Stěhováci chtějí naši pojištěnou lednici, kterou zničili

mogwaika
6. únor 2015

Ahoj holky, prosím o radu, při stěhování nám stěhováci zničili rok a půl starou lednici, je neopravitelná. Byli pojištění, pojišťovna nám proplatí škodu v plné výši. Stěhováci nám volali, že si tu starou lednici prý vezmou, když nám jí pojišťovna proplatí. Nevíte někdo jak to je? Zní to asi logicky, ale na druhou stranu, oni způsobili škodu, jejich pojišťovna škodu proplatí a oni si jí ještě prodají - to by se jim v podstatě vyplatilo věci ničit záměrně? Mně to trochu zavání, myslela jsem, že pojistné je určitá kompenzace škody, ne 'obchod'. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky a hezký den.

anjelita
6. únor 2015

Nemaji pravo od tebe lednicku vzit, asi to jen zkousej aby z toho trhli nejaky prachy. V zadnym pripade bych jim nevyhovela a naopak spis vyrozumela jejich nadrizenyho.

mogwaika
autor
6. únor 2015

@anjelita Díky, došlo mi to taky hned jak zavěsil, vždyť by to byl pojišťovací podvod, ne? Začínám jich mít plný kecky, zkouší to pěkně.

j.a.n.i
6. únor 2015

@mogwaika Oni asi ne, ale pojištovna na to podle mě právo má.

mogwaika
autor
6. únor 2015

Pojišťovna je jasná, to bych neváhala ani minutu @j.a.n.i, ale co když teoreticky přijde někdo z pojišťovny za 2 měsíce, že lednici chtějí, já už jí mít nebudu a vznikne podezření, že jsem se podílela na pojistném podvodu? Selský rozum mi říká, že na to ti stěhováci mají právo, ale někde vzadu mi bliká kontrolka. Co když jí prodají /má nejen viditelné, ale i skryté vady/ a budu za to popotahovaná já?

j.a.n.i
6. únor 2015

@mogwaika Obrátila bych se na pojištovnu, co máš udělat s tou starou...

mogwaika
autor
6. únor 2015

To je dobrý nápad @j.a.n.i , díky. To mě v podstatě nenapadlo 🙂

lv
6. únor 2015

Pojišťovna bude chtít po nich vyjádření, fotky a od tebe taky vyjádření, lednicku pochybuju.

banitram
6. únor 2015

Vezměte to jinak .... Je to stejné, jako by vám někdo naboural auto, z jeho pojistky by se platila škoda a on by pak přišel, ať mu dáte vaše auto, když zaplatil škodu ..... lednice je váš majetek a oni byli povinni uhradit škodu - ať z pojistky nebo z vlastní kapsy.

luj89
6. únor 2015

Určitě na to nárok nemají. Záleží jaká je to škoda, ale předpokládám, že pojišťovna proplatí např. jen hodnotu těsnění/dvířek/... prostě ne hodnotu celé komplet nové lednice. Koukni na pojistné podmínky, příp. kontaktuj pojišťovnu pokud máš pochybnosti 🙂.

j.a.n.i
6. únor 2015

@banitram Tak pokud to auto bude mit totalku, tak si ho pojistovna bude chtit prodat a kdyz nebudes souhlasit, tak o tu prodejni hodnotu snizi pojistne plneni...

banitram
6. únor 2015

@j.a.n.i tak to slyším poprve, ale je fakt, že takovou velkou nehodu nikdo blízký neměl .... ale když nám po zásahu blesku shořelo před lety video, tak nám ho pojišťovna zaplatila a nikdo po nás ten starý střep nechtěl ....

j.a.n.i
6. únor 2015

@banitram Tak ono je to možná i o podmínkách pojištovny a hodnotě té věci, třeba naše auto po totálce mělo ještě cenu skoro 50tis. a už je ceklem položka.