Kamarádka je s dítětem sama a já jí poradit nemohu tak se chci zeptat vás... Se svým přítelem se kterým má dítě už není... v březnu si podávala na soud žádost kvůli alimentům a péči o dítě. Sepsali si spolu dohodu kde si uvedli nějakou částku... ještě pořád se jí neozvali... slyšela, ale že domů se jí někdo příjde podívat jak s dítětem žije.. je to pravda? co se bude dít na soudu? Dohodou mají sepsanou má to nějaký vliv.. nebo otci dítěte soud může navrhnout jinou částku než se domluvili??
@ajurka nemá se čeho bát 😉 Taky mi domů jednou přišli, tenkrát jsem žádala o sociální příplatek. Přišly dvě paní, jen koukly do bytu, napsaly si, že maj holky postele a to bylo fakt všechno, nezajímalo je oblečení ani lednice, prostě nic... Taky jsem měla nahnáno, navíc jsem zrovna pekla koláče a doma byl šílenej svinčík 😀
Od tý doby jsem nikdy o žádný dávky radši nežádala, aby nepřišly zase 😀
Tak my měli s expřítelem také dohodu, kterou jsem dávala na soud a kontrola ze sociálky mi teda přišla. Neohlášeně a přišla...
@kikimaruska a první vám přišel dopis kdy proběhne soud? a pak přišla kontrola nebo první přišla kontrola a potom vám přišel domu dopis
První dorazilo oznámení o přidělení opatrovníka dítěte. Pak dorazila kontrola a poté další lejstro, kdy se bede konat soud...Ale je možné, že každý soud a kraj to může mít trochu jinak (stačí ten binec na sociálce, kdy každý pracovník říká něco jiného)...a také se to vše odehrávalo před 5 lety.
@kikimaruska no ona chce dítě do péče takže jí příjde domu oznámení a na to ma hned čekat návstěvu ze soc.
@kikimaruska vy jste z ÚL jak vidím?
JJ, i soud byl v UL...s dohodou co jsme měli spolu již hotovou a přiloženou k papírům k sudu jsme byli do 3 měs.hotoví...Jedno stání, 20 minut...a bylo hotovo. Jo jo, ale bylo to tak tak jeden den přišla obsílka s pruhem, druhý den zvonila sociálka...kdybych byla nebyla doma,tak bych to oznámení o opatrovníkovi mohla vyzvednout déle, takže by přišla první sociálka...já bych se na to co kdo měl před x lety moc nespoléhala...prostě jakmile odevzdáte papíry a vše na podatelnu soudu, tak očekávejte návštěvu takřka kdykoliv...myslím, že do 14 dní dorazily...ale přesně už si fakt nepamatuji.
@ajurka tak, mám čerstvou zkušenost. Máme na všechno dohodu. 12.3. jsem podávala návrh k soudu, asi za 14dní jsem měla ve schránce dopis od soudu a lístek, že tehdy a tehdy se dostaví sociální pracovnice. Bylo to měsíc od podání návrhu. Sociální případ nejsem, dokonce jsme s otcem dětí bydleli spolu, přišla paní, šly jsme do kuchyně, děcka lítaly po bytě, sepsaly jsme nějaké papíry, ptala se na příjmy, výdaje, potřeby dětí, jak fungujeme s otcem dětí..a 2měsíce od podání došlo na soud. Sociálka měla jiný názor než my, ale k soudu se od nich nikdo nedostavil, takže soudkyně rozhodovala jen podle výslechu nás, a dohodu schválila. O výši výživného se taky vyjádřila, přišla jí adekvátní, tak jak jsme se domluvili.
Koukám, že to je asi všude jinak. Já ale měla soud před skoro osmi lety, tak možná se taky dost změnilo za ty roky...
Jinak soud o svereni ditete byl mesic po podani navrhu, rozvodovy stani az po peti mesicich bude, trva to celkem i u dohod.
Oni píšou zprávu pro soud, takže na kontrolu by přijít měli. I když...naše tam napsala že děti mají svůj pokoj, ale z výslechu pak vyplynulo že děti spí se mnou v ložnici a hrají si v obýváku. Tak to soudkyni došlo že tobyla jen zevrubná návštěva. Jinak ale co jsem řekla sociální pracovnici, to jsme pak řekli i u soudu, takže to sedělo.
Jinak my se dohodli na urcity castce a vyzivny mu soudkyne dala o dost vyssi. Oni to maji opatrene i tak, aby si rodice ofiko nedohodli malou castku, pak otec daval bokem a matka zadala o socialni davky 😉
Tak já tedy v té době sociální případ nebyla také a když sem se ptala, jaktože kontrola chodí, bylo mi řečeno, že je to standartní postup a že musí vidět, kde bydlíme...Takže to rozhodně není, že chodí kontroly k sociálním případům tedy...Jinak my šli s 1500 Kč, já tenkrát blbá sem věřila ex, že bude na mimořádné výdaje přispívat navíc. Soudce chtěl dát aspon 2000 kč, já řekla, že stačí těch 1500 Kč. Výdaje atp.na mě vybafli zničehožnic až přímo u soudu, at napíšu na papírek za měsíc, nic sem neměla připravené, vubec sem ani nevěděla, co se bude dít, takže sem narychlo sepsala, co mě napadlo cca....mj.sem zapomněla uplně např.obuv, která mě později na syna stála už tisíce a tisíce (má problémy s nožkama a v té době nechodil ,takže obuv sem žádnou ještě nekupovala ani neměl představu, co zdravotní boty stojí a tudíž jí nezapočítávala)...oblečení sem měla nakoupené bazárkové za své až do dvou let, takže to sem nějak uplně opomněla také...a co si budeme povídat, slepě sem věřila řečem ex.že se k nám časem vrátí....ale to byla moje blbost. Soudce (samosoudce) vše schválil jen na tech 1500 Kč s tím, že větší výdaje se půlí...ale pak sem s tím měla dost problémy a jen slyšela-nemám, nemám...takže nás dost dotovali naši rodiče, kteří kolikrát zdravotní draho boty synovi koupili...a pak jakmile začal syn chodit do školky jsme si dohodu upravili na částku vyšší...Otec platí,kdyby ne, jdeme na zvšení k soudu, ale není to potřeba. Ted nastupuje syn do školy a chystám se s ním dohodnout opět o zvýšení alespon o pár stovek...přecijen syn měl a má velké výdaje za léky, obuv atp.ale tenkrát sem to viděla uplně jinak-takže pořádně spočítat ty výdaje...
Blbost, nikdo k ní nepřijde. Pokud mají dohodu a dali to pro jistotu k soudu, tak soud tuhle dohodu schválí a nijak to dál nebude řešit. I když, záleží dost na soudci. My taky měli dohodu a soudce tu částku celkem o dost snížil. Jinak v dohodě by mělo být i kdo bude mít dítě v péči a upravený nějak styk s otcem.