Zdravím, od 12/2012 - 25.5.2014 jsem pobírala rodičovský příspěvek ( na 3 roky ) . Dne 1.4. 2014 jsem se už vracela zpět do práce. V práci mi říkali, že ještě dostanu vrácené daně za ty 4 měsíce co jsem byla na rodičáku. Je to tak prosím ? A kolik mi cca budou vracet ? Daňové si budu dělat sama a pokud by šlo o vrácení 500Kč tak bych se na to vykašlala. Všem Vám děkuji za odpovědi. Lenka
Ale víte, že nyní se řeší daně za rok 2015 ? Vy jste ten rok 2014 zapomněla podat a budete si žádat dodatečně ? Tak tam musíte počítat i s nějakým penále od FÚ
Já si jen pamatuji, jak si jedna moje známá před pěti lety zapomněla uplatnit jednu položku do daní (přitom měla podepsané daňové prohlášení a měla i za daný rok vyřízené RZ u zaměstnavatele) a požádala dodatečně na FÚ o uplatnění této slevy. Vyhověli jí a dostala zpět 4000 Kč, ale za půl roku jí přišel domů výměr na penále ve výši 2500 Kč. Pamatuji si to, protože jsem jí tehdy pomáhala podat žádost o snížení penále na FÚ z důvodu tvrdosti zákona. Tehdy se nám to podařilo usmlouvat na polovinu ....
Zakladatelka píše že pobírala rodičovský příspěvek na tři roky, zřejmě tedy i rodičovskou dovolenou na tři roky od roku 2012, takže předpokládám že se jen omylem přepsala v číslovce a mluví o roku 2015 😉
@j.a.n.i
@xpila Můžu se připojit s vlastním dotazem? Jsem v podobné situaci jako zakladatelka, zpátky v zaměstnání od srpna 2015, jen nemám v úmyslu podávat daňové přiznání, ale podepsala jsem v práci růžový papír, tuším že žádost o zůčtování daně se to jmenuje..? Budou mi daně vráceny i v tomto případě, nebo bych si musela sama podat daňové přiznání?
@laja64 To ti nikdo neřekne, pouze když vezmeš výplatní pásky, zjistíš kolik si odvedla na daních, napíšeš, že budeš uplatňovat ještě nějaké odečty a pak teprve se to dá říct.