Zdravím,jsem 4 roky rozvedená,syn na vlastní přání zustal u otce.alimenty platím dohodou a to 4 tis.ted jsem těhotná a až přejdu na rodicak,tuhle sumu platit nebudu moct,takže budu žádat o snížení na max 3 tis .a teď otazka,bude soudce přihlížet ke snížení mých příjmu,nebo ho to nebude zajímat,protože mám vydělávajícího manžela? Ex je dobré zajištěny.dekuji za odpovědi,prosím jen pokud víte.tadne domenky
@jjasmina když víš hovno,tak nekomentuj
ono vždycky záleží na tom soudci, ale snížit by to mohli, budeš mít nižší prijem, životní úroveň, další vyzivovaci povinnost. Ale nepises kolik je synovi, kdyby třeba nastupoval na střední, tak naopak otec muze zadat o zvýšení.
Je to taky tvoje dítě, platila bych stejně, pokud máš vydělávajícího manžela, určitě tě rád finančně podpoří….
@krisstina93 na střední už je.soudne mám alimenty 500 Kč,v té době jsem pracovala za základ.na 4 tis jsme se dohodli po mém nástupu do prace.jde mi o max rocni snížení,než zas nastoupim do práce
@lilian2111 též si myslím, pokud má manžela, že to soud nesníží, dokázala bych si představit, pokud by byla sama samoživitelka s dalšíma x dětma
ty 4000 jste domlouvala s otcem syna, nebo se soudem, to je dost rozdíl
tak 4 tisíce není moc, víš to dopředu, tak můžeš dávat peníze ted hodně stranou, aby to tak nebolelo, navíc mateřská je celkem veliká, takže pokud chceš jít po roce pracovat, tak pouze s rodičákem budeš žít jen chvilku, tak to ted našetříš.
@moudivlacek s otcem syna.soudne mám 500 kc
@petrasipkova1 ano,asi to tak udělám,než se dohadovat
@jjasmina to není nutné, ne, tatínkové často neplatí vůbec, matky se hrdě označují za samoživitelky, ač je to nesmysl. Dítě má vždy až na pár nešťastníků dva rodiče.
@jjasmina navíc si umím představit, že pubertální syn raději zůstane "doma" s tátou a maminu už oželí, je skoro dospělý. Navíc u táty to bývá víc free. 😀 přece to hned neznamená, že je to nějaká šílená ženská.
@petrasipkova1 děkuji.nechteo se stěhovat z velkého domu se zahradou,bazénem a zvířaty do 1+1 na sídlišti.chapu ho,taky bych nechtela
pokud jde tedy o rok, tzn, o dvanact tisic, tak presne jak pise petrasipkova davat stranou jiz ted po troskach a nasetrit si tu sumu. pokud mate od soudu 500, tak byt se mi to nelibi, co napisu, tak muzete platit 500 (bud plati dohada, ktera je mezi vami, nebo holt se musite obratit na soud a nechat si vymerit soudem), ale jde o vaseho syna, tak bych volila variantu zkusit usporit nyni a to snizeni by byla az ta posledni moznost, kdyz by to jinak neslo
@moudivlacek to vím,že můžu platit jen 500,ale to bych nikdy neudělala
otazka znela, zda muzete snizit, tak odpoved, jak to realne je, ze pokud jste domluveni jen vy dva, tak ano, to ze to neni Ok, vime obe dve, proto se mi zda nejschudnejsi to sporeni predem, hodne stesti
@moudivlacek dekuju
A kdyz je taťka zajištěny tak se zkus domluvit s nim, zda by mu po dobu tve rodicovske nevadilo mene, pokud vis ze by to zivotni urovni syna neuskodilo.
@martinka_33 s tatínkem byla domluva dokud se znovu neoženil.ja mám ofiko platit 500 Kč.tak se obávám,že kdybych to bez jeho souhlasu snížila,dá mě k soudu a nevím kolik mi určí soud.aby to nebylo víc než 4 tis
Tak pokud mas soudně vymerenych 500, tak se s otcem proste domluv, ze teď tolik nemáš no, ze z tebe stejně víc jak těch 500 nemůže vymáhat.
@krisstina93 To sice nemůže, ale když to dá k soudu, tak klidně může vysoudit zvýšení 3 roky zpětně, pokud se ona bude ohánět tou 500,- no a pokud se bude ohánět těmi 4000,- tak zas soud nazná, že je evidentně platit mohla. Tedy u chlapa by to tak dopadlo, u ženské, kdo ví...
@krisstina93 jak jako nemá? Pokud někdo neuzivi jedno dítě, nemá si pořizovat druhé. Proste musí šetřit. Hanbou bych se propadla jít za bývalým manželem s břichem a skemrat ze nemám. To je trochu pod úroveň, nemyslíš ?
@petrasipkova1 my dítě neplánovali ani nemohli.manzelovi diagnostikovali neplodnost.ale když už se to stalo,tak ten zázrak nesplachnu do WC.skoda,že můj příspěvek nejde smazat
To nebylo na tebe 😊 užijte si miminko. To byla odpověď jedné holcine, ze proste jít za tatkou s otevřenou rukou nebo nějakým ultimátem o 500 Kč není řešení.
Ahoj,zkusila bych se optat v této skupině
proč bys měla na dite platit min??? Syn asi ví proč šel k tatínkovi co...