Ahoj, máte některá zkušenost, že vám sdělil doktor, že se mimo přestává vyvíjet a že doporučuje kyretáž? Že vidí jen plodolistů váček? Dle zprávy jsem 5+6 a mám u plodu hematom, dnes byl větší a rozměr plodu menší. Rozhoduji se, jestli nemám ještě počkat 😔jestli ještě není nějaká naděje. Před týdnem jsem splnila, mudra mi dala ascorutin a utrogestan- krvácení přestalo a dnes po vyšetření znovu😟
Ja jsem v tom 5-6 tt nemela taky nic videt, doktor si me potom zval snad co tri dny na utz a do toho nekolikrat odber krve na hcg, to rostlo porad, ale na utz nic nerostlo, podle doktora zamlkle tehotenstvi..tak me poslal do nemocnice, tam si me zae pozvali v rozmezi nekolika dnu na ultrazvuky a zase krev na hcg…hcg rostlo a na utz porad jen ten stejny “flek” a uvnitr nic…to cele trvalo asi dva nebo tri tydny, az na poslednim utz byla nejaka zaslouzila doktorka, ktera mi rekla, ze tam zmeny vidi a ze to urcite roste, doslova rekla, ze “za svuj zivot videla uz tolik deti, ktery mely skoncit vyskrabnuty v kybliku, a nakonec je jeste dama odrodila”, ze nemam veset hlavu…a mela pravdu..za dalsi tyden uz bylo mimco krasne videt, ted jsem 30tt a vypada to na velky dite 😁
Urcite je jeste brzo, nezoufej, samozrejme to dopdnout nemusi, nevim, jak je to s tim hematomem…ale moc drzim palce, kazdopdne ztim bych jeste na kyretaz urcite nesla. Ale jak rikam, nevim, jak je to s tim hematomem 🤷🏻♀️
@evinahosta Tak jsem se ještě pořádně podívala na tu zprávu a minulou středu byl gestační váček velký 13mm, dneska naměřil15x8mm. Nevím, jak závratnou rychlostí ten plůdek roste. Krev mi nebrali, dělali mi oba doktoři pouze ultrazvuk. Ten dnešní lékař to řekl dost ostře, že to nemá cenu, ale trochu se bojím pověsti rokycanské nemocnice...tak zkusím vyčkat do příštího pondělí, to bude u té mé jako zástup už odsloužilá mudra, tak uvidíme, co mi poví. Dneska mi řekl, at léky vysadím, ale budu pokračovat a doufat, že to dopadne dobře.
@evinahosta A ta zasloužila doktorka ti to řekla v jakém týdnu, že nemáš věšet hlavu? Taky mám už strach, protože mi je 35let, tak všechno beru úplně jinak, než před x lety, kdy jsem rodila naposledy...
@jankanej ty jo, nechci kecat, uz jsem to tady v nejake diskuzi resila, ale to bylo cerstve, prece jen je to uz skoro pul roku zpatky, tak snad se nerozchazim - ale myslim, ze ta zaslouzila mudr mi to rekla a mohlo to byt tak cca 7-8 tyden?
Jinak ten gestacni vacek taky porad rostl, na kazdem utz byl vetsi, ale strasne dlouho v nem nebylo videt, i ja sama na kazdem utz, jakmile to “nastartovali” a podivala jsem se na obrazovku, tak jsem proste videla, ze tam absolutne nic nepribylo od minula..taky uz jsem to vzdavala. No a pak ta mudr rekla, ze to roste. A o par dni pozdeji muj doktor kroutil hlavou, ze to snad neni pravda, co ta priroda si vymysli, ze to “mimco” opravdu vykouklo a je tam 🙂
Jako ted je to fakt asi 50:50 a nejsem doktor, ale ja bych jeste byt tebou hlavu nevesela..
Jinak prave jak rikas, ze nevis, jakou rychlosti ten plod ma rust..on mi prave muj doktor rikal, ze proto jsem chodila na utz snad co tri dny, protoze na tom zacatku by to melo pribyvat velkou rychlosti a kazdej den udela rozdil…potom sam kroutil hlavou, ze je neskutecne prekvapenej, jaktoze to tak dlouho nebylo videt
@jankanej tak revizi odmitni, neni povinnost na ni jít. Tvoje rozhodnutí
@evinahosta Kamarádka mi ještě říkala, že si mám zajít k jiné doktorce - té její, at jí vysvětlím situaci a že je výborná. Tuten je přeci jen chirurg a sama s ním měla špatné zkušenosti. Tak se k ní ve středu vydám a uvidíme co mi poví. Dala jsem si teplou vanu a bolesti víceméně ustaly...i to krvácení. Sice když se utřu do papíru je růžový, ale to bych brala jako špinění a navíc jsem od rána tak rozhozená, že to možná mám i z toho....
@lachtanice86 Já byla tak v šoku, jak semnou mluvil, že jsem se nezmohla zeptat se na nějaké alternativy, navíc kdybych začla mluvit, asi bych se rozbrečela ☹ Teď to semnou pěkně cvičí ty hormony
@jankanej urcite zkus i jinyho doktora..me videl nekolikrat muj, potom asi dve nebo tri doktorky v nemocnici a az ta posledni tam neco uvidela 🙂
Taky bych řekla jiného doktora. Prostě někoho, komu výš důvěřovala a mluvil s tebou slušně. Teď určitě na revizi nechoď, základ je prostě čas a opakovaný ultrazvuk, klidně několik týdnů po sobě a ať se porovnávají změny. Já už narazila na spoustu gyndaru a všichni to brali zodpovědně, nikdo to nechtěl uspěchat. Tak snad najdeš někoho, kdo to šmahem nezamítne. Držím pesti, myslím, že takhle brzo, kdyz ješte není nic moc vidět, naděje určitě je.
Ja bych teda jeste pockala a pripadnou revizi odsunula.
Pockala bych. U nás se zve na gyndu až v 8tt. Takže bych tomu dala čas.
Moc děkuji za vaše postřehy, asi jsem i klidnější, už zase nekrvácím tak to mě podrž...asi fakt ty nervy nebo nevím🙈
@hezz17 moje Dr. si třeba ráda zve už někdy 5., 6. týden kvůli vyloučení mimoděložního. Ale v tom 5. týdnu, tam nikdy nebylo nic moc vidět. Jen jestli je to na správném místě, víc nekomentovala a pozvala si mě za 3. - 4. týdny s tím, že až pak ní řekne, jestli je to živé nebo ne.
@jankanej nevím, jak to je, když máš hematom, ale tohle byla tvá první kontrola? Ten týden vychází stejně i podle MS? I když i podle MS mi to přijde celkem ukvapený závěr. Já mám třeba běžně i 2 týdny odchylku podle ultrazvuku a podle MS.
@cherie24 já měla měsíčky poslední 15.6., chtěla jsem přijít v osmém týdnu ale začla jsem krvácet, jinak bych nešla a DR mi řekla, že těhotenství tam je, že vidí gestační váček. To bylo minulý týden a dnes dle jeho výpočtu jsem prý v 5+6tt a že vidí pořád jen váček a uvnitř nic a bez krvácení
@jankanej no to že nekrvacis nic neznamená ale chápu že se chytas naděje
@lachtanice86 Tak co mi zbývá...už nejsem nejmladší a nechci zase rodit ve 40. Takže pokud nějaká šance ještě existuje, tak jí chci využít
@jankanej Ke vsemu vyse recenemu jeste jedna vec - na revizi nemusis, pokud nechces. Me tehotenstvi se prestalo vyvijet nekdy v sestem tydnu, gynekolog me podporil v rozhodnuti nechat to odejit prirozene (kyretaz je preci jen zakrok a jako takova neni bez rizika) a po necelych 5 tydnech jsem potratila. Otehotnela jsem po nasledujich 2 cyklech, nebylo treba cekat, az se telo vzpamatuje ze zakroku.
Takze pokud chces cekat, cekej, nemusis se rozhodovat rychle, ve spechu.
@evinahosta Ahoj, dnes jsem byla na kontrole a zástup mojí doktorky řekla, že tam vidí změnu - jupíííí. Ale že je to pořád 50/50, ale už je tam žloutkový váček, ale stáří plodu neodpovídá týdnům, kdy jsem měla naposledy menstruaci, že je možné, že jsem otěhotněla těsně před ní. Takže naději ještě mám, krvácet jsem přestala, břicho mě nebolí a celkově je mi dobře - předtím mi bylo fakt pekelně. A říkala, že hematom, který tam byl se vstřebal, už je tam jen maličko...ještě že jsem to hned nevzdala, děkuju za to, že díky tvému příspěvku jsem našla naději, že by to ještě mohlo vyjít 🙂
@jankanej ahoj, jejda, to zni jako dobre zpravy! Uplne jsi mi vykouzlila usmev na tvari! 😍 samozrejme se jeste radeji neradujme prilis predcasne…ale zni to nadejne!!!🤗
Mne prave doktor potom, co se konecne objevilo i “mimino” rekl, ze to vubec neodpovida podle posledni menstruace, ze je to snad skoro o 14 dnu mladsi…no prosim, ted jsem v 31tt a mimino naprosto odpovida tabulkam a vse dohnalo 🙂 no a navic..ja vedela presne, kdy doslo ke styku, ten mesic jsme fakt meli jen jeden 😂
Takze nekdy si proste priroda s nama fakt hraje…
Kazdopadne moc dekuju za info, jsem rada, ze to vypada nadejne! Urcite bylo jeste brzy to vzdavat, kdyz se tam zase deje nejaky pokrok! 🙂
Moc na tebe myslim, aby se to dal vyvijelo tim spravnym smerem! Urcite zase informuj!
Kdy mas dalsi kontrolu? 🙂
@evinahosta já se taky raději zbytečně neraduju, jen se modlím, aby vše bylo v pořádku...ale dokonce i sousedka mi řekla, že vypadám dobře, že předtím jsem byla strašně bledá a vypadala jsem hrozně...ale cítím se už týden fakt dobře a snad to bude pokračovat jak má 🙂 Jdu na kontrolu zase za týden v pondělí - to už by mohlo být vidět i snad srdíčko...nevím jak moc rychle se plůdek vyvíjí. Já vůbec nevím, kdy bych mohla otěhotnět, protože jsme nevynechali ani den, aby se to mohlo povést 😀 jen pár dní před menstruací byl půst. Každopádně jsem moc ráda, že jsem neposlechla DR a dodržuju zavedenou léčbu a čekám co se bude dít 🙂 Od minulého týdne je gestační váček o 1 cm větší a 5mm žloutek...
@jankanej ja uz si prave nepamatuju ty “rozmery” a “prirustky”, ale vim, ze to slo hodne pomalu …ze mi fakt muj doktor rikal, ze to neprosperuje, ze na zacatku to ma jit velkou rychlosti a kazdy den ma byt videt neco noveho…u me se to strasne tahlo, pribytky furt jen takove nejake nijake..a pak najednou lup, a uz tam byl videt prcek i se srdickem 🙂 moc drzim palce!!! Urcite zase pristi tyden dej vedet!
@evinahosta tak to ráda čtu, že se to může i pozdržet, ta naděje je pro mě teď nejvíc 🙂 určitě se ozvu
Mrzi mě to... Jinak já mám zkušenost, že moje gyndarka čekala. Ještě dělala aspoň dvě kontroly po týdnu. A pak odeslala do porodnice, kde taky ještě udělali ultrazvuk (i víc zase po týdnech). Pak objednali na zakrok, čekalo se na něj a před ním taky ještě ultrazvuk. Vždy u kontroly i krev kvůli hcg. Mě tedy vždy hcg rostlo, i když miminka se nevyvíjela, takže možná se čekalo i kvůli tomu. Nicméně oba zákroky vyšly cca kolem toho 12 tt, možná o něco později.