Rozpočet v době mateřské/ rodičovské dovolené

adelkaaa
24. dub 2016

Dnes jsem počítala kolik nám zhruba zbyde na živobytí po odečtení všech nákladů při mateřské na 3 roky za 7500 a částka mi vyšla 9000 korun. A to jsem nezapočítala mimořádné výdaje,,, Kolik zbyde Vám, které s tím už máte zkušenost a jak to zvládáte abyste trošku normálně žili ???? děkuji

marcicek84
24. dub 2016

@adelkaaa těch 9000 ti zbude na jídlo??? nebo co všechno jsi odečetla?

adelkaaa
autor
24. dub 2016

odečetla jsem všechny trvalé platby které jsou každý měsíc stejné ( podobné), ( hypotéka, energie, benzin, spoření, telefony, plus lehká rezerva na psa atd.. a těch 9000 by mělo být jen na jídlo, pokud nebude mimořádný výdaj,

adelkaaa
autor
24. dub 2016

@marcicek84 - jídlo, hygiena a úklidové prostředky

gracinka7
24. dub 2016

Já bych řekla, že 9000,- je dost luxusní částka 😉

marcicek84
24. dub 2016

@adelkaaa - tak ono to je hodne individuální, pokud kojíš, tak nejsou výdaje na Um, pokud ne a třeba máš dítě alergika, tak to jde měsíčně i do 3000 Kč kč jen to, pak krémy, plenky, malá nás měsíčně vyšla kolem 5000 Kč (vč nákupů léků, autodedačky, UM, plenek, hraček, oblečení), přitom oblečení vyšlo ještě na nejmíň, pokud máš dítě be problémů, kojíš, tak skoro nic tě to dítě nestojí, myslím, že s 9000 Kč měísně byste 3 mohli vyjít

adelkaaa
autor
24. dub 2016

A kdyz to tak vse idealne nepujde tak se pujdem past :D

soyevita
24. dub 2016

@adelkaaa 9000,- vám musí bohatě stačit nejen ne jídlo,ale i na extra menší výdaje.Pást se určitě nebudete

lv
24. dub 2016

je to na nákupy s rozmyslem, žádný moc vyskakování, plánování co-kdy, ale ne nějak krutý, to ne 🙂

marcicek84
24. dub 2016

@adelkaaa - určitě je fajn mít fin. rezervu, no a prostě nikdy nevíš jak to dítě budeš muset zabezpečit, to je prostě loterie, jen jsem ti napsala, že hold někdy to dítě i stojí vlivem okolností, ale nejde to dopředu odahdnout jaké to bude, proto ti tady někdo napíše, že vyjdete luxusně, což ano, pokud je dítě bezproblémové, nebo taky nemusíte pokud nějaké problémy se vyskytnou...jinak na dítě se připravte, že s výbavíčkou komplet a zabezepečením na 1. rok je dobré mít tak 100 tis. rezervu, ta se určitě hodit bude

mariti
24. dub 2016

My většinou utratíme za jídlo kolem 6.000, dva dospělí a dvě děti. Je tedy fakt, že mimo to máme vajčka, brambory, jablka, med a v létě i zeleninu a ovoce ze zahrady, takže to je velká pomoc. Snažíme se šetřit, jasně že bychom dokázali utratit i víc, ale není třeba mít obden lososa nebo každý den maso.

kika_21
25. dub 2016

@adelkaaa Normálně žijte, je to dost.

kijonkova.k
25. dub 2016

Určitě vyjdete a hezky.Já jsem schopná s tímhle vyjít a to jsme 4.POkud nepotřebujete chodit 2x týdně do restaurace,nekupujete kaviár,šampáňo atd.,tak se budete mít hezky a ještě je možné ušetřit🙂

suzief
25. dub 2016

Na jídlo to vyjde v pohodě na ostatní už moc ne ale vycházím ze své zkušenosti, my jíme hodně a utratíme i víc, denně maso.

epona1
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
luj89
12. črc 2016

@adelkaaa S 9 000 se dá krásně vyjít ;)

deniorlik
12. črc 2016

Když jsem byla těhotná, tak jsme nějakou podobnou částku měli a vyjít se dalo. Základní výbavičku jsme napůl pořídili sami, napůl nám pomohli rodiče, tetičky, ale je pravda, že pak se ještě dost věcí dokupovalo, když se nám začalo trochu víc dařit. Občas jsme si i koupili něco na sebe, zašli na jídlo....žádná sláva, ale vyjít se dalo. S miminkem je to horší - jak už tu někdo psal, pokud je na UM, tak se ta částka docela vyšplhá, ale i tak bych to neviděla úplně černě....

soyevita
12. črc 2016

A kolik vás na 9000,- bude?

adelkaaa
autor
12. črc 2016

Dva, mimino a pes :D

soyevita
12. črc 2016

@adelkaaa Jeee,tak to bych se vůbec nestresovala,nás je 5+ pes + 2kočky a máme 10tisic 🙂
Samozřejmě musím přemýšlet,co koupím a uvařím😉Pes baští kvalitní krmivo za studena lisované.Vždy čekám na akci 1+1,to samé u koček.
Mohla bych utratit o něco víc,ale vždy chci mít finanční rezervu....

kacenka1111
12. črc 2016

Tak ja navazu na ty alergie... Az se pak sejde celiakie, bezmlecna strava a atopak, plus dalsi alergie, tak to rozhodne stacit nebude... Leky, masticly, draha UM, mouka za 100,-, mleko za 40,- a to je to nejlevnejsi.... Praci prasky... Atd...Stacit to muze u "normalniho" ditka... S alergiemi atd uz horko tezko... Nas leky stoji dardu!

soyevita
12. črc 2016

@kacenka1111 Tak to pak určitě pro 4lidi stačit nebude.Pojišťovna přispívá celiakům 6000,- ročně ,není to nic moc,ale alespoň něco.Je zvláštní ,že na Slovensku jsou na tom hůř a dostanou na recept 4zákl.suroviny.Mezi nimi i zmíněná mouka.
Některé mouky jsou levnějši než 100,- ,některé i dražší.Naštěstí dnes už je velký výběr oproti minulosti a človek se nají,i když je to drahé,ale není nad to,když je člověk zdravý
A ty léky to je taky děs ☹

epona1
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
andysebesta
13. črc 2016

My mame na mesic 4.400.na nakup,jidla a drogerky.na takove mensi zasoby(cukr,mouka va akci,mliko,..)si nechavam mensi rezervu na karte a postupne s rozmyslem kupuju.mit 9.000,tak snad ani nevim co s nima😃😃😃

deniorlik
13. črc 2016

@andysebesta wow, no tak to obdivuju....my za jídlo dáme mnohem mnohem víc....co vaříš za jídla? já nějak pořád nemůžu přijít na to, na čem bychom jako už měli šetřit....když jsme měli menší rozpočet, tak jsme sice taky vyšli, ale polovina jídel ne zrovna zdravých....

andysebesta
13. črc 2016

Asi neni co obdivovat,ale dekuju😊.nevim,varim z momentalni myslenky nebo dle toho co je v lednici.ale snazim se taku o zdravejsi varianty.treba kdyz peceme kure s bramborem,tak ze zbytku(kdyyz zbyde oboji)jsou zapeceny brambory se żel.a kurecim.kdyz zbyde jen maso,zpracujeme do rizeta nebo testovinovyho salatu,...detii a hlavne manzel si max.chrochtaji na jidlech z jednoho hrnce a pokazdy jeste dostanu pochvalu,ze nevi co to v tom je,ale je to desne dobry😆.takze asi tak.pecu domaci kvas.chleba((teda jak to stihnu)a jednou za dva roky kupujeme pulku prasete do mrazaku a ted po dva roky jsme meli jeste 10kg mladyho bejcka.ale tyhle vydaje nepocitam,protoze z matersky davam jedte 1.200mesicne bokem,takze na takovyto nakupy mame usetreno.ale uz si taky obcas rikam,ze mozna jedi dost casto dost podobna jidla.taky dost peceme a v zime jsme polivkovy.takze na podzim si nadelam zeleninu do mrazaku a zijeme z toho celou zimu

andysebesta
13. črc 2016

@deniorlik jsem trubka..ta odpoved byla tobe😃.a kolik vas je?v profilu nic nemas

deniorlik
13. črc 2016

@andysebesta no v podstatě jenom dva, dcerce je 7 měsíců, ... muž se teď dal na posilování, tak pořád jí kuřecí prsa atd., to tak leze do peněz, ale já zase na druhé straně maso skoro nejím....kupujeme hodně ovoce, sýry, šunky.....nevím asi to nahradit nějakýma pomazánkama.....sušenky nějakou buchtou..... Je pravda, že tohle vaření abych pak ty zbytky použila do něčeho zítra, neovládám.....

andysebesta
13. črc 2016

Ja maso taky moc nemusim.obcas si kousek dam,ale nepotrebuju mit pravidelne.jen v tehotenstvi😃.to jsem prvne zazila abstak a az po konzumaci ukojila chut.bunky😄😄😄.nejradso mam zeleninu.ale jak ovoce,tak zelenina dost lezou do penez.takze zase kupuju bud jen jablicka a pro kluky banany nebo vic sruhu od vseho kousek.a ted pres leto se snazim pecovat o skleniky,aby nas priroda zza snahu trosicku ocenila😊

petru80
13. črc 2016

Já se snažím využívat zbytky tak aby se nic nevyhazovalo proto když mám v lednici zbytky salámu a nějake zeleniny udělám pizzu a i jinak, když zbyde nějaka zelenina očistíme nakrájíme a šup s ni do mrazaku a abych nezapomněla co všechno v mrazaku je tak se snažím vse rychle zase zakombinovat do hlavních jidel

adelkaaa
autor
13. črc 2016

Pristi rok nam banka zlevni... budem refinancovat hypoteku, tak zas bude naka kacka navic, taky nemusim mit maso porad, ale manzel ano... zapecenou brokolici neji :D,