RP a podnikání, co musím dodat k daňovému přiznání?

lucciem
27. únor 2018

Prosím o radu, jsem na RP a přitom jsem za rok 2017 vystavila pár faktur... musím teď podat daňové přiznání... co vše k tomu musím dodat? zálohy na sociální a zdravotní jsem neplatila žádné, podnikání je jako vedlejší činnost... ale třeba na FÚ k přiznání musím třeba dodat doklad, že jsem na RP? Přehledy na SP a ZP taky poslat, když jsem jim nic nezaplatila?
Děkuji za radu

j.a.n.i
27. únor 2018

@lucciem Ne, finančák nezajímá, že pobíráš RP. A přehledy na SP a ZP musíš poslat taky a ZP budeš muset podle toho přehledu doplatit.

petulero
28. únor 2018

Ano, daňové přiznání je nutné podat, to samé s přehledy. A zdravotka se určitě bude doplácet a pokud budete pokračovat z žl, jistě budete dle přehledu platit pak i měsíční zálohy(ale je to malá částka, třeba 50,- měsíčně, dle výše vašeho výdělku) .

lucciem
autor
1. bře 2018

teď jsem si ty faktury sečetla a je to dohromady do 10tis., není nějaká hranice, od kolikati Kč se musí DP podat nebo je ta povinnost vždy?

lucciem
autor
1. bře 2018

Tak jsem si našla, že je hranice 15tis., takže děkuji za pomoc, mám to bez práce aspoň 🙂

j.a.n.i
1. bře 2018

@lucciem V tom případě nemusíš podávat DP, ale musíš tam dát čestné prohlášení o tom, žes měla příjmy do té povolené hranice, ale i tak musíš podat ty přehledy na ZP (a doplatit to zdravotní) a OSSZ, takže bez práce to nemáš.

lucciem
autor
1. bře 2018

@j.a.n.i aha, moc díky... pokoušela jsem se dovolat na VZP, ale ani po 10minutách mě tam s nikým nespojili... mohla bych se tedy ještě zeptat, u pojišťovny.... v části 1 Pojistné platím - tam nic nezaškrtnu, v části 2 zaškrtnu V roce 2017 pro mne nebyl stanoven minimální vyměřovací základ v měsících 1-12 a důvod f) , v části 4 Zadám ty příjmy, které mi vychází z faktur, výdaje nebudu nejspíše vyplňovat žádné (u DP bych uplatňovala 60% z příjmů, nebo tady mám taky zadat těch 60% ? ) , řádek 4 bude 12, řádek 5 taky 12, řádek 6 nevyplním... a pak Typ zálohy zadám tedy 0 ?
moc děkuji za pomoc