Ex partnerka mého parnetra (nejsme manželé), chce zvýšit alimenty - což o to důvody chápu. Co mi hlava nebere je to proč chce soud doložit i můj příjem? Copak já jim svítila u dělání děti? Jak se zohledňuji moje příjmy a k čemu jsou?
Pár minut na googlu, nesvítila jsi jim u dělání dětí, ale svítíš s člověkem, který má závazky, cituji https://www.vasevyzivne.cz/alimenty-a-nova-rodi... "Proč se započítávají příjmy nového partnera?
Mnozí namítají, že příjmy nových partnerů by se započítávat neměly, protože tito partneři nemají s vyživovací povinností na dané děti nic společného. To je sice možná pravda, důležité však je, jakým způsobem společně s povinným či oprávněným rodičem hospodaří.
Pokud se jedná o partnery, kteří spolu nebydlí, není pro započítávání jejich příjmu žádný důvod.
Pokud však partner žije ve společné domácnost, už se finančně podílí na jejím chodu, a jeho příjem je tedy nutné zohlednit. Je to zcela logické. Například povinný rodič nemůže uplatňovat ve svých výdajích celkovou výši nájemného, když z ní reálně platí jen polovinu."
Soud to bere tak že jste společně v domácnosti a můžete mít lepší životní standart než třeba dítě na druhé straně
Žijete spolu, tak se to do toho počítá. Upřímně mě.to taky přijde na hlavu.
@lemamama no právě, já mám dítě které je ve střídave péči. Po domluvě s otcem si neplatime alimenty (je období kdy mám větší příjem já a pak je období kdy má větší příjem on).. A oproti partnera mám znatelně vyšší příjem a z důvodu zavazku z předchozích vztahu máme zřízeny jeden u účet na který odejde domluvená částka a z ní žijeme. Tím pádem každému zůstává na účtě něco s čím nakládá jak uzná za vhodné.. Například já jezdím s dcerou na dovolenou sama, bylo by mi blbé kdyby na to měl přispívat partner, tak stejně on má peníze na svoje věci.. Takže mu nezvedám standart o tolik, o kolik to vypadá na papíře.
Můžeš zvyšovat životní úroveň partnera...