Alimenty a zvýšení/snížení. Poradíte, prosím?

15. říj 2020

Dobrý večer všem, manžel má dvě děti a platí na ně alimenty 12500. Jeho exmanželka teď podala žádost, na soud o zvýšení na 25400. Manžel začal podnikat. Ale skrz koronavius se mu nedaří. Takže, mi bysme naopak potřebovali alimenty snížit. Mám tři otázky. Může manžel přitom soudu navrhnout snížení? Neznáte nějakého dobrého právníka v Praze? A myslite že soud vyhoví našemu návrhu?

barulina
15. říj 2020

Muzete zazadat o snizeni. Nezaviske na tom co dela matka deti.

koordinatorka_odboje
15. říj 2020

Ano, muze navrhnout. Koronavirus celkem nici vydelky v mnoha oborech, prijde mi to pochopitelne, ze clovek nema sanci platit stejne vyzine.

sajul
15. říj 2020

Soud to posuzuje podle příjmu osoby co má platit alimenty. Těžko bude platit 25400, kdyz by neměl z čeho. Berou ohled i na to, jestli se nějak jinak aktivně podílí, třeba kupuje oblečení, nebo zaplatí kroužek, nebo taky jestli bere dítě léky, či má speciální dietu. Ale 12500, nevím jak staré děti, mě osobně přijde dost. A 25400, úplně si nedovedu představit, kolik by musel mít tvůj manžel příjem.

leniczka23
16. říj 2020

@sajul kamarádka má na dvě děti 30tis. Její chlap bere kolem 120tis měsíčně.

kridav
Autor odpověď smazal
Zobraz
sajul
16. říj 2020

@leniczka23 no tak to pak jo. Ale takových chlapů co berou tolik peněz moc nebude 😅

kulisek_28
16. říj 2020

@leniczka23 Wow, tak protoho je 30 tis jako nic.

kakba
17. říj 2020

Tyjo. 24K mesicne. By me zajimalo kam ta matka ty penize dava, ze chce zvysit alimenty. 12K je i tak dost. Neznam nikoho, kdo dava takovoi castku. Chapu, kazdy ma jinde nastaveny standard, ale i tak.

bamak
17. říj 2020

@kakba a proč by ne? Děti mají mít stejnou životní úroveň jako rodiče. Já být otcem, tak se dohodnu, že čas peněz bude dávat na nějaké spoření, které dítě dostane,až bude plnoleté, nebo při jiné situaci-třeba stáž v zahraničí..... Také ty peníze může matka využít na lepší bydlení-dům se zahradou/být na sídlišti....