Dobrý den. Rozešla jsem se s přítelem a máme 10 měsíční dceru. Mám jen rodičák 7600 kč a platím nájem cca 10 000 kč a tudíž si budu muset zažádat o příspěvek na bydlení. S přítelem jsme se domluvili že mi bude platit 3000 - 4000 kč na dceru. Ráda bych se zeptala kam zajít a co udělat proto, abychom to měli soudně ověřené? je třeba si na to najít svého právníka? nebo stačí jednorázově za nějakým zajít? Četla jsem, že když žádám o příspěvek na bydlení, musí být výše alimentů potvrzená soudně, prý to nestačí dohodou. Děkuji za odpověď.
Druhá věc je, že jsem k tomu těhotná. Po narození druhého dítěte budeme muset všechno ohledně alimentů absolvovat znovu? (manželé nejsme, ale přítel si i druhé dítě zapíše jako své).
A poslední, přítel si k 1.10. změní trvalé bydliště, znamená to tedy že o příspěvek na bydlení za 4.čtvrtletí si již budu moct žádat bez jeho příjmů?
Děkuji!
pokud si zadas o prispevky, tak to musi byt od soudu. nestaci na soude potvrdit dohodu, ale normalne zazadat o svereni do pece a k tomu urceni vyse alimentu. a nezapomen, ze si kvuli prispevkum musis zazadat i o alimenty na sebe. ty musi byvaly pritel platit do veku 2 let ditete. a kdyz se bude divit, tak mu pripomen den, kdy byl na matrice podepsat otcovstvi - je na tom papire napsano, ze se musi starat i o tebe.
a myslim si, ze to potom budes muset udelat znovu az se ti narodi dalsi prcek.
pevny nervy a hodne stesti
@posibilities
Dekuji moc. Znama mi rekla ze musim zajit na socialku - obor pece o dite a tam ze to se mnou vsechno vyridi.... a to az se to vsechno vyresi, tak az pak si muzu zazadat o prispevek na bydleni? nebo to muze jit zaroven? Dekuji
Soudně ověřit? Co zajít na soud?