Zdravím 🙂 zrovna přemýšlím, že si musím v rozpočtu udělat pořádek a tak se chtěla zeptat , kolik měsíčně utratíte za domácnost? ( Jídlo, drogerie, lékárna, oblečení, boty, prostředky do domácnosti, prostě ty běžné domácí výdaje) pro 2-3 osoby?
Nemyslím výdaje za auto, bydlení a pojistky, to má každý dle svých možností a standardu 🙂
Vím, že diskuzí je více, ale hodně jich je už staršího data, což už není moc aktuální k vzhledem k nárůstu cen a inflace 🙂 děkuji
@herkules6969 ahoj, bez bydleni (a takovych tech vicenakladu s nim spojenych) to odhaduju tak na 12 tisic mesicne (jidlo, obleceni...). Spocitane to presne nemam, ale plus minus to sedi. Zvlast jeste stoji plenky, UM a propriety pro kojence jako vlhcene ubrousky, podlozky a pak nafta. Bydlime v Praze.
@herkules6969 My jsme tedy 4 ( děti 4roky a rok a půl). Mám zvlášť účet na domácnost kam každý měsíc posíláme 12 tisíc a vyjdeme tak tak, přičemž manžel se trtřikrát týdně stravuje zvlášť "ze svého" a plenky, oblečení a pod platím taky zvlášť. Odhadem tedy pro 4 15tisíc, pro 3 cca 12tisíc. Není v tom bydlení, pojistky, kultura, dovolená, dárky, oblečení, kadeřník, benzín, telefony, internet, školka, kroužky atd, na to máme jiný účet...je to čistě jen jídlo, drogerie apod.
My jsme teda zatim jen dva ale nase vydaje bez bydleni atd ciste za jidlo drogerie atd mame cca 4 az 6 tisic za měsíc zalezi kolik toho do a dojde a je potreba koupit
My jsme dva. Za čistě jen jídlo+ pití, výlety, drogerii a benzin utratíme určitě aspon 7 tis měsícně.
Jo, zapomnela jsem napsat, ze jsme ctyri. Dva dospeli a dve predskolkove deti.
@herkules6969 Bez bot, oblečení, dárků a větších výletů, tak cca 15. Jsme dva dospělí, dvouleťák a dva psi. Když rozpočtu i to oblečení a boty, což nekupuji pravidelně, tak asi 2500 měsíčně.
Jen jídlo 10tis, drogerie+lékárna 2500, benzín 3500 (asi? To je odhad)
My "běžný provoz" (tj to, co doveze Tesko rozvoz) odhadujem u dvou dospělých + tříleťák na 8 tisíc měsíčně, bez manželových obědů v práci. Nejsou do toho ale započítány restaurace, výlety, dospělé oblečení + boty... a někde mi v tom "rozpočtu" lítá asi 5 tisíc měsíčně, o kterých manžel tvrdí, že se na účtu protočej, ale nespadaj mi do žádné běžné kategorie (část z toho jsou určitě ty restaurace a výlety).
Spočítané to přesně nemám, ale na běžné věci jako je jídlo, drogerie tak 7-8 000 určitě.
Jsme dva, já a syn. Za být v osobním vlastnictví platím se vším 2700,- k tomu platím školku, spoření, internet a televizi, za jídlo pro nás a kočku a drogerii dáme kolem 2500 - 3500,- podle toho co je zrovna potřeba koupit z drogerie, nebo maso atd.
@popelka1984 Tedy 2500-3500Kč za jídlo pro dva lidi a zvířátko? 🙂 To je strašně málo, můžu se zeptat jak s tím vycházíte? Co třeba jíte? Jestli třeba jen chleba s máslem či marmeládou nebo třeba i čerstvé ovoce, zeleninu? Jak to máte třeba s kosmetikou, lékárnou atd.? A oblečení kupujete také z toho? 🙂
Každý den máme k dispozici ovoce a zeleninu, nejčastěji okurka, rajče, ředkvičky, papriky (nejvíc žlutá), banány, citrusy, melouny atd. hodně dělám k jídlu zeleninové saláty. Hodně využívám sezóní zeleninu tj. květák hlavně levnějším období, nekoupím květák když stojí 50,- vezmu ho třeba za měsíc až bude stát 30,-, to samé cuketa atd. na podzim frčí dýně. Co se masa týče tak jednou nebo dvakrát za rok koupím celou krůtu od chovatele, ta nám vydrží na půl roku, od známé dostávám králíka, k tomu sem dokoupím sem tam vepřové, kuřecí, občas rybí filé, nebo dostaneme kapra.
@herkules6969 no když vynechám bydlení, energie, pojistky, školku a takový ty blbiny tak se pro dva dospělí jednu 5 letou a jednoho 9 měsíčního broučka musím vejít mezi 5 a 7 tisíc (jídlo, oblečení, léky, drogérie), když jsem měla jednom dcerku a byla na RD v nejkrizovějším období jsem se musela vejít do 2 500 a to už byl tady v Praze mazec, no ale když to jinak nejde tak se musí vyjít s málem, no pak dostal manžel lepší práci a už se žilo líp...
@popelka1984 tak to není tak hrozné 🙂 ale stejně moc nechápu, jak to za to peníze zvládnete koupit, ale asi umíte hodně hospodařit +tedy občas něco dostanete 🙂
@jannym tedy i těch 5-7 tisíc není moc a v tom máte i plenky a Um pro malého? 2500Kč mi přijde scifi, ale asi když není zbyti, člověk to asi musí přežít 😀
@herkules6969 například velké balení toaleťáku nebo Jaru nám ve dvou vydrží déle jak měsíc. Kočce nekupuji drahé kapsičky jako třeba Sheba ( přes 20,-) ale takový střed jako Felix a Whiskas. Vlasy si barvím sama, na stříhání chodím jednou za pár měsíců. Hodně utrácím za hračky a oblečení. Sem tam jedem na výlet, nebo koupíme něco do bytu. Teď jsem kupovala dveře, další měsíc nový sporák. V poslední době jsme vařili například sekanou, karbanátky, kapustové závitky, krůtí stehno pečené a knedlík, různé pomazánky, špagety, francouzské brambory, zítra bude pečené kuře se žampiony a smetanou a rýže, skoro každý den máme polévku, sem tam upeču buchtu, pudink, ovocné knedlíky. Klidně utratíme za jídlo a drogerii i víc než 3500,- ale tak nějak se držím standartu abych mohla víc peněz uložit, nebo utratit za oblečení atd. 🙂
8500 Kč mi stačí pro dva dospělé a dvě malé děti na jídlo - vařím pro všechny, i manželovi obědy do práce a lékárnu.
Tak my jsme 2 dospeli a 4mesicni mimi...vydaje za drogerku+jidlo jsou 4-7tis max, zalezi co se kupovalo, benzin do 3,5tis pro 2 auta, ale ja ted jezdim minimalne, bydleni platime 15tis komplet s internetem.....
Závisí od toho kolikrát jděte na oběd k rodičům a co Vám všechno zabalí 😂😂😂
@herkules6969 jo plenky a jídlo, malej je na mateřském + příkrm, takže UM nemusím řešit, kdyby jo tak se tam nevejdu...
My jsme dva dospělí a za jídlo utratíme asi 7-8 tisíc, drogerie a lékárna cca 1000, já platím asi 1000 Kč měsíčně za dojíždění, manžel jezdí autem a výdaje pokrývá on. Ostatní věci jako výlety, oblečení, služby jsou nárazové, ale v průměru to vychází na asi 6000 měsíčně.
Když vidím ty rozdílné částky, trápí mne, že asi neumím šetřit (i když jsem si myslela, že ano). Včera 400kč, dnes 600kč (jen v potravinách) a to jsem nebyla pro žádné maso, zbytečnosti typu chipsy, sladkosti (kromě 2 balíčků sušenek), nápoje balené, tam nejsou.
@herkules6969 navíc mám výhodu v tom, že žiju v turnosovém manželstvím, když se to "dobře" sejde nemusím třeba jídlo pro manžela řešit tři týdny, nají se po hotelích a pak přijde jiný měsíc a mám ho na stravu skoro celý měsíc a to pak musím pokrýt z naspořených penízků z dobrých měsíců, kdy přivezl z cest i nějaké fin. přebytky i když si to člověk obvykle v době blahobytu nedovede představit, jde opravdu vyjít s hodně málem, je pravda, že člověk pak obíhá obchody v okolí, sestavuje si jídelníček podle prodejních akcí, hodně plánuje a hlavně hodně vaří taková ta levná jídla, z kterých se clověk hodně nají - když byl hubený měsíc manžel vždy prskal když přijel to už jsou zase fazole, hrstková polévka, čočka no jo no už zase, ale je, co jíst a je to i zdravé...
@herkules6969 Ahoj,
my s manželem a 14 měsíční dcerou utratíme cca 12 tisíc (největší položka je samozřejmě jídlo a pak benzin).