Hezký den děvčata,
chtěla bych se zeptat,jestli máte založený Spořící účet?Už jsem o něm delší dobu uvažovala,ale nevím,jestli se vyplatí nebo ne.Někdo mi tvrdí ano a někdo ne.Tak jestli by jste mi dali info k tomu?yDěkuju
@kamce
pri skoro 20% inflaci je to k nicemu
@zelenaesmolda Od kdy plati ze -16 = - 20 ... přemýšlím, kdo z nas nechodil do skoly.
Určitě lepší, než nechat peníze na běžném účtu, jsou kdykoliv k dispozici. Pokud bys chtěla vyšší výnosy, je třeba investovat jinak a dlouhodobě..
Mám k běžnému účtu dva spořicí,na jeden při RD moc neposílám,ale peníze se i v malém můžou hodit. Druhý mám pro syna a vkládán mu tam když něco dostane k svátku, narozeninám atp. Kdykoli můžu přeposlat na běžný účet, když je potřeba.
Ano, mám k běžnému účtu i spořící. Mám tam uložené peníze, o kterých vím, že budu za chvíli potřebovat. Lepší na spořícím se 4%, než na běžným. Ale na dlouhodobé ukládání peněz to není ideální.
@obloha78 záleží co od toho očekávás.. Ja mam pro děti. Nebo pro strýčka příhodu.. Prostě tam každý měsíc odlozim peníze. Každý měsíc odlozim i do,, tajné,, skrýše... Další takové dvě pokladničky má manžel pro děti a jednu rezervu pro nás... Prostě peníze na více místech... Ale víme ze na tom nezbohatnem.. Takže záleží zda chceš tvořit rezervy nebo vyloženě investovat.
@obloha78 Doporučuju zajít si do banky a zeptat se tam, kde máš běžný účet. A uvidíš. Já jsem se pořád odhodlávala řešit nějak finance a když už jsem to jako vždy prokrastinačně odkládala, volali z banky, jestli nechci přijít na návštěvu 😁 No a tak mám spořicí účet, jednorázově vložené peníze a dej se vůle Boží. V současné chvíli žádná sláva, ale lepší než absolutní nula na běžném účtu.
@zelenaesmolda 🤔 jakoze uroceni 4% je k nicemu oproti 0 %?
@j.a.n.i
ne,samozrejme to neplati ale porad ty penize ztraceji hodnotu tak rapidne,ze ty 4% fakt nepoznas
@zelenaesmolda No, ja tedy 4% poznam, kor když me nestoji zadne usili.
@obloha78 urcite zaloz. Riziko zadne a mas par procent ke vkladu navic. Cokoli je lepsi, nez bezny ucet.
Spořící účet je dobrý asi jen k tomu, nechat si tam nějakou krátkodoubou rezervu. My tam máme tak na cca 4 měsíce fungování. Na obyč. účtu mívám jen tak 5-10t. Ale kam dneska s penězi, to je asi jak věštění z křišťálové koule. Ale název není správný.. spořící účet určitě není NIKDY spořící, nikdy nepokryje ani inflaci. Spořit v penězích (dolary, eura, koruny.. aj) prakticky nelze. Současné neníze jsou vhodné bohužel jen na to, je vydělat a obratem utratit, dokud mají hodnotu.. Bohužel to je realita.
mám stavebko, jestli je to tím myšleno...https://www.financni-navigator.cz/424-stavebni-... tady je hezky vysvětleno a poradili mi i 🙂
@obloha78 tak rozhodne je lepsi mit sporici ucet, at se alespon nejakym urokem penize zhodnocuji nez lezet na beznem uctu s 0%😊 u air bank mam aktualne 4% do 250tis. V dobe covidove byl ale snad jen 0,5 🙄