Ahojte holky ,taká otázka ako to máte s rozdělením financii? Myslím KTO co platí,a popřípadě Ked ostatně jeden z vás doma na pn a má nižší příjem ako to delite? Každý si platíte sám?/ Sama ? Alebo občas si vypomozete... dakujem za odpověď 🙂hezký den
@snehulka19 my máme každý svůj účet. Co jsem na rodičovské, tak partner platí celý nájem a věci ohledně bytu, pojistky a dálničky na auta, naši pojistku, větší část jídla. Já dávám z rodičáku 3 tisíce na jídlo, platím malému co potřebuje, drogerii, svůj paušál a benzín do svého auta, internet a TV platíme na půl. Když je větší výdaj, tak se vždy radíme. Když jsem pracovala vše šlo na půl, a auto jsme si každý platili sám (pojistku, dálniční, opravy). Není to tak, že když máme každý svůj účet, tak nemáme přehled kolik druhý bere, to si netajíme a ani to nebereme tak, že peníze na účtě jednoho jsou jen jednoho. Jsme rodina a na moje tvoje nehrajeme.
máme každý svůj účet + jeden spořící, kam každý měsíc posíláme, co zbyde 🙂 .. Já platím menší věci - elektřinu, vodu, internet atd. + věci dětem , manžel převážně nakupuje, platí hypotéku, pojistky atd. Pokud mám větší výdaje a peníze mi nevyjdou, prostě řeknu manželovi, aby mi něco poslal.
My máme jeden účet jedny peníze 💸. Já z účtu platím vše co je třeba a přítel teda moc přehled nemá . Jeden účet dvě karty a kupuje se co je třeba .
Kazdy svuj ucet, ale finance dohromady..... veci okolo domu plati muj, na zbytku se domlouvame nebo si reknem. Nakupujeme oba a vime, co kdo plati, pripadne si to zaplatime navzajem.
Máme každý svůj účet a jeden společný. Na společný účet posíláme cca 3/4 výplaty a z toho se pak platí všechny společné věci. Ze svého si pak platíme dárky pro příbuzné, případně koníčky. Vážně by nebavilo každý měsíc propočítávat, kdo dal víc za jídlo a kdo za elektřinu. A zkoumat, kdo zaplatí tohle a tamto...ugh.
@snehulka19 pd doby , co máme dítě ,máme společný účet, je to naše, nejedem každý zvlášť a manžel asi ví , že s rodicakem 7000 je tahoun on 🙂
Máme společný jeden účet není moje a tvoje, ale naše. Když jeden něco chce zeptá se druhého (oznámí co potřebuje nebo chce) abychom oba měli přehled za co se utrácí
Máme každý svůj účet, ale finance dohromady, máme to tak asi už 10 let, co jsme spolu začali bydlet a pak v manželství si to ani jinak nedokážu představit... Chvíli jsem přemýšlela, ze bychom si založili společný účet, ale přijde mi to celkem zbytečné, když nám to funguje takhle... Už jsme byli v různých finančních situacích a vždycky ok
Máme každý svůj účet, peníze společné. Manžel mi pravidelně každý měsíc posílá přibližně polovinu svého platu. Každý platíme, co je potřeba, když někomu peníze dojdou, ten druhý mu je přepošle.
Já to mám tak že platíme si každý svoje iba nájom ide na půl ...zvecsa strávu kupujem já on minimum cca 1200 -1500 Kč na měsíc což mi pride málo ,při 2 detoch ...teraz som ostala na neschopence a samozřejmě to není tak jak Ked chodí výplata na účet ...taky dám půlku na nájem ,ale zdá sa mi že on moc zaujem nemá nieco koupit/ zaplatit navyse ,vraj on platit moje nebude ,som z toho trochu smutná přetoze bít to naopak tak nemám problém financovat nieco navise,myslela som si ze v partnerstve to tak chodí ale asi ne vsaďe 😆dakujem stě zlate vsetky🙂
@jjasmina asi tak nějak
@snehulka19 máme jeden účet, vše společně. Kvůli dětem mám zaměstnání, které není finančně moc ohodnoceno, ale vyhovuje mi časově. Nedovedu si představit, že bych na neschopence neměla peníze na základní potřeby a manžel by si užíval, nebo mi milostivě přidělil tisícovku. Společný účet jsme měli i před dětmi. Jsme manželé, ne spolubydlící... 😉
@mandala ,mne teraz teda moc neostane a na jeho účet přístup nemám ,Ked sa ho opytam tak len vrčí že donho rypem...mám problém z ramenom už dlho ,a teraz mi seklo takže nepohnem z rukou ...už som rozmyslala že ukončíme pn a pojdem naspet pracovat ,ale ako Ked nepohnem z rukou však...som z toho na nervy Lebo mi hrozí operacia a neviem si představit bit takto neviem ako dlho
Máme finance společné, ale každý svůj účet. Neexistuje, aby mi manžel řekl, zaplatil jsem za tebe jídlo do domácnosti, drogérku. Oba žijeme v jedné domácnosti a nerozlišujeme, kdo kolik přinese. Manžel platí víc výdajů než já. Některé věci si platíme sami např. oblečení, ale když mu koupím triko, tak mi neposílá 500 Kč na účet, protože oblečení si platí každý sám. Na větších věcech se domlouváme, platíš ty, nebo já, nebo jeden zaplatí 30% druhý 70%, nebo je to půl na půl.
Pokud by došlo k výraznému poklesu příjmů u jednoho z nás, tak druhý převezme část závazků, nebo bude posílat určitý obnos financí druhému na účet.
Tvůj partner je držgrešle, urychleně změň systém, ať převezme víc závazků, protože jsi na neschopence a máš míň, tak logicky nemůžeš financovat tolik, co doposud.
@snehulka19 My máme společné peníze. Než se nám narodila malá tak jsem byla v domácnosti, takže vše táhl manžel. Pak se narodila malá, mám rodičák, který mi manžel nechává abych si z toho kupovala dražší věci na přilepšenou pro sebe a pro malou, taky si z toho šetřím.
@levandule_k jo já sem mu to říkala ,ale není vůbec ochotný ...odpoví mi že on za mna platit nebude ,že je to můj problém nemám 2,roky a mám sa starat ...podla toho co tu citam ,tak je to špatně celé ....
Tak ať ti posílá část peněz na tvůj účet, platí celý nájem, nebo mu dej seznam a bude chodit pravidelně nakupovat, půjdete nakupovat a koupí dětem oblečení, kolo, brusle.
Já bych se ho zeptala k čemu je mi partner, který se odmítá podílet na financování domácnosti?
Nemáš něco, čemu se říká syndrom zamrzlého ramene (nebo tak nějak)?
@levandule_k ...jo vsetko možné už som skusala ...ale tuším by som malá ho poslat do prdele ...Ked to takto mieni robit ...každá z vás to má normálně len já ne ( doteraz nebola taká situacia tak som to neriesila vždy som si zaplatila a kupila aj detom )
@snehulka19 Tohle si vůbec nedovedu představit, přece jestli tě má rád, tak tě nepošle do práce, když nejsi vyléčená a pomůže ti s placením. Je to od něj dost sobecké 🙄
@levandule_k Bola som u ortopeda ,a na vysetreniach ,rehabilitace nezabrali ,povedal že to je ramenný pletenec či co ...
@mandala jo jo pošle ...a našla som si aj brygadu na 2 hod denně ,pomohla by mi aj dcera co nevladzem ,ale nelíbilo sa mi to že sa tam idem Jeb....t ( upratanie v kebabu ) 😆 8000 Kč měsíčně ako přilepšeníe lepsie ako nic ...Aleee nemám nic no
@levandule_ mám si najst druhého pokud se mi nelíbí ( jeho odpověď) ...Ked už SME při tom ,už tolko krát mi to povedal že niekedy mám sto chutí si niekoho najst) Lenze nemám na to zaludok či povahu
Předpokládám, že děti jsou jeho, tak ať platí. Zapracuj na svém sebevědomí, sebehodnocení.
Já ti nemůžu radit odejdi/zůstaň, to si musíš vyřešit ty sama, ale asi to nebude jediný problém... Já bych takového borce kopla do zadnice dávno. Očividně si tě neváží.
@levandule_k ano, to máš pravdu , spíš naberam odvahu ,je tam aj ine okrem tohoto ,bude rozumne sa zbalit a ist ...teda Moze ist on já nepojdem z dětmi nikam,len si musím poriesit tu ruku co bude Este asi nadlho
@snehulka19 Tvuj partner je fakt ubozak.
@snehulka19 máme společný účet. Já většinou poplatim ty menší poplatky z RP (chodí mě o 5dni dřív) a zbytek jedeme z partnerovi výplaty. Ale nerozdelujeme to vůbec, prostě co je na účtu je nás obou. Maličkosti si kupujeme jak chceme, a trochu dražší věci o tom se vždy radime. I když mi teda říká ať si koupim co chci, vždycky mu o tom řeknu. Nedokážu si představit aby jsme si rozdělovaly finance, kor když máme dítě
@snehulka19 finance mame dohromady na uctu a platíme z toho vše co je treba, drobnosti si kupujeme co chceme a v případě vyssi utraty si o tom promluvíme spolu 🙂