Zrušení stavebka. Jak to je?

ajja87
19. zář 2023

Ahoj, prosím, najde se tu někdo,kdo třeba tomu rozumí? Chtěla bych zrušit stavebko,letos v červenci/srpnu to bylo 6let co jsem ho zakládala,respektive prodlužovala a menila smlouvu po jižvybraném stavebku... asi cca 2/3 roky jsem tam nic nevkladala,no přišel covid, děti,a jaksi nezbývalo,a ani předtím jsem tam nedávala žádné velké sumy.. takže tam žádná velká částka není..jde mi o to jestli ho můžu zrušit ještě teď a nebo mi zase běží 6leta lhůta? vím, že pokud vypovím dřív, že prijdu o státní podporu,ale nevím
jestli pouze za poslední rok a nebo za celou dobu spoření
?o tu mi ani tak nejde,aby někdo tady neřekl, že chci zdimat stat,ale spíš,abych se tim nedostala do minusu a pak ještě nedoplacela nějaké velké peníze....

andelka
19. zář 2023

Já jsem dávala nové po vybrání starého na podzim 2014. Vybírala jsem ho letos na jaře. Peníze přišly v červnu. Nevím,že bych o něco přišla. Další jsem nedávala.

leneex
19. zář 2023

Vázací doba je 6 let, pak lze zrušit kdykoliv 🙂 Výpovědní doba je dle každé spořitelny různá.

emillyhk
19. zář 2023

@ajja87 Rušila jsem stavebko u Modré pyramidy před čtyřmi měsíci (po sedmi letech), výpovědní lhůta 3 měsíce (za nějaký poplatek by to šlo zrušit hned), peníze přišly začátkem měsíce.

ajja87
autor
19. zář 2023

Super holky, diky,o výpovědní dobu mi nejde,na peníze nespěchám,jen se mi to stavebko nechce držet a platit zbytečně poplatky,kdyz na nej stejně nesporim a výhledově nevypada,ze bych měla přebytečné peníze, které bych mohla ukládat.