Ahoj, prosím, najde se tu někdo,kdo třeba tomu rozumí? Chtěla bych zrušit stavebko,letos v červenci/srpnu to bylo 6let co jsem ho zakládala,respektive prodlužovala a menila smlouvu po jižvybraném stavebku... asi cca 2/3 roky jsem tam nic nevkladala,no přišel covid, děti,a jaksi nezbývalo,a ani předtím jsem tam nedávala žádné velké sumy.. takže tam žádná velká částka není..jde mi o to jestli ho můžu zrušit ještě teď a nebo mi zase běží 6leta lhůta? vím, že pokud vypovím dřív, že prijdu o státní podporu,ale nevím
jestli pouze za poslední rok a nebo za celou dobu spoření
?o tu mi ani tak nejde,aby někdo tady neřekl, že chci zdimat stat,ale spíš,abych se tim nedostala do minusu a pak ještě nedoplacela nějaké velké peníze....
Vázací doba je 6 let, pak lze zrušit kdykoliv 🙂 Výpovědní doba je dle každé spořitelny různá.
Super holky, diky,o výpovědní dobu mi nejde,na peníze nespěchám,jen se mi to stavebko nechce držet a platit zbytečně poplatky,kdyz na nej stejně nesporim a výhledově nevypada,ze bych měla přebytečné peníze, které bych mohla ukládat.
Já jsem dávala nové po vybrání starého na podzim 2014. Vybírala jsem ho letos na jaře. Peníze přišly v červnu. Nevím,že bych o něco přišla. Další jsem nedávala.