zdravím, jdu s dotazem. Mám úvěr, který chci předčasně splatit, a pak bych chtěla zažádat o hypotéku. Tak by mě zajímalo jestli koukají na úvěr , který je již splacený, případně jakou dobu by musel být splacený aby na něj nekoukali? A dostal jste někdo hypotéku i kdyz jste meli treba jeden úvěr? diky za odpověď
anonymita z důvodu známých 🙂
Správně splácený úvěr je pozitivní historie, že jsi solidní klient, toho se neboj. Banky radši vidí takový záznam, než když tam je negativní o zprodlení splácení, nebo vůbec žádná historie. A podmínky si musíš zjistit, to má každá banka jinak - jestli se neorientuješ, najdi si raději finančního poradce.
Kdyz splatis uver, tak je to bez problemu a hned muzes zadat o novy uver. Samozrejme, kdyz si platila bez problemu. Treba u nas, meli jsme hypoteku a chteli jsme jeste po case zvysit hypo, tak bez problemu. Jen se vse odviji od vasich prijmu. Zalezi, jestli na to dosahnes financne!
Jim je to jedno. Nám jen doporučili to splatit a mít čistý štít. Bance jde o to, že točíš peníze a tudíž jsi pro ně bonitní. 😊
A jak to budete dělat, když na hypotéku musíte mít 10-20% vlastního kapitálu?
Pokud budete žádat o hypo chvilku po splacení úvěru, tak je možné, že se to ještě nepromítne do systémů a budou po vás chtít písemné potvrzení (pokud nebyl úvěr u stejné banky). Ale je to jen maličkost.
@jjasmina a kdo píše, že nemají nebo si můžou brát hypo třeba jen na částc hodnoty nemovitosti 🙂
@jjasmina
a to se vylucuje mit uver a zaroven nasetreno na depozit?
Nám hypoteční poradce říkal, že je pro nás spíše mínus, že jsme nikdy žádnou půjčku neměli 🙂 Lepší je, když někdo půjčku měl a samozřejmě bez problémů splatil. Takže problém to nebude.
@zelenaesmolda
@areh Klídek děvčata, zajímalo mne , jak to řešili, protože sme řešili to samé. Zajímalo mne jen jestli taky stihli našetřit nebo ručili nemovitostí, což taky jde.
@sigyn
dobre vedet,az budu kupovat treba pracku vezmu ji na splatky 🙂
Ja jsem splacela pujcku a hypoteku jsem dostala. Je to teda pet a pul roku zpatky, pujcka nebyla nijak vysoka, splacela jsem ji radne. Podarilo se mi ji splatit pak predcasne i s hypotekou na krku.
Ségra úvěrem zaplatila akontaci..😉