Výhrůžky od MBA Finance

tycinkatwix
17. zář 2018

Zdravím holky

Mám problém , který mě dostává do kolen a vůbec si nevím rady. Asi před třemi týdny mi přišla sms a e-mail od MBA finance.
Paní P......, opakovane Vas vyzyvame k uhrade nezaplacene pohledavky u spol. T-Mobile a.s.. Zavolejte mi na tel.: 733865143. MBA Finance.

Volala jsem teda ihned na T-mobile. No paní se ještě ujišťovala, jestli je opravdu v SMS napsáno T-Mobile. Jsem tam absolutně bez dluhů, vše mám zaplaceno ... MBA finance již nemají s T-Mobilem nic společného. Ať nereaguji na žádné upozornění, jelikož kdybych u T-Mobile měla dluh, kontaktovali by mě sami.
Ale dnes opět SMS
Paní P....... upozornujeme Vas, ze v pripade neuhrazeni dluhu vuci spol. T-Mobile a.s. do 5 dnu Vas navstivi nas inspektor. MBA Finance, tel.: 733865143.
Jsem z toho v šoku. Na internetu čtu pouze jedno a to samé slovo "podvodníci"
Poradíte mi??

tedy a dneska opět SMS , že

balogis
17. zář 2018

Nereagovat a zablokovat číslo,pokud víte ,ze nikde nic nedluzite byla bych v klidu🙋

gruyerre
17. zář 2018

@tycinkatwix No já bych to určitě nahlásila na policii. Hajzlové čekají, až se někdo nachytá a pošle jim prachy.

tycinkatwix
autor
17. zář 2018

@gruyerre taky už mě to napadlo 🤔 ... Jsem na tyhle věci dost háklivá, nechci nikde nic dlužit a jakmile mám nedoplatek, ihned platím ... No, mám z toho docela vítr

tycinkatwix
autor
17. zář 2018

Navíc ani v SMS a ani v emailu není hlavně žádná nezaplacena částka uvedena. Není tam žádná cifra ani žádné období, ze kterého by měl dluh být. Proto mi to připadá velice podezřelé ...

gruyerre
17. zář 2018

@tycinkatwix No já Tě chápu, taky by mně to bylo hrozně nepříjemné. Normálně zavolej na 158 a popiš jim situaci...

kittyy17
17. zář 2018

Šla bych na policii, nejlépe s potvrzením od T-Mobile o bezdluznosti. Když se sejde více oznámení, můžou to řešit jako trestný čin, určitě nejsi sama...

lotta1234
17. zář 2018

Takymto stylom sa dlhy urcite nevymahaju. Ja by som ten kontakt posunula T-Mobilu, koniec koncov, poskodeni su aj oni. Ak nic nedlzite, nemusite sa nicoho bat.

pataja
17. zář 2018

@tycinkatwix stalo se mi loni něco podobného. Psali na můj email nějakému pánovi, že dluží a ať to koukáme zaplatit. Stalo se to několikrát od různých vymahacskych firem. Odepsala jsem, že nic nedluzim a ať přestanou obtěžovat jinak jdu na policii. A byl klid.

gracinka7
17. zář 2018

Tahle společnost údajně vymáhá dluhy za jiné. Prý neoprávněně. Manželův otec měl problémy a psali nám. Ignorovali jsme to. Po roce psát přestali.

rybamrazena
17. zář 2018

@tycinkatwix
Zajistěte si papír o bezdlužnosti u t-mobile na pobočce (ne ujištění paní na telefonu). To pak přepošlete na MBA, do kopie dejte t-mobile (vše na info@ ....) do textu to popište a nezapomeňte připsat (nějak si ho upravte):

Žádám, aby byla zjednána okamžitá náprava a to tak, že pokud jsem již v registru dlužníků, budu okamžitě smazána. Smazány budou i mé veškeré osobní údaje ve společnosti M.B.A FINANCE, protože nesouhlasím s jejich zpracováním. Totéž požaduji po společnosti T-Mobile a nepřeji si být nadále kontaktována s jakýmikoliv nabídkami.
O splnění mých požadavků chci být informována písemně - a to jednak emailem na *******, jednak poštou - prohlášení o bezdlužnosti, smazání osobních údajů - to vše nejpozději do **.*.2018, jinak celou záležitost přebírá můj právní zástupce *****. (Vše vám zasílám i datovou schránkou/písemně poštou).
Pokud tak neučiníte do stanoveného termínu, podám ..... třeba trestní oznámení, upozorním pořad Černé ovce.

Rozhodně to neignorujte, jak tu někteří radí - pomůžete tím ostatním, protože vyděšení důchodci a ne příliš bystří lidé jim jistě platí. T-mobile to evidentně neřeší, aspoň budou mít další podnět. Vypadá to, že někdo v t-mobile dává tipy na neuhrazené faktury - které jsou sice následně uhrazené, ale to už ten někdo nekontroluje....

crejzy
17. zář 2018

U nás se stalo to samé ovšem, problem byl u T-mobilu ( chyba nováčka na lince při objednání internetu) více napisu soukromě.

tycinkatwix
autor
17. zář 2018

Děkuji všem za rady

ariadna12
17. zář 2018

@rybamrazena jeste bych pohrozila podnetem na Urad pro ochranu osobnich udaju pro neopravnene shromazdovani a zpracovavani osobnich udaju, natoz jeste nepravdivych, bez tveho souhlasu.

priefi
18. zář 2018

@tycinkatwix nereaguj, moji mamce taky chodily takove sms. Zablokovat cislo, nic jineho nepomuze. Nejspis to jeste zkusi i z jineho cisla, mozna budou i volat. Je to fake 😉

trdelnik234
18. zář 2018

@ariadna12
Presne tak.A ten podnet naozaj dat.Ten novy zakon o ochrane osobnych udajov so sankciami a pravnymi postihmy je od toho.

ariadna12
18. zář 2018

@trdelnik234 oni se proste snazi cloveka znejistit a dostat prachy i od osoby, co nedluzi.

michalelka
18. zář 2018

@tycinkatwix Nechej si od TM zaslat potvrzení o bezdlužnosti. zašli písemnou žádost na sídlo společnosti https://www.t-mobile.cz/podnikatele-firmy/konta...
Bohužel telefonicky nemáš vždy jistotu, ač je to hloupé, že je vše v pořádku. Co je psáno, to je dáno. V tomto případě obzvlášť.