Alimenty. Můžeme žádat o snížení?

janeceeeeek
4. čer 2022

Možná mě tady asi spousta maminek ukamenuje za můj dotaz, ale nikdo není schopen mě normálně odpovědět.
Můj manžel (žijeme spolu již 6let), má dvě bývalé partnerky a s každou má jedno dítě. Na každé z nich posílá alimenty 2500 ovšem prviho syna téměř 6let neviděl protože matka mu znemožňuje. Druhá partnerka zatajila,že se dítě narodí postižené a též tři měsíce po porodu vzala roha a můj manžel ho taktéž nevida. Uznávám, že ne každý měsíc je zaplacený, neboť nám to situace neumožňuje....Můj manžel sic vydělává v Německu,ale po zaplacení nájmu v ČR a veškerých výdajů, má i náklady na bydlení v nemecku, tudíž nám zbývá na život cca 10000 měsíčně. První partnerka teď začla vyhrožovat,že začne řešit dlužné alimenty, což chápu, ale neměli povinosti fungovat na obě strany? A druhá partnerka ta to úplně vykoumala...Obešla zákon, který jasně říká že pokud pobírá příspěvky,přídavky atd v ČR nemá nárok na kindergild, toto obešla otevřela živnost a nyní můj muž musí platí aliky a ještě dostává kindergild a veškeré příspěvky a přídavky v ČR.
Zajímalo by mne,protože máme s manželem dceru,která bude letos nastupovat do školky, zda vubec bere náš právní systém v potaz další vyz.povinost. Taktéž mne zaráží, že obě partnerky nemají odmakanej ani rok za svých téměř 45let, jezdí si na dovolenky a my veškeré peníze cpeme do děti,které můj muž nemá ani možnost videt. Neměla by být ta životní úroveň pro ty děti bez rozdílu stejná?
Můžeme zažádat o snížení alimentů zpětne? Kam a jak se ohlašuje zneužití soc.davek?
Předem děkuji🙏

felixfelicis
4. čer 2022

Snizit alimenty? 2500 jsou uplne smesne penize pro deti, ktere uz asi budou ve skolnim veku. Nebylo by lepsi se naopak zasadit o to, aby mu byl s detmi umoznen kontakt? (OSPOD? Soud? Netusim, jake jsou moznosti).

lv
4. čer 2022

Veškeré peníze cpe do dětí? Těch 5 tis na dvě děcka, co ještě není schopen platit pořádně? Hele rozhodnutí mít vaše dítě by mělo být po zralé úvaze, zda dokážete vše utáhnout. Ex jsou zřejmě schopné se uživit, jezdit na dovolenky, i když dostávají na děti malý alimenty.

gracinka7
4. čer 2022

@janeceeeeek zajímalo by mě, jak by ses cítila ty, kdybys měla dítě, a žena tvého bývalého chtěla, aby jsi dostávala ještě větší almužnu než do teď 🤦

malinkata
4. čer 2022

Já dostávám 4000 na 2 děti. 20 a 13 let. Je to směšné.
Otec moc zájem nejeví, nevida se s nimi, tam je zase problém opačný. Každý říká, ať si to zvednu. Už to tak máme 10 let a nechci to měnit. Syn za chvíli dostuduje.
Můj partner na svého 14 leteho syna platí 4000..dnes běžné

fouskovi
4. čer 2022

@janeceeeeek musí platit i když děti nevida a snížit v dnešní dobe i tak 2500 je málo a to že vám zůstane 10000 je ještě dost

klokanka31
4. čer 2022

@janeceeeeek Říkáš veškeré peníze ale potom zároveň píšeš že není každý měsíc zaplacený. Nechci být hnusná, ale pokud ti to vadí tak sis neměla hledat chlapa s dětmi...

kokoska29
4. čer 2022

@janeceeeeek z lidí jako jste vy je mi zle 🤮.. Manžel platí na každé dítě 2,5 tisíce (a ani tohle neplatí pravidelně) což je směšná částka..na děti sere a roky je neviděl (kecy o tom že mu to byvalka nedovolí? Ale no tak 😀 kdyby chtěl, už dávno to řešíte) a ty chceš ty alimenty ještě snížit? Proč by měl soud přihlížet k tomu že má další vyživovací povinnost? Má si udělat tolik dětí kolik je schopen uživit... A ty kecy o tom že bývalky jezdí na dovolenou? Přestaň závidět a starej se spíš o svůj život 😉 ty se můžeš jen modlit aby nezafungovala karma a ten tvůj poklad si nenašel opět jinou a takhle kašlal i na vaše dítě 😉

jjasmina
4. čer 2022

@janeceeeeek kdyby tvůj muž chtěl děti vídat, tak je vida a nikdo mu to ne zakáže, platí směšné alimenty a ještě neplatí, jak by měl..

lenickakl
4. čer 2022

Vaše děcko půjde do školky, ty jdi makat a nemusíš tu fňukat a závidět.

marki90
4. čer 2022

@janeceeeeek a nepřijde ti to směšné aby platil jen 2,5 tis v dnešní době a ještě pořádně neplatí. Děcka si udělal tak až se stará a vám může být jedno jestli maminy děti pracuji a jezdí si na dovolenou. Aby si taky jednou neskončila sama a chlap by ti poslal to minimum co posílá a nebo neposlal vůbec nic. Fakt s takových lidí mi je zle 🤮

journals
4. čer 2022

@janeceeeeek zijes v realite dnesni doby?
Sama si uvedom co si za mizerne 2500,- koupis (za predpokladu ze je dostanes). To je “pecka”, co? 😖

pampeliska1313
4. čer 2022

Ty povinnosti by měly byt oboustranný ideálně - prostě manžel musí platit včas. Musí platit to co má platit. Pak by ideálně kontakt byt měl. To, ze děti nebude moct třeba uživit, na to měl bohužel myslet dřív a “odserete” to vy. Můj otec dřív taky vždycky prosil o snížení vyzivneho a naštěstí marně (a to mám opravdu hodně a hodně sourozenců) a máma pracovala a nebylo to až tak šílený, ale kdyby nebylo vyzivnyho, nedostanu ani ty “blby dvě stovky” když se někam v pubertě šlo, protože nebylo kde brát. A protože neplatil jak měl, tak to bylo občas divoký. Kdyz matka zabezpečí dítě, jedou si na dovolenou, není to dobře? Vydělá si na to, dítě něco pozná, zažije, já bych byla na místě táty ráda, navíc když on by to zaplatit třeba nemohl. Navíc si tohle nezaplatí jen z vyzivnyho 2500, takže evidentně ví jak peníze jinak vydělat, je jedno kolik ma odpracovano. Ty peníze sežene. Ta částka je fakt málo, co si budeme povídat.. takže si myslím ze snížení nemá cenu - mohl na důsledky myslet dřív. Navíc z toho textu mám dojem, ze není takovej problém, ze nevidí děti, ale jde primárně o peníze. Hold snížit náklady. A platit. A pak řešit kontakt.

bramarfi
4. čer 2022

@janeceeeeek nas právní systém další vyživovací povinnost zohledňuje, ne ze ne. Ovsem vas muz ma na dvě děti výživné velmi, velmi nízké. Samozřejmě, nikdo vám nezabrání podat u soudu zadost o změnu výše výživného, ale to vam ho spíš zvýší, než sníží... a měl by dlužné výživné doplatit, z toho taky může být mrzeni.

nat
4. čer 2022

@janeceeeeek promin,ale on ma delat vse proto,aby deti mohl a neee ze bude cekat,az mu je jedna z maminek pujci...Musi sam mit snahu a za tech 6 let proto nic neudelal ta,tak muze ted..A uprimne 2500 kc v dnesni dobe neni nic vubec,myslim,ze muzete byt radi,ze nechteji zvysit alimenty a jeste zadat kazde 3 mesice na obleceni boty vylety a podobne..

fazolkazuzka
4. čer 2022

Jako 100 euro výživné na dite? 100 euro zaplatím za měsíc za 2 letou dceru. Jídlo, oblečení... Proboha dejte se i s chlapem do kopy.

fazolkazuzka
4. čer 2022

Jestli ti jde o kindergeld. Ten jistě dostávás i ty a jsou to přídavky pro dite. A vážně věř tomu že těch 220 euro jakékoliv dite za měsíc spolkne. Takže si za ně fakt maminky boty pro sebe asi nekupuji. Vzhledem ktomu,že jsi sama matka tak asi víš jaké jsou výdaje na dite.

tasimia
4. čer 2022

@janeceeeeek Aliky 😂😂 mam dost. Ty se snaž aby tvůj manzilek platil co má, 5tis na dvě děti, v dnešní době, je skoro nic.
Nebuď zákeřná a neubližuj.
Nikdo ho nenutil si děti dělat, pokud nechtěl, mel se chránit.

radkazenklava
4. čer 2022

@janeceeeeek ve Vasi situaci bych šla pracovat...máte chlapa s dvěma dalšími dětmi co jste čekala?..na deti mimochodem platí pár korun...ještě může být rád, že maminky nežadaly o navýšení, vzhledem k tomu, že vydělává v Německu a jedno ditko je postižené, ma tedy vetsi náklady..určitě má chlap víc než minimální mzdu...a ještě píšete,že na ně i neplatíte...to je celkem mazec..ze vas hamba neptopleskne...zbyde Vám 10tis...5tis po odeslání alimentů...Vy máte RD ne? Pokud to nestačí...práce...a píšete že ty ex nikdy nedělaly...to je taky divné, když má jedna živnost...to je přeci taky práce...

drakenn
4. čer 2022

A jaké kroky tvůj manžel podnikl, aby viděl své dvě děti?
Jinak tak směšnou částku vám urco nesníží, já bych se být tebou bála navyseni aliku.
A pokud chceš bonzovat na tu mamku, co podniká a bere prachy, tak musíš na socku. Ale to vám nezajistí snížení, pokud jí to vše, co bere, vezmou, logicky to bude chtít po vás!! A může si u soudu vymoct zvýšení a to až 3 roky zpětně. A to se z toho po*erete! Takže být tebou si to rozmyslím chodit a škodit!

jancazao
4. čer 2022

@drakenn prosím tě, chci si žádat o zvýšení výživného. Beru stejné, jako nám schválili před 6 lety. To můžu opravdu žádat i zpětně?

levandule_k
4. čer 2022

Hmm nový nick a hned takový příběh.

Tak ono není nelegální podnikat při kindergeltu ne? Nebo co jsi tím chtěla říct.

Pokud někdo začne podnikat místo toho, aby čekal na dávky, má můj obdiv.

Jestli je 5 000 Kč likvidační, je třeba zvýšit příjmy, nebo snížit výdaje, třeba levnější podnájem.

krisstina93
4. čer 2022

2500 je úplné prd, to je spíš šance, že mu to ještě zvýší, zvlášť jestli má slušný plat ( a jeho výdaje nikoho nezajímají). Tady snad i doufám, že kopne do zadku i tebe a taky ti budou stačit dva litry a ještě ne každý měsíc.

michaela666
4. čer 2022

Platit jen 2500 na postižené dítě? To by se měl stydět. Minimálně já bych se za něj jako jeho partnerka pěkně styděla. Pořád je to jeho dítě a jen léky a benzín na cestu po doktorech stojí určitě o dost víc.
Chlap asi nebude moc zodpovědný člověk. 2 ex, 2 děti, o které se nestará. Teď má tebe a vaše dítě... Když po vašem rozchodu párkrát do roka pošle směšných 2500 bude to jiný kafe že?

eloana
4. čer 2022

Jak pisi holky- pokud chce snizit alimenty- musi to podat k soudu,ale je zde riziko, ze mu to naopak zvysi… pokud mu je odepren styk s detmi, opet s tim muze jit k soudu. Ale pokud dite nevidel 6 let, tak mi prijde, ze je moc videt nechce, ze vam jde jen o ty alimenty, ale to bohuzel….platit musi
Muj deda ma dceru ( z vojny), kterou nikdy nevidel a platil na ni az do 26 let

klokanka31
4. čer 2022

@michaela666 Já bych řekla nezodpovědný chlap protože má 3 ženský, 3 děti, a ani jednu neumí pořádně zabezpečit (jak domácnost zakladatelky, tak alimenty pro ex).

zak1991
4. čer 2022

Čerstvě založený profil a hned takováhle diskuze. No... vypadá to, že se někdo nudí.

superkousky
4. čer 2022

Si děláš srandu, ne? Co chceš na 2500 jako snižovat? Platí almužnu a jestě není schopný to poslat (popravdě o takového chlapa bych si ani kolo neopřela, natož si s ním udělat dítě). Napálila bych mu na každé dítě 5tis. Každý ať má tolik dětí, kolik uživí. Nechápu, proč si lidé z každého novém vztahu musí přetáhnout suvenýr, když na to nemají.

antoinet
4. čer 2022

Tradiční sobotní troll... vždycky někdo vymyslí téma, co všechny zvedne ze židle a pak se chechtá...

hanka_12345
4. čer 2022

@felixfelicis vzdyt o to tu vubec nejde..jde o to ze chudacek manzel musi platit alose na decka ktery nikdy nevidel 🤣🤣🤣🤣🤣

tasimia
5. čer 2022

@antoinet jenze ona nebo kdo být troll nemusí. Tohle se bohužel fakt děje ;). A jsou lidi co MK ani neznají, pak na něj narazí a hodí to sem..Já třeba ještě pred rokem a půl neznala epipi 🙂.