Holky jak to ted funguje, kdyz jsem na materske. Vrati mi dane? Vubec tomu nerozumim. Kdyz jsem byla zamestnana vzdy mi vraceli dane, za placeni uveru co mam na byt. A ted to je jak? Mam si najit svoji uvetni? Nebo nemam narok na nic?
můžou ti vrátit max. to, co jsi na daních odvedla
Treba rozlisovat materskou a rodicovskou.Pokud jsi na materske,tak to budes jeste delat danove a muzes si tam za 2017 uroky z hypoteky.A nebo se podivat,zda nebude u partnera vyhodnejsi,pokud jste oba zadatele.Pokud jsi ale na rodicovske,tak nemas co danit,protoze jsi statu nic nedanila (rodicovska se nepocita jako prijem),tak ti stat nema co vracet.Takto mi to minuly rok vysvetlovali na FU. A nebo si zavolej na svuj FU,ted je jeste klidneji,maji vice casu na dotazy
Ja to blbe napsala uz nejsem na materske. Pobiram rodicovskou. Maly ma 7.3 rok. Takze nedostanu nic? :( Nevim teda ani kam bych mela zajit
@kulihrasekzeleny a čerpala si po mateřské dovolenou?
@kulihrasekzeleny já chodím k zaměstnavateli podepisovat ten růžový formulář se žádostí o provedení ročního zúčtování, nevím ted, jak přesně se to jmenuje. POkud jsi mezi MD a RD čerpala řádnou dovolenou, tak by ti něco málo vrátit měli
@kulihrasekzeleny a jak to bylo v roce 2017?Cely rok jsi byla na rodicovske?Rodicovska se totiz do prijmu nepocita.Materska a nebo proplacena dovolena mezi PPM a RP ano,popr.jine vedlejsi prijmy. Zajit nebo zavolat si muzes na FU kam patris nebo podle miste bydliste.
@kulihrasekzeleny úvěr na byt je zbytečné odečítat, nebudete mít z čeho ... i pokud jste loni ještě dostala něco od zaměstnavatele za ŘD, tak to vám celé pokryje sleva na poplatníka. Jedná je o vrácení daní - tzn. že vám můžou vracet jen z toho, co jste za celý rok na daních odvedla. Pokud jste neodvedla nic, tak se taky nic nemůže vrátit.
Mám taky dotaz, od 12. 10. jsem na MD, tedy pobíram mateřskou. Do té doby jsem byla na RD. Předpokládám, že za rok 2017 se něco vrátí ( daně, odečet na manželku). Ale můj dotaz zní, vrátí se mi něco (odečet za manželku) i za rok 2018? MD mi bude končit někdy asi začátkem/ půlkou dubna a následovat bude RD
@jitka_cv dovolenou jsem mela proplacenou. A ma to smysl resit nebude to jen par susnu? :D A kam bych mela zajit? Nejspis asi zavolam do zamestnani
@jitka_cv ja jsem uz na rodicaku spatne jsem to napsala. Minuly rok.jsem mela materskou a cerpala dovolenou
@lenoulinkaa ano
@banitram byla jsem minuly rok v lednu jeste na nemocenske v unoru zacla materska v breznu porod no a potom 24dni dovolene proplacene. Takze to nemam resit?
@kulihrasekzeleny jestli chces RZD od zaměstnavatele, aby ti vrátil dane, tak dnes máš poslední den. Jinak si nech vystavit potvrzení o zdanitelnych příjmech a podej si sama danove priznani. Třeba si tam nějakou zalohovku odvedla
@kulihrasekzeleny ještě dne můžete požádat v práci o roční zúčtování (budete tam mít nárok na vratku z proplacené dovolené) ... pokud to dnes prošvihnete, můžete si do konce března podat daňové přiznání. Ale nemáte povinnost, je to jen na vás, jestli tu vratku daně oželíte
@eviknufik odečet na manželku je něco jiného a vašich daní se to netýká. To si odečítá manžel, pokud příjem manželky nepřesáhne 68000 Kč. Příjem z MD se do toho počítá, příjem z RD nepočítá. Zahrnuje se do toho i hrubý příjem od zaměstnavatele (většinou se to týká vyplacené řádné dovolené)
@banitram dekuji uz jsem volala a pani rikala ze musim dnes dorazit. Vrati mi neco kolem 2tisic 🙂
@kulihrasekzeleny pokud si nepracovala - byla na mateřské, nemocenské nebo rodičovské, tak ti nemají co vrátit. Jestli si pracovala nějaký ten měsíc a třeba čerpala řádnou dovolenou po PPM a měla vyšší plat, odváděla si zálohovou daň, tak ti něco vrátí.