Výplata a Exekuce. Jak se to řeší?

geilinka
29. dub 2020

Ahoj prosím jak se řeší výplata když má člověk exekuci?
Insolvenční řízení prozatím není možné - špatně napsaný návrh -> máme zamítnuto za cca rok můžeme žádat znovu
Brzy mi skončí RP, nastoupím do práce, když si založím účet okamžitě bude exekutory obstaven. Exekucí je víc a řešíme je postupně. Vím, že mi náleží určitá nezabavitelná částka (jsem vdaná a máme dvě děti). Je mi jasné, že výplata bude ponížena na exekucích. Je možno si bez rizika poslat peníze na účet manžela či známé? Nebo hrozí zastavení? Je možno posílat výplatu na složenku? Má to někdo? Práci bude hledat patrně jako pokladní nebo v nějaké fabrice. A ano vím, že jsem kráva, když jsem pujčku vytloukala pujčkou. Nevěděla jsem jak z toho ven když mi na žádost o pozdržení splátky odpovídali ,,tak si někde pučte, ale zaplatte".

tasimia
29. dub 2020

@geilinka hele úplně bez rizika to není, exekutor může soudně požádat o vydání prostředků byť na cizím účtě, pokud prokáže, že to jsou tvoje příjmy.Odstavit ho samozřejmě nemůže. Takže je to risk - bere se to jako obcházení věřitele nebo obcházení soudu, bacha na to. Na druhou stranu neděje se to často, pro exekutora je to papírování a další. A to teď mluvím s vlastní zkušenosti, když si ex nechával ke mě posílat výplatu.

tasimia
29. dub 2020

@geilinka jinak na složenku málo kdy dávají výplatu.

j.a.n.i
29. dub 2020

@tasimia Obchazeni veritele to neni, pokud se jedna o mzdu, ze ktere jiz byla provedena srazka.

tasimia
29. dub 2020

@j.a.n.i měl 21 exekucí, dvě se mu stahovaly platem, ty další byly čekající. Ale dám ti číslo na toho exekutora, mám ho do dnes uložené, můžeš mu to vysvětlit 🙂.

tasimia
29. dub 2020

@j.a.n.i pokud by paní napsala, že ma jeden dluh nenapsala bych to zde 🙂. Napsala však, že žádala insolvenci z toho mi došlo, že tam je více věřitelů.

geilinka
autor
29. dub 2020

Dekuju. Ano veritelu je vic. Postupne je platime. Jde mi o to, aby pak treba nebouchaly na znamou kdyz si k ni necham poslat jiz srazenou vyplatu. .
Vim, ze se to jeste resi treba detskym uctem? Tam se to resi jak? Kde jaky zalozit ? Vim, ze jsem v pruseru. A jeste potrva nez se z toho dostaneme

tasimia
29. dub 2020

@geilinka jojo prý i tohle je řešení, ale pořád je to obcházení věřitelů, bohužel. Dětský účet se dá založit snad v každé bance mimo AirBank a Fio. Vím, že ho nabízí/nabízela Česká spořitelna a ČSOB. Jinak já jsem jediná, co jsem si zjišťovala, které se to stalo, ale my fakt měli exekutora pořádného hajzlika. Chtěla bych být sprostější, ale nemůžu.

tasimia
29. dub 2020

@geilinka tady jsem našla něco ohledně dětského účtu https://www.mesec.cz/clanky/ochrani-detsky-ucet...

geilinka
autor
29. dub 2020

@tasimia dekuju. A z toho uctu muzu ty penize vybrat a zaplatit slozenku? Myslim, ze kdyz uz mi prijde ponizena mzda tak by jim to snad vadit nemuselo :( ...mrzi me ze jsem nas do tyhle situace vubec dostala :( treti osobu do toho moc zatahovat nechci takze jestli mi zalozi detsky ucet ikdyz uvidi ze mam exekuce?

tasimia
29. dub 2020

@geilinka tak banky při založení účtu myslím exekuce nevidí, tím si nejsem jistá. A ano peníze jdou vybrat a můžeš s němi platit co je třeba myslím, že u některých je i omezený Internet banking - ale tím si nejsem jistá.

geilinka
autor
29. dub 2020

@tasimia já co jsem ted projížděla tak k těm učtum je karta povětšinou od 6-8 let....musela bych tedy vybírat na pobočce asi že?

tasimia
29. dub 2020

@geilinka ano, od 8 let je karta. U menších lze pouze na pokladně 🙂.

geilinka
autor
29. dub 2020

syn je čtyrletý ☹ to mi asi žádný učet nezaloží ☹ nebo ano? mám ještě tři měsíce čas tak se chci připravit.

tasimia
29. dub 2020

@geilinka mBank myslím nabízí mKonto od narození, mrkni 🙂

geilinka
autor
29. dub 2020

@tasimia děkuju, podívám se.

j.a.n.i
29. dub 2020

@tasimia No, nezabavitelna castka se jmenuje nezabavitelna prave protože musi dluznikovi zustat. A tedy je jedno, zda ji dostane v hotovosti nebo na cizi ucet.

tasimia
29. dub 2020

@j.a.n.i já jsem napsala svojí zkušenost. Ne, že to tak 100% paní mít musí 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️.

tasimia
29. dub 2020

@j.a.n.i jinak i z 12tis, si může exekutor něco vzít 🙂

geilinka
autor
29. dub 2020

@tasimia myslim, ze ta nezabavitelna je neco kolem 7000?

tasimia
29. dub 2020

@geilinka nevím jak je to teď v roce 2020. To spíše mrkni na internet, nerada bych kecala.

kata172019
29. dub 2020

Chlapovi taky strhavaji... Normálně má 25 k a nechali mu 19 je domluvený na 5 tisíc měsíčně 😊 teď měl základ 19 k kvůli té krizi co teď je a nechali mu 14 berou mu 5 k 😊ale nevím jak to je my nejsme manželé jsme druh a družka 😊

slayc
29. dub 2020

já tedy znám i případ, kdy člověk měl posílanou výplatu na účet exmanželky a exekutor jí zastavil účet a odmítal to odblokovat, dokud to nebude mít zaplacené. Což prostě nemohl, nikdo se s nima nebavil a prostě jim to přes měsíc blokovali.

tasimia
29. dub 2020

@slayc jo oni se prostě někdy chovají tak, že pro ně zákony neexistují 🙂.

kata172019
29. dub 2020

Jsou to svině no chlap si půjčil 50 k chtěli 130 zpátky 4 roky to neplatil nebo takhle dál ji m7 splátek a ta ženská to do té společnosti ne odnesla, teď má 700 tisíc... Ale byl mladej a blbej taky teď toho pěkně lituje ale jednou se poštěstí hodně 😊 protože mají v rodině barák který všichni jednou prodají za nemalou částku 😊 jinak exekutor si může vzít 1/3 platu myslím a předností pohledávka jako vzp může klidně 2/3 platu ale on se domluvil na těch 5 k a taky se musí držet kolem těch 24k měsíčně když viděla víc tak mu to se berou, když min bude mít menší výplatu takže se drží na těch 25 - 24 měsíčně - těch 5 tisíc 😊ale vše se dá 😊my jsme rodina jedliku my se jdeme klido jen tak projít nemusíme mít výlet za desetitisíce 😊hlavně že máme plnou lednici a spajz 😊😀😀😀

geilinka
autor
29. dub 2020

@kata172019 to na asi nejaky splatkovy kalendar....

kata172019
29. dub 2020

Dodatek 😊na cizí účet bych nic neposilala to oni najdou 😊ale prej udělat dětský účet na ten nějak prý oni nemohou sáhnout tak to má moje sestra má 5 děti 😊 a bere dávky plus rodicak něco ji vezmou ale ne vše 😊já taky splacim svoji půjčku která nás zachránila když chlap měnil práci od zasran.... Podnikatelé, musela jsem si půjčit na naj ale spalcim i kdyby Po stovce 😊

kata172019
29. dub 2020

@geilinka taky mu blokli účet... Tak šel do banky 😊dostal číslo na exekutorku a dohodli se 😊

geilinka
autor
29. dub 2020

@kata172019 my si nejdriv pujcili na stehovani pak na najem. Furt jsme se stehovali za praci protoze po trech mesicich stale nebyla smlouva..vzdy rekli ,,mesic na zkouzku paj to napisem,, no takhle se to pytlikovalo 3 roky. Pak zacali vymahaci spolecnosti naskakalo to o x tisic. Kazda castka kterou jsme poslali byla sezrana urokama. Pak jsme si pujcili vetsi castku ty mensi vyresili a zustala ta velka manzel pak prisel o praci a kdyz jsenm po nich chtela odklad splatky protoze je manzel bez prace tak ,,nezajem si nekde pucte,, no a se mnou triskali hormony byla sem vydesene vsim co mi nakecala a sla sem a vzala sem si dalsi pujcku a pak ani nevim jak se to roztocilo. Zadali jsme o insolvenci zaplatili jsme 10000 a v navrhu jsme pak zjistili, ze napsal ten pan sileny bludy o platu. A bylo to zamitnute pro nepoctivy zamer takze 5roky od zamitnuti nema smysl ins podavat protoze to zatrhnou...
Ano jsme blbi a ted si to solidne vyzirame. Jenze kdyz proti vam stoji chlap jak hora a vysvetluje vam, ze vas zavrou pro podvod kdyz nezaplatite splatku a k tomu tehotna tak jsem se proste sesypala a sla a pucila si :(

geilinka
autor
29. dub 2020

@kata172019 jenze u nas jich je vic a nejde proste vsem posilat uspokojivou castku tak aby souhlasili se SK takze vezmeme vetsi castku a tu posleme na exekuci a dopisem, aby byla jako prvni umorena jistina, aby dal nerostla a pak az urok. Jde to pomalu. Ostatni zatim rostou, ale lepsi system nemame.

kata172019
29. dub 2020

Jejda 😑chlapovi to udělal tuhle velkou částku prodikredit, já mám provident ale splacim to No a co ty exekutorce /rovi zavolat o odpuštění úroků to taky jde, chlap z těch 700 tisíc tak mají s toho jenom 200 tisíc exekutoři