Ahoj všem,stala se mi taková nemilá věc. Přišla mi exekuce na účet,kam chodí výplata přítele. Blokace byla provedena ještě před připsáním výplaty. Já na účtu samozřejmě neměla kromě 43,- nic. Podle banky máme šanci dostat trojnásobek životního minima,tj.nejakych 13000,-
Jde mi o to,jak postupovat. Na bance mi řekl,že stačí sepsat žádost. Ovšem neměla jsem prostředky před blokací na účtu (to jsem se dočetla na netu) a nevím co vše bude třeba k té žádosti,abychom byli připraveni.
Nemá někdo zkušenost,prosím?
@krisstina93 43,- si vzala už exekuce.
@krisstina93 přítelova výplata na účet dorazí zítra nejpozději. Prý jí dnes odesílali z firmy. Jde mi o to,jestli vůbec něco můžeme dostat,když to vlastně nejsou moje peníze
Asi moc nepotěšil, mě zablokovali všechny účty co jsem měla a dokud nebyla uhrazena exekuce, tak neodblokovali. Na účtu jsem peníze měla a musela jsem požádat banku, aby částku uhradila ( za což jsem taky zaplatila bance poplatek). Až bylo vyřízeno, odblokoval exekutor účty ale až za několik dní🤷 . K exekuci jsme přišli jak slepý k houslím bez jediného upozornění, že se někde něco dluží ( že 3 stovek chtěli 6 tisíc😡😡😡)
@bertik20 mám to dost podobně a ještě nejvetsi svině exekutorská. Ono tam na tu exekuci prostředky budou,ale jde mi o to,že peníze nejsou moje🤔Proč by měl ,,cizí"člověk platit moji pohledávku. Ono ve finále je asi nezajímá ci ty peníze jsou...
@ploutvicka59 Pokud to přijde na účet, tak jsou to peníze ve vlastnictví banky a ty máš "jen" pohledávku. Ale to je složitější na vysvětlování. Kontaktujte občanskou poradnu a zjisti si podmínky chráněného účtu a výběru toho 3x ziv. minima(ackoliv to by meli umet i bance). A přítel ať si výplatu radši zařídí jinak..
Ja myslim, ze přítelovi penize si vzít nemuzou. Jsou ale na vasem ucte a ten blokovat muzou. Vzhledem k tomu, ze nejste manzele, pozadejte si o vrácení castky a pritel dolozi, výplatníci, ze to jsou jeho penize. Pak at si nechava posilat peníze jinam.
@ploutvicka59 mě!!! blokli účty a exekuce byla manželova, to je sviňárna. Prý mu nebylo co zablokovat🤦 jako úplně super, že se pojišťovna nedomáhala napřed, aby těch pár stovek uhradil ( jak zjistila policie, šlo o fiktivní pojistku, kterou si na manžela uzavřel pojišťovák), nepřišly žádné papíry od soudu, že se něco děje. Nepřišel ani rozsudek a ani papíry od exekutora, rovnou bloklé účty. Tohle považuji za dokonalou podpasovku...
A teď už tam peníze jsou? Pokud tam máš 43kc tak žádných 13 tisíc nedostaneš. Pokud tam pride přítelova výplata, tak proste zajdi do banky a požádej je tam, k tomu myslím nic extra nepotřebuješ.