Mate někdo zkušenost, když ex přítel je kamioňak a jeho přiznaný příjem je poloviční . Dle čeho se vypočítají alimenty? Dekuju
Podle priznaneho
No, známé ex trvdil, jaky má nizky plat, soudkyne se ho ptala, kde bydlí (4+1 byt) cim jezdí do prace (auto vyssi stredni tridy) a napalila mu alimenty vysoké
Podle tabulky z priznaneho prijmu.
Dite musí mít sice stejnou úroveň jako otec, ale když mu zaměstnavatel přizná co přizná z toho pak vypocitaji alimenty
Z přiznaného. Otčím dělá lektora aj a přiznává hodně málo. Ale na druhou stranu, když si stěžoval na alimenty, soudce mu naznačil, že má raději přestat, nebo by se o to jeho přiznání mohl někdo začít zajímat (a také mu naznačil, jestli to myslí vážně, že pracuje tak málo. A že pokud ano, tak by se měl podívat po jiném zaměstnání, že má v okolí mnoho možností)
Ahoj, většinou je to z platu. Ale ex dělal načerno tak řekl, že má 9.000,- měsíčně a nemůže platit vysoké alimenty. Soudkyně se zeptala mě kolik měl když jsem s nim ještě byla tak jsem řekla, že 12-15.000 čistého - on je zedník a koukla se do tabulek a řekla, ze vyučený zedník muže mít 18.000,- tak mu napálila, že bere 18.000 a nazdar bazar … protože ji úplně zvedlo ze židle když ji řekl, že si vždy vydělá jen na to na co chce na nic víc nepotřebuje.
Jinak tohle bylo před v roce 2016 od té doby jsem alimenty nezvyšovala.
Rozvod v roce 2013.Ex jezdil v té dobe Belgii a Holandsko.K soudu doložil plat 10800kč.Pani soudkyne mu to neuznala a soud odročila asi o týden s tim že musí přinést od účetni diety .Na druhém stáni už mel plat 40000kč.Já dostala na každého 4500kč (9000kc 2 deti).Nyní jsem v kontaktu z jeho kolegou a ten bere za stejnú trasu 60000kč mesíčne.Rozhodla jsem se příšti rok požádam o 6.500kč na mého staršího syna.Bude mu 15 let a nastoupi na sřední školu.Myslím si že soudci nejsou sveta znalý a nejaké lži a min.mzdy neprojdou.Je draho jenom potraviny na 30 dnu jsou na jedno díte ranec.Hodne štesti.
@shaun40 Jo, tak to já soud též 2013. Ex z Prahy, 35 let, s maturitou, řidič skladník, přinesl papír s výdělkem 11000 hrubého. Soudkyni to nechalo chladnou a ještě mi vynadala, že bych musela dokázat, že bere víc. Naštěstí jsem měla požadavek 2500 a on s tím souhlasil. Jinak jsem brala dvouletý rodičák 11500 plus brigádu, takže nechat to na soudkyni, asi platím já jemu 🙂
@jankanej www.vasevyzivne.cz vzor r.2021 .Návrh na zvýšení výživného.Podáva se to k soudu v míste bydlište.
@letalnica Je to strašne nespravedlivé.Žena natrefi na blbého soudce a je to v háji.Nevim každý snad chodi do krámu a vidí tu drahotu.Není to jenom jídlo a oblečeni ,voda, energie ,sportovní potřeby ,zařízení ,postele,nábytek,kredit,elektronika,kapesné.Stači jít na koupák v míste bydlište a stojí to hned 600kč.Já jsem dnes vyplázla 5600kč za mstrace a peřiny kluci to už meli zničené.Je doba že i my samoživitelky chceme aby naše deti zapadli mezi standartní kolektiv.Hlavne puberťáci nový mobil,chytré hodinky,tablet,notebook nemáš tak si divnej .😂 Milujeme svoje deti a chceme im dopřát.Je mi líto že málo který tatínek to vníma jako tá dotyčná matka.Já jsem svému ex řekla jasne že si na sebe slušne vydelám a ty peníze dávam do koruny detem.Oni mají pocit že to dávají nám na naši útratu.To me zvedá ze židle.
Podle toho přiznaného. Můj bývalý to tak měl.