Dobrý den, mám prosbu. Nemáte prosím někdo ponětí, jak to funguje s exekucemi?
Stala se nám tato věc. Manžel má dospělou dceru z prvního manželství. U nás má trvalý pobyt, ale již několik let s námi nebydlí. Dnes jí k nám přišel dopis - příkaz k úhradě exekučních nákladů. Madam s námi nekomunikuje. Bojím se že nám zaklepou na dveře exekutoři, pokud dluh neuhradí, čehož se upřímně bojím. Nevíte jak se bránit? Mám nervy v kyblu. Děkuji za reakce.
Volat nikomu nemohu, má tu jen papírek a musí vyzvednout na poště. Ona semka sem tam zajde, když tu má nějakou poštu.
Chjo, to je situace. Určitě nenajdu účtenky od kde čeho. Nejhorší je že se ani nedozvím jestli platí.
No, určitě bych co nejdřív zrušila její trvalý pobyt u vás.
Trvalý pobyt určitě musíme nějak vyřešit, ovšem nevím, zda by to pomohlo. Jestli by to nebrali jakože zpětně, nevím jestli mi rozumíte jak to myslím.
Je to dopis od nějaký právnicky, je tam jen jméno s tím dodatkem - výzva k úhradě exekucnich nákladů.
Ajo, pravda
@pavca1965 Určitě dohledat od koho to je a hlavně s nimi komunikovat i kdyby to nebyl exekutor. A zrušit co nejdříve trvalé bydlíště. Pokud by to nezahránilo toto, tak určitě do budoucna ( co vím, když jsme kdysi rušili trvalé bydliště mého otce u nás, tak byl třeba podpis dvou svědků, kteří se podepíší pod to, že dotyčný tam už nějakou dobu dlouhodobě nepobývá).
Zavolejte exekutorovi a řekněte, že tam již x let nebydlí, že vy nevíte, kde bydlí a nejste s ní v kontaktu. Uvidíš co Vám řeknou.