Alimenty. Poradíte, prosím?

nikolikka
9. led 2023

Dobrý den chtěla bych se zeptat bývalý přítel mi dluží alimenty za 3 měsíce v hodnotě 8000 nechce mi to zaplatit tak mám v plánu v únoru na něj podat trestní oznámení a on přišel na to že i když zaplatí 100 tak nebude trestaný protože aspoň něco poslal přišla mi na složenku 100 Kč šlo by to vrátit ta složenka abych mohla na něho v únoru podat trestní oznámení ? Děkuji za pochopení

jaja01k
9. led 2023

@nikolikka Nemůžeš podat trestní oznámení pro neplacení výživného, ale pořád můžeš podat žalobu na zaplacení dluhu. Soud mu nařídí to zaplatit, případně to půjde cestou exekuce.
Jinak abych odpověděla na otázku, on bohužel peníze poslal, má na to potvrzení, to že ty si je případně nepřevezmeš, nehraje roli.
Je mi líto, že musíš takové věci řešit. Že mu není hanba, takhle se chovat k vlastnímu dítěti. Držím palce a přeju pevné nervy.

sangina
9. led 2023

je mi to líto,ale když pošle byt jen stovku je žaloba zastavená s tím,že snahu má...a že vyrovnat se máte mezi sebou...

barmil
9. led 2023

@nikolikka ano, bohužel to tak je. Kamarádce takhle ex pošle třeba 100, pak tri měsice nic, pak zas 300..už 6 let..a prochazi to..má snahu..

sangina
9. led 2023

@barmil jo jo..a nedej bože ,když máte stanovené alimenty za dob trvání manželství..to se lehce stane i to,že k Vám dojdou exekutoři,zabavovat Váš majetek,aby z toho uhradily pidičástku za manžela..který Vám je dluží

sangina
9. led 2023

@barmil to znám..mě dluží bývalý..260 000 a nic

ksokol
9. led 2023

@nikolikka doporučuji stránku Vaše výživné. Řešili jsme to ještě s mým otcem, dlužil nám cca 50 000. Vše zařídili, dostal exekuci a přišel o ŘP… a asi za 2 měsíce přišla první splátka. Jinak nás to nestálo nic, jen papírování ;)

lencaa11
9. led 2023

@nikolikka podat TO na policii a podat exekuci na plat

sisa158
10. led 2023

@nikolikka Ja řeším přes stránku Alimenty dětem. Ano,zabere to chvíli času, papírování, ale teď mi aspoň konečně nějaké výživné chodí. Z vlastní zkušenosti TO zbytečná námaha, nic na něj neplatilo. Táhlo se to,nakonec dostal podmínku . Po dalším TO dostal podmínku v podmínce, to už byl výsměch. Takhle to řeší exekutor a je klid.

holkaokomodra
11. led 2023

@nikolikka zajdi na exekuční úřad, tam s tebou vše sepíšou a zařídí, dáš za to asi 400kc a dá se to zaridit i tak, že mu je budou strhávat už pravidelně z platu a je po starostech... teda pokud máš čím prokázat, že je máš dostávat (rozsudek, atp)

marusinka
11. led 2023

@nikolikka stačí zajít na příslušný soud a nařídit výkon rozhodnutí. Soud zkontaktuje zaměstnavatele a ten na základě usnesení od soudu vyplatí tobě na účet dlužnou částku 🙏

byra
12. led 2023

@nikolikka pokud má práci, tak vzít rozsudek o výživném, svěření do péče, rodný list dítěte, vypsat měsíce za které dluží a kolik a zajít s tím za exekutorem. U nás teda jakmile ex přišel papír od exekutora, do měsíce jsem měla celé dlužné na účtu. Neplatila jsem nic