Výše zdravotního pojištění

anulis
4. zář 2016

Ahoj holky, nevim, kolik me bude stat, kdyz si na 1 mesic zaplatim zdravotni pojisteni. Uz neberu rodicak a do prace nastupuji az dalsi mesic. Diky

kaja2016
4. zář 2016

Prihlas se urcite na pracak a zaplati ti to stat.

anulis
autor
4. zář 2016

Diky, na pracak se mi nechce...uz jen registrace je na cely den a pak tam clovek musi pravodelne chodit...na ten mesic mi to za to nestoji

anulis
autor
4. zář 2016

@keerka dekuji

merope
4. zář 2016

@anulis Otázka kolik máš peněz a jak vyděláváš - pokud tam přijdeš s tím, že od 1.10. už nastupuješ na nové místo, tipuji, že tě tam vícekrát chtít nebudou. A za jednu návštěvu ty peníze snad stojí.

lv
4. zář 2016

@merope 3x - zaregistrovat, po 8dnech pro rozhodnutí o přiznání pidpiry, pak s kopií smlouvy vyřadit - každopádně za cestu by mi to stálo zcela určitě

keerka
4. zář 2016

Plus jde vždycky o kalendářní měsíc. Takže kdyby ti rodičák končil třeba 4. září a do práce jsi šla od října, tak září máš ještě zaplacené.

keerka
4. zář 2016

Nejjednodušší máš zavolat si na pojišťovnu, všechno ti řeknou včetně platebních údajů...

merope
4. zář 2016

@keerka Jsi si tím jistá, že to je na měsíc? OSVČ to mají tak, že když mi skončí pracovní smlouva 28.9., tak za toho 29.-30.9. platím plnou sazbu skoro 2000.

kaja2016
4. zář 2016

@merope je to po dnech.

keerka
4. zář 2016

Já když jsem řešila přerušení školy jenom na měsíc, tak mi řekli, že je to na celé kalendářní měsíce, tudíž, když jsem to měla od 4. do 4, tak že to nemám řešit... Ruku do ohně bych za tudle informaci nedala, nevím, jestli se to týká vždycky všech, ale jak jsem psala, není nic jednoduššího, než na tu pojišťovnu zavolat, že jo 🙂

kaca08
4. zář 2016

Částka za 1 měsíc je 1337 Kč, ale můžeš se nahlásit na zdravotní pojišťovnu jako osoba pečující o dítě do 4 let a zdravotní za Tebe platí stát (pokud ještě dítěti nejsou č roky)

anulis
autor
4. zář 2016

@kaca08 to jsem chtela udelat, ale dceru mam uz ve skolce. Zkusim se jeste domluvit s reditelkou, aby mi na ten mesic napsala, te chodi jen dopoledne.to by pak slo

j.a.n.i
4. zář 2016

@kaja2016 Ne po dnech to neni, snad s vyjimkou neomluvene absence a neplaceneho volna po cast mesice.

kaja2016
4. zář 2016

@j.a.n.i aha, tak ja nevim. Mese treba stalo to, ze jsem skoncila v zamestnani a nenahlasila ae vcas na up a pak jsem za nejake dny musela doplacet zdravotni, uz je to tedy dele, tak se to nejak zmenilo?

tynice
4. zář 2016

Minulý rok to bylo jak píše keerka, ale teď nevím. 31. Srpna jsem končila a až 1. Října nastoupila a nic neplatila a vše mám v pořádku 🙂

marta41
13. kvě 2019