Solidární daň, jak se počítá a zapisuje do formuláře?

runka
8. únor 2017

Mam dotaz ohledne daňového přiznání a solidarní daně. Nevím, jakým způsobem se počíta a jak se zapisuje do formuláře. Daňové přiznání vyplňují poprvé. Můžete mi prosím někdo poradit? děkuji

uzivatelkapetra
8. únor 2017

Tuším, že na idnes bývá každý rok pěkný návod na vyplnění daňového formuláře.

lenkaluk
8. únor 2017

@runka jak pise @uzivatelkapetra, najdi si na idnes.cz formular na DP za 2016. Ten formular pouzivam kazdy rok, vsechno spocita. Ty vyplnis, vytisknes, podepises😊

stratilikova
8. únor 2017

@runka a človek, ktorý musí platiť solidarnu daň si určite DP nerobí sám 🙂 takže teba sa pravdepodobne netýka...inak súhlasím, formulár na idnes je skvelý

runka
autor
8. únor 2017

Holky dekuji moc. Podívám se na to. JJ, delam ho ja manzelovi😉

xpila
8. únor 2017

@stratilikova Tak třeba ja ji platila a delala jsem si DP sama. Nechápu, proc by ne.

runka
autor
8. únor 2017

@xpila Ja tomu tez nerozumim, proc bych nemohla. A je tam nejake specialni vyplňování? Já jsem si zkoušela vyplnit DP na onlinepriznani.cz a tam se to pocita automaticky. Tak nevim, kde to mam na DP napsat...

stratilikova
9. únor 2017

@xpila
@runka pretože som (asi teda nesprávne) predpokladala, že človek s príjmom nad 100 000/mesiac si zaplatí profika, ktorý mu DP urobí 😉 a má to bez starostí

runka
autor
9. únor 2017

@stratilikova aha, tak to jste fakt nespravne predpokladala, kdybych to vedela, tak se tady asi neptam. a nevite zakulisi, takze si prosim priste odpuste tyto komentare, ktere mi k nicemu nepomohly, dekuji

xpila
9. únor 2017

@stratilikova Aha, zajímavý předpoklad, fakt. A já to mám naopak bez starostí takhle, když vím, že si to vyplním sama dobře.

@runka Neřeš, spíš je to jen závist. Já ho vždycky vyplňuju tady, je to přímo od ministerstva financí, takže zaručeně správně https://adisepo.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_epo/dp....