Ahojte, řeším, jestli změnit pojišťovnu. Vyplatí se to ještě přecházet k jiné nebo je to všechno stejné? projíždím stránky ale přijde mi to na jedno brdo.. Jsem nyní u vzp..
Já s malou jsme u OZP, manžel chce od VZP odejít už z principu, jenže nejdřív to jde až od ledna 2013 😠 (to nás zase naši zákonodárci vytočili), o změnu ale musí požádat nejpozději do června.
metal aliance 🙂
Mám VZP, ale hodně maminky jsou spokojené s minestarstva vnitra, má hodně příspěvků...
jsem u 205 český národní, už několik, ale jsem spokojená, pořád mi na něco přispívají, dcera dostala teď vitamíny, zaplatili mi celý plavání, solnou jeskyni, je toho dost na co přispívají
katyxq o tom, jak to bude, se vědělo už docela dlouho, když to stihli do konce roku tak od ledna byli u nové pojišťovny, a zase tak dlouhá doba to není, jen půlroku, dřív to bylo čtvrt, pokud to, ale nestihnete, tak pak snad to bude leden 2014
Metal Aliance. Výborná pojišťovna a hodně příspěvků.
Česká průmyslová ČPZP
cela rodina jsme u ČPZP,maji dost prispevku pro vsechny vekove kategorie...bonusovy program z ktereho lze take cerpat vyhody...
manžel u VZP a já s malým u OZP
já s dcerou Ministerstva vnitra a manžel OZP. jinak vnitrácká letos dává hodně pro těhule i děti na očkování což je paráda..
všichni u VZP
Já také přemýšlím že odejdu od VZP ale lékařka mě upozornila ať nejdřív si zjistím jaký z našich lékařů má s jakou pojišťovnou smlouvu a tím jsem zjistila že skoro každý má s VZP maximálně ještě s jednou jinou a tím to mám teď docela těžké. Buď přejít k jiné pojišťévně a najít si jiné lékaře nebo zůstat u VZP 😒
já i syn jsme u 205 a spokojenost (přešla jsem z VZP), hlavně v době těhotenství a porodu jsem čerpala slušné příspěvky. Žádný lékař nikdy neměl problém s tím, že jsme u 205, naopak se mi stalo, že mi jedna lékařka kdysi řekla, že pacienty z VZP nepřijímá...
Všichni jsme u VZP a zatím nemůžu nic vytknout,ale samozřejmě jak komu vyhovuje 😉 Ale taky jsem koukala a přišlo mě to stejné jak píšeš.Někde zase nedají to,tam zase tamto,pak zse tam nedají,tam přidá jiná.... 😀
Všichni u OZP a nemohu si stěžovat
Všichni jsme u VZP a jsme spokojeni.
VOZP a super, za loňský rok nám vraceli 3.000,- na různé aktivity a ty samé jsou i pro letošní rok. Např. 1000,- na cvičení pro těhule, 1000,- na plavání s batolaty, 500,- na cvičení s dětmi, 500,- na solnou jeskyni, 350,- na masáže nebo pohybové aktivity, 300,- plavání, 200,- vitamíny... super!
jsme všichni u VZP a spokojenost. Rozhodně bych neposuzovala kvalitu ZP podle toho, jaké nabízí příspěvky(ono totiž další rok nemusí nabízet vůbec nic), ale podle kvality a dostupnosti zdravotní péče a tu je schopna zajistit právě VZP, u nás je i s jinými pojišťovnami problém u některých lékařů. Jinak je logické, že menší pojišťovny nabízí víc příspěvků, mají míň pojištěnců a u VZP je většina seniorů a dětí a ti spolykají za zdravotní péči nejvíc peněz 😉 ,takže na příspěvky tolik nezůstane.
VZP...ale raději bych k ministerstvu vnitra, mají větší výhody, jen se může přecházet vždy k 1. lednu, jaksi jsem to prošvihla ☹
Ministerstvo vnitra a spokojenost.
byli jsme u čpzp ale neproplácela nám vojtovku 2x týdně 550 kč a cvičili jsme téměř rok....naštěstí jsme po třech měsících přešli k ministerstvu vnitra.....nezpomeňte kdo chcete přecházet že žádost musíte podat do konce června (abyste přešli k 1.1.)
211 - ministerstvo vnitra- celá rodina a jsem ráda, že přešli i rodiče, byli u VZP a mamka měla plánovanou operaci a usela ji z důvodu neplacení a problémů VZP posunovat, naštěstí už je jinde a nebyl problém. Prevenci mají propracovanou a i jiné velké + .
S 211 jsem neměla nikdy žádný problém co se týče ošetření a Dr byli jen rádi že jsem přešla (cca 4 roky zpět) od VZP, všichni mně ji schválili. Ad Dr a smlouva s pojišťovnou, kamarádovi tvrdil praktický že s 211 sml nemá a přesvědčoval ho aby zůstal u VZP a ejchle zavolal si na pojišťovnu a onen Dr smlouvu má, jen pár pacošů s ní, asi má jiné výhody jinde.
211 - Ministerstvo vnitra, manžel je teda VZP ale bude přecházet 😉
Já jsem max. spokojená, doktor mi i říkal, že 211 nemá problémy s placením za pacienty 😉
217 Metal Aliance
já když sem teď podstupovala IVF tak mě doktro říkal, že doufá že nejsem u Metal Alianz-nebo jak se to přesně jmenuje. Že s nima jako CAR mají docela problémy s proplácením atd..
my jsme vloni přešli k ČPZP (205) a jsme moc spokojený. Smlouvu má se všema doktorama kam chodíme (to jsem si dopředu zjišťovala) a narozdíl od VZP u které jsme byli předtím nám už i něco zaplatili - plavání, masáže, příspěvek na vitamíny a očkování, teď mají pro těhule (ale to oproti loňsku trochu snížili)..
Jsme spokojený. VZP mi nedala nikdy nic ani jako těhotný ani na nic jinýho.
VOZP a maximální spokojenost...příspěvek na plavání batolat 1000Kč (ročně), plavání 300Kč a myslím že přispívá i na ostatní aktivity jako je např.cvičení těhulek nebo vitamíny.
S malý jsem u ministerstva vnitra 211 a manžel je u vojenské. S pojišťovnou jsme oba spokojení a čekáme, až se tyhle naše dvě sloučí, abychom mohli čerpat třeba příspěvek na očkování, protože to u ZPMV musí být celá rodina, jinak se nedostane nic. Já jsem si to vybrala jinde a od známého lékaře ví, že jsem udělala dobře a k této pojišťovně přešla od VZP.
já byla u VZP ale přešla jsem k OZP před deseti lety, kvůli psycholožce, která s ní měla smlouvu...jinak od nich nic nechci, tak je mi to asi fuk, u které jsem...
My jsme u VoZP, a mívali dobré výhody, teď už nemají. Ale myslím, že tímto směrem budou putovat všechny pojišťovny.. Tak mám pocit, že je to dneska už skoro jedno.. 😖