Ahoj holky,
manzelovi v praci ucetni rekla,ze nemusi ode me nic dokladat a stejne za me dostane vracene dane. Mi se to ale nejak nezda. Mely jste to taky tak? Cely minuly rok jsem byla na rodicovske a zadny prijem nemela. Nedava se aspon nejake prohlaseni nebo neco? A ja danove prohlaseni v praci podepisovat asi nemusim,kdyz nemam zadny prijem krome rodicaku,ze?
@lenoulinkaa Dekuji moc 🙂
@evjun manzel tedy musel mit do prace me čestné prohlaseni. Ale tak ocividne to je vsude jinak.🙂
Neni to pry povinnost, ale u nas to cestne prohlaseni taky chteji.
stačí, že to čestně prohlásí v prohlášení, ale také si raději beru ještě čestné prohlášení...
Čestným prohlášením se nic nezkazí 😊
Zdravím,každá účetní to má jinak a u nás i na finanční každá zaměstnankyně řekne něco jiného.Letos v lednu jsem byla na finanční a ptala jsem se co je potřeba.Bylo mi řečeno,že čestné prohlášení.Teď v pondělí manžel podával přiznání a já musela letět na sociálku pro potvrzení o řidičáku.Tak tahle to máme u nás😂😂A ještě mu paní na finančním radila,jak to vyplnit a že to není složité,že to chce číst co kam napsat,ale poradila co kam napsat,spočítala to a včera telefon,že je to špatně.Takže v pondělí znova😂
Na FÚ čestné prohlášení vyžadují vždy, protože není součástí formuláře daňového přiznání. Mzdová účetní ho nepotřebuje, protože na zadní straně daňového prohlášení je kolonka na slevu na manželku, která je už sama o sobě čestným prohlášením. Já to zaměstnancích také nechci. Jen by se mi kupily zbytečné papíry v daňovce - člověk pak při ročním zúčtování musí přehrabovat spoustou nesmyslných dokladů a pak udělá nějakou chybu ...
Může si manželku odečíst i OSVČ? Nevíte? když jsem byla vdaná a na mateřské s ex, vraceli mu na daních přes těch 24 000, jak by to bylo kdyby to chtěl udělat manžel,ale je OSVČ
Přímo na finančním úřadě po mě chtěli čestné prohlášení, že jsem neměla žádné příjmy. Ale manžel podíval daňové přiznání sám.
@evjun pokud si manžel uvede manželku do prohlášení, že si ji chce uplatnit, tak ona to nemusí dokládat. Zákon to ani neukládá. Některé mzdové účetní čestné prohlášení manželky vyžadují, některé ne.