Zvýšení alimentů a doložení příjmu. Jak se zohledňují mé příjmy a k čemu jsou?

27. črc 2024

Ex partnerka mého parnetra (nejsme manželé), chce zvýšit alimenty - což o to důvody chápu. Co mi hlava nebere je to proč chce soud doložit i můj příjem? Copak já jim svítila u dělání děti? Jak se zohledňuji moje příjmy a k čemu jsou?

j.a.n.i
27. črc 2024

Můžeš zvyšovat životní úroveň partnera...

llluckaaa
27. črc 2024

Pár minut na googlu, nesvítila jsi jim u dělání dětí, ale svítíš s člověkem, který má závazky, cituji https://www.vasevyzivne.cz/alimenty-a-nova-rodi... "Proč se započítávají příjmy nového partnera?
Mnozí namítají, že příjmy nových partnerů by se započítávat neměly, protože tito partneři nemají s vyživovací povinností na dané děti nic společného. To je sice možná pravda, důležité však je, jakým způsobem společně s povinným či oprávněným rodičem hospodaří.
Pokud se jedná o partnery, kteří spolu nebydlí, není pro započítávání jejich příjmu žádný důvod.
Pokud však partner žije ve společné domácnost, už se finančně podílí na jejím chodu, a jeho příjem je tedy nutné zohlednit. Je to zcela logické. Například povinný rodič nemůže uplatňovat ve svých výdajích celkovou výši nájemného, když z ní reálně platí jen polovinu."

lencaa11
27. črc 2024

Soud to bere tak že jste společně v domácnosti a můžete mít lepší životní standart než třeba dítě na druhé straně

lemamama
27. črc 2024

Žijete spolu, tak se to do toho počítá. Upřímně mě.to taky přijde na hlavu.

autor
28. črc 2024

@lemamama no právě, já mám dítě které je ve střídave péči. Po domluvě s otcem si neplatime alimenty (je období kdy mám větší příjem já a pak je období kdy má větší příjem on).. A oproti partnera mám znatelně vyšší příjem a z důvodu zavazku z předchozích vztahu máme zřízeny jeden u účet na který odejde domluvená částka a z ní žijeme. Tím pádem každému zůstává na účtě něco s čím nakládá jak uzná za vhodné.. Například já jezdím s dcerou na dovolenou sama, bylo by mi blbé kdyby na to měl přispívat partner, tak stejně on má peníze na svoje věci.. Takže mu nezvedám standart o tolik, o kolik to vypadá na papíře.