Zdravím holky
Mám problém , který mě dostává do kolen a vůbec si nevím rady. Asi před třemi týdny mi přišla sms a e-mail od MBA finance.
Paní P......, opakovane Vas vyzyvame k uhrade nezaplacene pohledavky u spol. T-Mobile a.s.. Zavolejte mi na tel.: 733865143. MBA Finance.
Volala jsem teda ihned na T-mobile. No paní se ještě ujišťovala, jestli je opravdu v SMS napsáno T-Mobile. Jsem tam absolutně bez dluhů, vše mám zaplaceno ... MBA finance již nemají s T-Mobilem nic společného. Ať nereaguji na žádné upozornění, jelikož kdybych u T-Mobile měla dluh, kontaktovali by mě sami.
Ale dnes opět SMS
Paní P....... upozornujeme Vas, ze v pripade neuhrazeni dluhu vuci spol. T-Mobile a.s. do 5 dnu Vas navstivi nas inspektor. MBA Finance, tel.: 733865143.
Jsem z toho v šoku. Na internetu čtu pouze jedno a to samé slovo "podvodníci"
Poradíte mi??
tedy a dneska opět SMS , že
@tycinkatwix No já bych to určitě nahlásila na policii. Hajzlové čekají, až se někdo nachytá a pošle jim prachy.
@gruyerre taky už mě to napadlo 🤔 ... Jsem na tyhle věci dost háklivá, nechci nikde nic dlužit a jakmile mám nedoplatek, ihned platím ... No, mám z toho docela vítr
Navíc ani v SMS a ani v emailu není hlavně žádná nezaplacena částka uvedena. Není tam žádná cifra ani žádné období, ze kterého by měl dluh být. Proto mi to připadá velice podezřelé ...
@tycinkatwix No já Tě chápu, taky by mně to bylo hrozně nepříjemné. Normálně zavolej na 158 a popiš jim situaci...
Šla bych na policii, nejlépe s potvrzením od T-Mobile o bezdluznosti. Když se sejde více oznámení, můžou to řešit jako trestný čin, určitě nejsi sama...
Takymto stylom sa dlhy urcite nevymahaju. Ja by som ten kontakt posunula T-Mobilu, koniec koncov, poskodeni su aj oni. Ak nic nedlzite, nemusite sa nicoho bat.
@tycinkatwix stalo se mi loni něco podobného. Psali na můj email nějakému pánovi, že dluží a ať to koukáme zaplatit. Stalo se to několikrát od různých vymahacskych firem. Odepsala jsem, že nic nedluzim a ať přestanou obtěžovat jinak jdu na policii. A byl klid.
Tahle společnost údajně vymáhá dluhy za jiné. Prý neoprávněně. Manželův otec měl problémy a psali nám. Ignorovali jsme to. Po roce psát přestali.
@tycinkatwix
Zajistěte si papír o bezdlužnosti u t-mobile na pobočce (ne ujištění paní na telefonu). To pak přepošlete na MBA, do kopie dejte t-mobile (vše na info@ ....) do textu to popište a nezapomeňte připsat (nějak si ho upravte):
Žádám, aby byla zjednána okamžitá náprava a to tak, že pokud jsem již v registru dlužníků, budu okamžitě smazána. Smazány budou i mé veškeré osobní údaje ve společnosti M.B.A FINANCE, protože nesouhlasím s jejich zpracováním. Totéž požaduji po společnosti T-Mobile a nepřeji si být nadále kontaktována s jakýmikoliv nabídkami.
O splnění mých požadavků chci být informována písemně - a to jednak emailem na *******, jednak poštou - prohlášení o bezdlužnosti, smazání osobních údajů - to vše nejpozději do **.*.2018, jinak celou záležitost přebírá můj právní zástupce *****. (Vše vám zasílám i datovou schránkou/písemně poštou).
Pokud tak neučiníte do stanoveného termínu, podám ..... třeba trestní oznámení, upozorním pořad Černé ovce.
Rozhodně to neignorujte, jak tu někteří radí - pomůžete tím ostatním, protože vyděšení důchodci a ne příliš bystří lidé jim jistě platí. T-mobile to evidentně neřeší, aspoň budou mít další podnět. Vypadá to, že někdo v t-mobile dává tipy na neuhrazené faktury - které jsou sice následně uhrazené, ale to už ten někdo nekontroluje....
U nás se stalo to samé ovšem, problem byl u T-mobilu ( chyba nováčka na lince při objednání internetu) více napisu soukromě.
Děkuji všem za rady
@rybamrazena jeste bych pohrozila podnetem na Urad pro ochranu osobnich udaju pro neopravnene shromazdovani a zpracovavani osobnich udaju, natoz jeste nepravdivych, bez tveho souhlasu.
@tycinkatwix nereaguj, moji mamce taky chodily takove sms. Zablokovat cislo, nic jineho nepomuze. Nejspis to jeste zkusi i z jineho cisla, mozna budou i volat. Je to fake 😉
@ariadna12
Presne tak.A ten podnet naozaj dat.Ten novy zakon o ochrane osobnych udajov so sankciami a pravnymi postihmy je od toho.
@trdelnik234 oni se proste snazi cloveka znejistit a dostat prachy i od osoby, co nedluzi.
@tycinkatwix Nechej si od TM zaslat potvrzení o bezdlužnosti. zašli písemnou žádost na sídlo společnosti https://www.t-mobile.cz/podnikatele-firmy/konta...
Bohužel telefonicky nemáš vždy jistotu, ač je to hloupé, že je vše v pořádku. Co je psáno, to je dáno. V tomto případě obzvlášť.
Nereagovat a zablokovat číslo,pokud víte ,ze nikde nic nedluzite byla bych v klidu🙋