Ahoj , chtěla bych se zeptat . Bohužel jsem se dostala do finanční tísně . A dnes mi přišel email že mám očekávat soudního vykonavatele že přijde ke mě domů a že sepíše můj majetek . Jenže nějak mi nejde do hlavy jak může přijít když žádný soud neproběhl a nic tomu podobné . Máte s tím některá zkušenosti ? Jak to chodí ?
Vím prd, zkušenost nemám, ale mailem mi to přijde divné, žádný úřad ani nic podobného mě emailově nikdy nekontaktoval..vše datovkou, či poštou.
@tynuskap Doporučuju zřídit si co nejdřív (ideálně ihned, pokud máš bankovní účet a tím i bankovní identitu) datovou schránku. Pak Ti nic neuteče, úřady mají povinnost posílat vše do datovky. Mailem obsílky fakt nechodí, může to být podvod.
Pracovala jsem pro jednu společnost, která exekuce zadávala.
Soud probíhá bez tvé přítomnosti. Pokud druhá strana doloží veškeré náležitosti, proběhne "soud" bez přítomnosti a čeká se jen na nabití právní mocí.
Velmi často se stávalo, že soudní vykonavatel se dostavil provádět úkony, daleko dříve, než vůbec dorazila dlužníkovi obsílka. Vždy se posílalo poštou, nikdy mailem.
Co ale vím, není to tak dávno, kdy se šířily různé podvodné maily, které právě vybízely lidí, aby zaplatily dluh (z větší části dluhy žádné neexistovaly)... Zkrátka nějaký podvod.
Mail má určitě nějakou hlavičku, razítko, název společnosti/exekutorského úřadu. Zkus si projet internet.
@tynuskap tyto obsilky snad nechodi mailem, ne? Nevim, nemam zkusenost.