Zálohy na ústřední topení. Kolik platíte v paneláku?

radarova
6. říj 2020

Ahoj holky, zajímalo by mě, kolik platíte zálohy v paneláku na topení. My máme byt 80m, letos nám tady družstvo údajně změnilo topny tarif, stoupačky máme do 10' ÚPLNĚ studené a platíme 945kc. Jak to máte prosím vy? Díky!

deaneira29
6. říj 2020

Měsíční zálohu máme 900,- být 75 m, s tím že jsme první patro a polovina bytu je nad sklepy takže od země je zima. Letos poprvé budeme už v zateplenem paneláku tak uvidíme co to udělá, ale jinak nám každý rok dost peněz vrací. Pokud máte studené stoupačky není zřejmě někde správně odzvdusneno. U nás je zvykem když se začne topit je cedule všichni na chvilku pustíme topení na max a v posledním patře se odzvdusni u majitelů topení a máme klid.

ireniq
6. říj 2020

My platíme za podobný byt 1075 měsíčně, něco málo nám vrací, max.par stovek za rok. Vyúčtování je část podle měřáků na radiatorech (přímo vaše spotřeba) a část rozpocitana spotřeba celého domu, takže i kdybyste netopili vůbec, stejně budete za teplo platit a ne málo...

krista25
6. říj 2020

Platíme 1000 Kč za 55 m. 🙂

orisek56
6. říj 2020

to nemusí být odvzdušněnim, spíš je to špatně vyrovnané hydraulické vyrovnání topné soustavy, pokud je to panelák a 10 patro, musí být dostatečný, tlak v topném systému, popřípadě špatně nastavení otáček čerpadla. Pokud by to bylo zavzdusneni, tak bude slyšet takové syceni vzduchu. Teda ze strany mého může technická rada.

tasimia
6. říj 2020

900kc a 60m.

mirilis
6. říj 2020

My 1700kc měsíčně za byt 75m, takto vysoka záloha je skrz to, dříve nebyly meraky, tak se to rozpocitavalo dle velikosti bytu, poslední 3 roky mame meraky na radiátorech a je to o dost lepší,zálohy sice zůstaly stejný, ale hromadu peněz nám vracející.

radarova
autor
7. říj 2020

Diky všem. Odvzdusnene to mame. A pokud je pod 10'C tak zacinaji být stoupačky vlažné az teplé. Toto je prvni rok, kdy mame v bytě fakt zimu a stoupačky neustale studené. Bohužel jsem zřejmě jediná, které to přijde divné, tak se ptám. Družstvo mi reklo, ze měnili tarif na teplarne, takže dokud nebude mrznout, tsk si nezatopime. Jo a dum je 10ti patrový, my bydlime v 5.p.

orisek56
7. říj 2020

@radarova obraťte se já firmu co vám to dělala a provádí vám tam pravidelně servis a revize. Tohle od vzdušné ni není, to je většinou až ten poslední problém. Viz rada výše (můj muž je topenar)

radarova
autor
7. říj 2020

A úplně studené stoupačky do 10'C venku asi normální není, ne? Minimálně vám všem asi vlazi, že? Nebo spíše hřeji