ahoj potřebovala bych poradit ohledně alimentů.Chci po porodu uhánět bývalého ohledně alimentů,ale nevim jak na to.Zda musím za právníkem a ten to dá k soudu a bude mě zastupovat,nebo musí dát podnět sociálka a právníka vůbec nebudu potřebovat.Prosím o radu zkušené.Strašně v tom plavu.Moc dík
girl jak říká nikitazak podej si to sama, nemám s tím přímo sama zkušenosti, ale moje mamina ,když na nás žádala alimenty tak si to taky podávala sama a vyhrála to na plné šáře, otec si ani neškrtl,¨když měl k tomu připomínky tak ho u řízení ještě uzemnili, takže se ničeho neboj, pozeptaj se na sociálce ve městě kde bydlíš a oni ti tam poradí, poradí ti taky právník. Tak ti držím palečky.
janinka23:moc děkuji za radu.máme na sociálce velice příjemnou paní,která mi se vším pomůže,tak snad to dopadne dobře.
girl na sociálce o tom musí vědět, moc dobře to tam znají a ty se jen nesmíš bát a jít do toho, neděláš to hlavně kvůli sobě, ale kvůli miminku, aby bylo zabezpečené, a když si ho tvůj ex uměl udělat tak se taky musí postarat. Tak jdi do toho 🙂 a věř , že to určo dopadně dobře !
holky nechce se mi zakládat nové téma, tak se zeptám v tomto, pokud chci po bývalém alimenty, předpokládám, že musí být zapsán jako otec dítěte v rodném listě - určitě. Zapsán do rodného listu předpokládám může být jen s jeho vědomím, protože se snad předkládá občanka, že.
Pokud je ale zapsán do rodného listu a při žádosti o alimenty zpochybní své otcovství, co dále s tím. Předpokládám že je asi nařízen test otcovství ... ale ruku na srdce nechce se mi, čerstvě narozeného drobečka nechat tomuto hned podrobovat.
Nemá některá zkušenost ???
douglaska - pokud je bývalý partner zapsán v rodném listě dítěte, není tedy pochyb o jeho otcovství. Pokud to tedy dáš k soudu, podáš normálně návrh na zvýšení výživného. Pokud partner bude ypochybňovat své otcovství, bude muset vyvolat nový spor o určení otcovství, ve kterém pak zřejmě soud testy nařídí.
AHOJ, ja uz mam tento kolotoc za sebou. zadost mi napsala kamaradka pravnicka a podala jsem si to sama u soudu a vyhrala jsem. Muzes se take obratit na socialku ve svem meste a oni by ti meli zadarmo poradit, prip. sepsat tu zadost. Kdyz jde o deti, tak se u soudu zadne poplatky neplati. vyhrala jsem ten soud se zadosti, kterou jsem mirne navysila od toho co bych si predstavovala(protoze dolu muzes jit vzdycky) ted dostavam na 12-leteho kluka 3,500kc a upozornuju, ze muj manzel neni zrobna bohaty, ale soud uz dneska uprednostnuje pozadavky ditete a kdyz je otec zdravy a praceschopny, tak k tomu prihlizeji. Drzim ti palce