Maminky, ráda bych se vás optala, kolik dáváte měsíční zálohu za plyn?? Máme byt do 70m2, nová okna, byt po rekonstrukci v 6ti bytovce. Doteď jsme topili uhlím, vzhledem k možné rozrůstající rodině bychom chtěli letos vyzkoušet plyn. Jsou hrozné rozdíly. Co jsem se poptávala tak jedna rodina dá 20tis za plyn za byt a druhá to dá za dům 5kk...Takže vůbec nemám představu. Na internetu jsem našla průměrnou spotřebu plynu za 75m2 byt 7500kWh/rok, ale to je asi orientační...Počítali jsme zálohu 1300,- což je 15600kč ročně a snad se vejdeme...Proto zjišťuji, jestli nemáte některá stejné bydlení??? Topíme na těch 22-23st. Děkuji za příspěvky 🙂
My máme byt 2+1, necelých 70m2. Zálohy 3000Kč - stanovené pronajímatelem. Sděleno, že se cca 30tis.ročně vrací. Tak nevím mno. Fakturu očekáváme s napětím 🙂
@mydvaapes1 Tak to je mazec.To jsem teda ještě neslyšela zálohy na plyn 3000,- v 2+1.Ale nevěřím,že se přeplatek bude pohybovat kolem 30tisíc.No uvidíš,až přijde faktura.A kdy máte vyúčtování?
@soyevita V dubnu právě, tak jsem zvědavá. Mě se ty zálohy zdály taky hodně. Když se na plynu jen topí. Tady v baráku totiž přijde jen jedna faktura a pak se rozúčtovává dle spotřeby nájemníkům. (je to rodinný dům s 6ti byty).
Aha,takže i kdyby jsi šetřila,tak zaplatíš i za toho,co topí Pánů Bohu do oken.Svůj plynoměr nemáte předpokládám
@soyevita To ne, ale máme ty počitadla na topení 🙂
@mydvaapes1 Já si Tvůj příspěvek blbě přečetla.No je to fakt hodně divný.A to platí všichni zálohy 3000,-?Vezmi si,že měsíčně by jste zaplatili všichni měsíčně 18tisíc a ročně 219000,-To spíš na vás vydělává a peníze si spoří a jdou mu z toho % jinak si to neumím vysvětlit
@soyevita Nevim kolik plati ostatni. Vse budu moct posoudit az s fakturou v ruce 🙂
@mydvaapes1 To pak děj vědět,jak jste dopadli🙂
Cca 1200 měsíčně, 2dospělí + 2 děti, 70m.
@koolombina a topite na kolik? A prosim u koho?
Loni jsme měli zálohy 1500Kč měsíčně, vraceli nám cca 4tis. Letos máme sníženo na 1200Kč měsíčně. Přes den netopíme vůbec, máme topení jen na udržování, topíme až na večer a jakmile je už teplo venku, topení vypínáme úplně. Loni jsme topili začátek listopadu až začátek března a pak jsme topení už úplně vypnuli, letos jsme začali na konci listopadu a zatím ještě topíme...
@macekv: Máme čez, ale u rwe nám to vycházelo obdobně (přecházeli jsme cca 5 let zpět). Je to fakt o tom, že musíš topit s rozumem, pokud si na to dáváme bacha a ztlumíme topení ráno, popř. když nejsme doma, pak nám při vyúčtování vrací cca 3-6 tisíc každej rok. Záleží na tom, jaká je zima - pokud mírná, míň topíme a víc vracejí.
My bydlíme v 3kk novostavbě (75 m2), plynem topíme a ohříváme vodu (vlastní kotel), plyn u RWE, zálohy 1400 Kč (tedy 16800 Kč ročně), teď nám za rok vraceli přeplatek 8100 Kč 🙂 Ale máme tu 19,5-20,5 °C, víc nesnesu, nesnáším přetopené prostory. U tchánovců, kde mívají 23 °C, umírám.
Bydlíme v bytě 3+1 (80 m2) , vlastní plynový kotel, plastová okna, zateplený 4podlažní panelový dům, teplotu máme nastavenou na 20 stupňů, když je nám večer u televize chladno, přitopíme o 1 - 2 stupně. Záleží na teplotách venku. Letos už je třetí mírná zima, roční platba kolem 10 tisíc, dodavatel ČEZ.
bydlím ve 4 patře, 50 m2 zateplené, nová okna a platím 5000 za topení. před zateplením jsem platila 15000, ale to nebyly ještě měřáky. mám ráda teplo 23 i více.
My máme také 3+1 a jsme u https://www.epet.cz/ , ceny mají úplně super a pomohli mi se vším, když jsem k nim přecházela 🙂 takže můžu jedině doporučit
@macekv Ahojky,měla jsem donedávna byt 78m,druhé patro a nová okna.Spotřeba plynu za minulý rok 14000,- protože zdražil,předminulý rok to bylo jen 12000,-.Topím pořád na 22C-22,5C.Rodiče bydlí v přízemí,pod nima jsou sklepy a spotřeba je 18tisíc.Topí celé dny na 23C.Také nová okna a velikost bytu je 70m