Ahoj holky, najde se nějaká šikovná účetní, co by uměla poradit ? 🙂
Jdu zpracovávat DP za 2013 a ráda bych uplatnila hypotéku - pro odečet úroku od základu z daně. Hypo smlouva je psaná na mně ale problém je, že mám v daném místě pouze přechodné bydlení - trvalé mám ještě pořád na Slovensku. Myslíte, že je to problém? Všude se píše, že musí daná nemovitost sloužit k "trvalému" bydlení... Díky moc za rady 😵
Ahoj, já v tom nechci dělat zmatky, ale manžel toto potvrzení do práce dával taky a trvalé bydliště musel mít tam, na kterou nemovitost platí hypotéku a dokládal ještě výpis z katastru nemovitostí.
Ahojda,ví tu někdo kolik let zpětně vracejí a jaký vliv má na vrácení RD? Děkuji
@pavlinarutova Vrací se 3 roky zpětně a RD má vliv ten, že aby ti zaplacené úroky mohli vrátit, tak musíš mít dostatečný zdanitelný příjem, což nemocenská, mateřská ani rodičák není.
Děkuji za odpověď,nepotěšila mě,ale snad bys mohla vědět i to,jestli může zažádat ručitel-druh.Díky
@pavlinarutova Ručitel pokud vím ne, spoludlužník ano, pokud splňuje ty ostatní podmínky, tj. že tam bydlí nebo to vlastní, záleží na jaký účel ten úvěr byl.
No, DP za rok 2013 asi ne 🙂 nicméně pokud si vlastníkem a fyzicky v té nemovitosti bydlíš, tak si to uplatnit můžeš.