Kdo máte zkušenost, prosím, poraďte, jak jste se bránili finančním šmejdům. Z našeho blízkého vysávají nemalé peníze a jakákoliv právní opatřením sám odmítá. Nedá se s ním hnout.
Tohle jsou skuteční podvodníci. Hlásili jsme na policii. Jde mi spíš o to, jak tomu do budoucna předcházet. Vysávají peníze přímo z účtu za určité spolupráci oběti.
Zajímá mě, jak přesvědčit poškozeného, který si svého počínání sice uvědomuje, ale nechápe asi úplně důsledky. Kdo jste se s tím setkal, prosím, o rady. Řešíme to i jinde, ale zajímá mě i zkušenost těch, kteří si tím také prošli či procházejí.
Co jsem tak četla , tak omezení svéprávnosti je běh na dlouhou trať a to i pro ty fakt nemocné ( demence apod ) . Musí na nej nastoupit děti , a důrazně vysvětlit , rozhodnout , proste jako s malým dítětem . Jestli se vám to nepodaří , tak právo je na jeho straně , peníze muže dat komu chce a vy s tím nic neuděláte .
@nupta obavam se, ze jestli si to nenecha vysvetlit, tak prakticky nijak…muzes zavolat tv, reportaz, oni se stahnou, ale tveho znameho ulovinzas nekdo jiny atd atd