Zdravím, rozešli jsme se s partnerkou a kývla mi že mi jedno dítě svěří do péče. Jak se v tomhle případě postupuje, chci to mít co nejdříve za sebou, prosím pořadte :(
Proboha, domluvte se, jste dospělí. Střídavou péči na obě děti. Pak máte velkou šanci, že se soudy nepotáhnou a vaši dohodu posvětí. Rozdělení dětí není v jejich zájmu. A o ten jde. O nic jiného.
@kipe01 já chápu, že nechcete o Vase děti přijít, ale to co mate v plánu je totální ...! Dovedete si to oba představit? Nejdříve se rozpadnou rodice a pak vezmete sourozenci sourozence? Bože, když odešel táta, zbláznila bych se kdybych přišla o bráchu, byl moje vše, když se naši rozváděli😍. Domluvila bych se spíše má střídavé péči. A nic ve zlém, ale já jako matka bych to nedovolila!
Znám jednu ženu, která to dovolila. Když jsem se to dozvěděla, nebyla jsem schopná se s ní dál bavit, pro mě je to kudla v zádech svým dětem...
Přidávám se k ostatním maminkám. Zbláznili jste se oba!? Nejenže rozbijete rodinu, ale přetrháte i sourozenecké vztahy!? Nedělejte to. Jestli ty děti fakt milujete, tak prvně myslete na ně. A mimochodem, to o ně budete losovat!? A co když to dítě bude taky chtít zůstat s mámou a sourozencem? To ho vezmeš násilím!? 🙄🤦🏻♀️
Doufám že toto je jen trol a neexistuje takový sobec aby rozdělil děti
Bohuzel znam takovy par, kde deti rozdelili, mazec 🙏🙈🙄
Doufám,že to není pravda ...chudáci děti kdyby jste je rozdělili😔
@kipe01 mily pane, myslete hlavne na Vase deti a nikoliv na sebe! rozdelit deti fakt dokaze jen nekdo, kdo chce svym detem ublizit jeste vic. Aby jste mel alespon neco?? a to jako to druhe dite uz vidat nebudete, ktere si vyberete, to si hodite korunou? At vam zena provedla cokoliv, tohle tem detem nedelejte. Domluvte se na stridave peci, bude to lepsi pro deti, ale i pro vas. Mam jednoho kamarada, kde tohle rodice udelaly a kluci se ani nestykaji a nestykali. Hrozny dneska, kdyz uz mu mama umrela, mel osklivou bouracku je na voziku a nema vubec nikoho i kdyz bracha nekde beha..
@kipe01 Rozdělit sourozence je to nejhorší, co můžete udělat. Existují různé modely péče o děti, ať už střídavá péče (a to neznamená péče týden a týden, dá se nastavit dle potřeb dětí), společná péče... Myslete především na ně.
@kipe01 To je šílený, nejen že byste rozdělili sourozence, ale jak se proboha může matka "vzdát" svého dítěte? To není nábytek aby řekla to si vem ty, a to já 🤦♀️
@klokanka31 Jak říkám je to hodně čerstvé...mozek v této situaci nepracuje jak má... musíme tomu dát více času a potom teprve debatovat
@klokanka31 přesně tohle me napadlo též. Ty si vezmeš gauč, já koberec.
@kipe01 Mozek ženské v jakékoliv situaci má pracovat na 100% jak mozek matky.
@klokanka31 Znam takový případ, ale tam to nakonec dopadlo tak, ze po určité době skončilo v péči otce i mladší dítko na žádost matky.
Ještě, že nemáte 3, to byste to jedno museli rozpůlit...
Pridavam se k ostatnim, ze rozdelit deti je strasna vec. Zkusim popsat moji zkusenost - mam dve deti - syn 5let a dcera 2roky - hodne resime zarleni ze strany syna, dceri doma nic nedovoli, omezuje ji, az jsme si rikali, co k ni vlastne citi. Ted jsme byli nuceni se na par sni rozdelit a manzel se synem byl na horach, ja s dcerou tam mohla prijet az po par dnech. A syn byl stastny, kdyz svou sestru videl a bylo videt, ze se mu styskalo. Byl to neuveritelny zazitek a to jsme uplna rodina bez nejakeho psychickeho tlaku a zateze na deti. Vase deti jsou sice malicke, ale jednou nebudou a vy je rozdelenim pripravite o spolecne zazitky, spolecny cas a sourozenecke pouto. Chapu, ze je to pro vas vse cerstve, ale neustale si opakujte, ze ted jde hlavne o deti!
@kipe01 a ona vám teď už ex vážně odkývala, že se vzdá dvouletého dítěte? 😱 Nebo vám nechá kojence? Jak si jako budete vybírat, které dítě kdo dostane? To mi nějak hlava nebere 🤯 Mám doma 2 letou (z předchozího vztahu) a měsíční, dcera ségru pořád obírá, pusinkuje a říká, že jí má ráda. Dost na tom, že to budou mít komplikovanější kvůli rozchodu, ještě sourozence rozdělit... Zkuste tu střídavou péči. Takhle by si děti zachovali oba rodiče i sourozence. Neberte jim obojí 🙏
@kipe01 tak to vas uklidnim takhle male deti Ospod nerozdeli! Takze se domluvte se zenou, ze si deti budete brat o vikendu na nejakou dobu. pulrocni kojene dite stejne mit nebudete, kvuli jidlu. ty deti jsou extra male na vsechno. U nas soud dava stridavou peci od tri let a deti nerozdeluji ,do te do se musite domluvit na stridani deti i v tydnu coz bude slozity, vzhledem k tomu, ze pani je na rodicaku a vy v praci predpokladam. Kazdopadne pokud deti rozdelite,vezmete jim tu vazbu jistoty sourozence. Pevne verim, ze tohle zadny normalni soudce nepodpori, pac to fakt neni v zajmu deti. Pocitejte s tim, ze Vas Ospod bude honit po ruznych " sezenich" na podporu komunikace apod., protoze je to v zajmu deti. To jestli ona se nekde zamilovala resit nebudou, neni prvni ani posledni. Pokud se vy dva nedomluvite na necem smysluplnem, pocitejte s tim ze rozvod se bude tahnout. Mam cerstvou zkusenost s brachou, deti maji 8,6,3 a rozvadi se 2 roky, protoze manzelka nespolupracuje a nekomunikuje.
@kipe01 v životě bych nedovolila děti rozdělit. Musí to být pro ně strašné.