Holky prosím o radu.. manžel si v daňovém přiznání uplatňoval vrácení částky 24 840 kč na manželku( na mě ) pobírám rodičovský přízpěvěk a tudíž jsem nedosáhla příjmu 68.000 daně již došly, ale na jeho účet, který byl v dan.př. uveden---- prosím ale komu tato částka ze zákona připadá? manželovy nebo mě???? děkuji mooc za radu
@domkour pokud nemáte úředně vyřízené zrušení bezpodílového spoluvlastnictví manželů, tak peníze patří Vám oběma dohromady - v rámci společného jmění manželů.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Bezpodílové_spoluv...
@petrajurinova děkuji moc... 😉
Vrácení daní na manželku .Počítá se do příjmu i podpora v nezaměstnanosti.
Děkuji moc Lenka.
Ahoj, chtěla bych si spočítat sama daně, které mi bude dělat zaměstnavatel. Ale ráda bych si to překontrolovala. Pracovala jsem celý leden a únor. Z března jen pár dní. Propláceli mi 25dní dovči, takže mám výplatnice, ale když jsem si zkoušela udělat daňové přiznání, zasekla jsem se v kolonce měsíčního daňového bonusu podle & 35d. Můžu se prosím zeptat, kde to najdu na výplatnici? Nebo co to vlastně je 🙂 Moc děkuji.
@paluska82 Nejjednodušší to budeš mít, když si stáhneš interaktivní formulář na daně v excelu (bývá vždycky na Idnes na začátku ledna) - u každé kolonky je polopaticky napsáno, odkud to číslo opíšeš, počítá se to samo a nepotřebné kolonky jsou neaktivní. A měla bys od zaměstnavatele dostat potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2015, z toho se berou ta čísla.
No právě že jsem to zkoušela všechno zadat do tohoto formuláře z idnes. Veškeré údaje jsem ale čerpala z výplatnice. Ona mi ta personální potvrzení posílat nebude, protože to bude dělat ona sama. Mě pošle jen ten růžový formulář. Proto jsem se ptala, jestli ten bonus jde nějak vyčíst z výplatnice, nikde jsem to totiž nenašla ani nevím z čeho by to mělo být. Tak jestli mi nějaká personální odbornice na to mohla odpovědět 🙂))) díky moc.
Dobrý den, můžete mi někdo poradit jestli mám nárok na vrácení daní od manžela těch 24 000 Kč když beru rodičovský příspěvek jenom a manželé jsme teprve 31.10 2015 mám nárok na celou částku nebo jen od toho desátého měsíce co jsme manželé???? Budu moc ráda za odpověd DĚKUJI !! 🙂 😅
Děkuji 🙂 a za každý měsíc by to mělo být 2000 kc že? tak že dostanu jen za listopad a prosinec 4000 ?
@domkour Manžel pracuje = odvádí daně a má nárok na "slevu" na vyživovanou manželku, takže jsou to oficálně jeho peníze. Ovšem účet , který tam napíše, nikdo nezkoumá, jeslti je jeho nebo milenky od sousedů 😀