, ale přece jen. Poradíte jak to přežít? Snažím se fungovat kvůli dětem, ale je to strašné těžké
A když už přijde chlap s rozvodem, předpokládala bych, že má nějakou jinou..? Chlapi většinou "jen tak" neodchází...
Je mi to líto, určitě to nebude lehké.
Za mě je nejdůležitější najít si nebo pokud máš nějaký koníček. Abys měla z něčeho radost.
Drz se🍀
@patypresdevaty to mě taky hned napadlo... chlapi jsou na taková rozhodnutí hodně líný.
@patypresdevaty já si to také myslím, on tvrdí, že ne.
@felis určitě by bylo jednodušší kdyby to přiznal na ferovku
A ty se chces rozvest? Kdyz ti prizna, ze ma zenskou tak stejne ty by si s nim nemohla byt, teda aspon zensky to tak maji. Takze stejne je rozvos na spadnuti.
Můj chlap by se rozvedl i bez zenske , když už by měl pocit ze to nedává smysl a právě naopak že si najde nějakou lepší co mu víc vyhovuje a bude mít celý,,trh,, otevřen😀
Potom jsou chlapi co cjcou z domu pryč, ptz je tam stres - zenska mu furt jen něco vyčítá, hádají se , neumi komunikovat a ho to žere...
Jinak neporadím.
Spíš bych si řekla, že je to fakt možná lepsi teď so zo říct na rovinu, než přechodit dalších 5 let být,,obeti,, nevěry velkých hadek a deti neuvidí fungující rodinu...
Jak jsem si přečetla větu, jak přežít rozvod, tak mi hned blesklo hlavou, jedině s dobrým právníkem v zádech.
Tohle je šok pro tebe. Máš nějakou oporu v rodině, kamarádech? Pokud ne, nebo to ještě nechceš vynášet na světlo, tak kontaktuj nějakého psychologa, terapeuta před kterým se vypovídáš, on ti dá i třeba nějaký vhled. A celkově by to chtělo asi víc návštěv než jednu, ať ti to pomůže zpracovat.
A právník je dobrý v tom, že během rozvodu se dějí majetkové boje, prasárny, kdy jedna strana chce tu druhou ošulit na společném majetku, zamezit kontaktu s dětmi a tohle právník pohlídá, abys nebyla bitá na majetku. Píšeš, že manžel to měl promyšlené delší dobu. Jsou páry, které neví, jaký má jejich polovička příjem a na co mají nárok v případě rozvodu. Jsem trochu pesimista, že by manžel byl takový formát a dělil se spravedlivě.
@levandule_k jsem názoru, že lásku si nevynutíš, pro všechny případy je nejlepší mít vyřešené majetky už za manželství. Jenže spousta manželů si myslí, že rozvod nehrozí a pak bum a je to boj. Vidím to u svých kamarádu, soud o děti se táhne už 2 roky a až se toto vyřeší, další kolo bude boj o majetek.
Kdyz se se mnou rozesel manzel, tak take skalopevne tvrdil ze zadna jina v tom není. Na to konto jsem potkala znameho pravnika v hospode a ten mi rekl, ze ze svych zkusenosti je v tom vzdy jina. Jinak chlapi voli jistotu a pohodli i kdyz nejsou uplne spokojeny. A co myslis? Netrvalo dlouho a uz mi v baraku bydlela jina.
Jak prezit. Ja od toho ledna co mi to oznamil prezila jen diky psychoterapii a antidepresivum.
Drz se
My ženy jsme silné a dáme vše. Kor kvůli dětem. Bude to těžké. Terapeut není na škodu. Mít kolem sebe podporu rodiny a přátel, koníčky můžou pomoct. Čas vše zahojí. Poradila bych se i s právníkem, na co se připravit. I kdyby měl ženskou, snaž se s ním vycházet kvůli dětem, rodiče zůstanete na pořád a do jejich plnoletosti budete řešit společné věci. Někde tě čeká někdo, s kým ti bude hezky a vše je jak má být, drž se!
Náš kamarád se také rozvádí kvůli dlouhodobé nespokojenosti, nefunkční ženě, ona to tak neviděla, ale známe oba, tam to kvůli třetímu nebylo. Ale možná jsou to vyjímky. Ale samozřejmě by mi to vrtalo hlavou.
@lennus děkuji za odpověď. Určitě se s tím časem smířim a bude líp.
U nás je to asi z podobného důvodu. Nevím teda jestli mě vidí úplně jako nefunkční ženu, ale těžko říct, jak to ve vašem případě vidí ta žena. Já si osobně myslím, že vždycky je to oboustranné a pokud to nefunguje, tak nefunkční svým způsobem byli oba.
Tam to byl opravdu extrém a vím to dokonce i od jejího táty. Sami jsme to viděli a zažívali, kdy on toho má pracovně dost, ona volné odpoledne, je jen u telky, večeře stylem něco si namažte. Zanedbávání prevence u dětí, nespolehlivost, kdy na něj toho už bylo dost.
Mám kolem sebe rodiny, kdy pokud ta žena tolik nepracuje, kompenzuje to péčí o děti a domácnost. Sama pracuju na zkrácený, ale jinak se otáčím a neflákám se.
Nemusí být oba nefunkční, spíš je to vzákemných hranicích a komunikaci.
Neznáme okolnosti.
Ale pokud už je manžel rozhodnutý a není ochoten zkusit třeba ještě párovou terapii/manželskou poradnu, asi nezbyde, než se s tím nějak vyrovnat. A s tím může pomoct určitě i individuální terapeut, rozhodně doporučuju si nějakého najít.