Ahoj, byvaly ma plat asi 30000 cisteho, mozna i vic, ale tim si nyní nejsem jista. Po rozvodu se hned ozenil a ma další dite. myslite ze z jeho platu je vyse alimentu 5400 akorát? nebo by mel nárok na vic?
Myslim,ze je to urcite dost. Znama dostava na syna 3000kc a plat byvaleho je obdobny jako uvadis....
no zije u te jeho v RD tak naklady asi moc vysoky mit nebude
Klidně si podejte návrh na 5.400 a buď to soud přizná v plné výši nebo jen část
Podle doporučující kalkulačky je to akorát.Zvlášť pokud má další vyživovací povinnost. Hodila bych 5 500, max. 6000. I co vím od známých dospělých co pobírají výživné, tak nad 6 to obvykle nejde stejně.
Ahoj ,přítel má plat 30000 a má alimenty na 6 ti letou holčičku 5000. .
Ahoj holky, kolik byste navrhly výši výživného otci, který má příjem 44.000,- na 11letého syna?děkuji za Vaše názory
@lendulka212 záleží i na podílu péče a zda je to jeho jediné dítě. Ale podle doporučení 8000.
@andelka Ahoj, ano je to jeho jediné dítě a je sám.Do teď platil 4tis. což navrhl on, před 3-mi lety. Teď pracuje v zahraničí. Tak jsem si požádala o zvýšení, chtěla jsem 7tis, ale jemu se to nelíbilo, tak to soudkyně dala na 5500 a mě se to zdá málo na to, že tolik vydělává.
@andelka Syna si bere jednou za 14dní od soboty do neděle.
@lendulka212 tak to je minimální podíl. Chtěla bych třeba 6 hotově a zbytek ať synovi šetří, na školu, na budoucnost.. Ale podle doporučující tabulky by to mělo být 8000. 19% příjmu. Těch sedm nebylo prehnanych.
@andelka Děkuji za Váš názor
To je dost, zkus nějaké ty kalkulačky na netu, taky záleží na nákladech, myslím.