Ahoj všem, chci se zeptat zde, anonymně, protože jsem bezradná a zároveň se stydím. Manžel mi zatajuje důležité veci. Potřebuju zjistit, jestli má v pořádku zaplacené zdrav i soc pojištění- je osvč.
Potrebovala byvh vědět,jestli mi někde na úřadě jako manželce řeknou,zda to má v pořádku. Mám si dojít na zdravotní pojišťovnu a muzu žadat takové informace? A to samé socialka? Řešil jste někdo něco takového?
No oni to mozna reknou,ale pokud odevzdal vsechny potrebne vykazy.
Jestli nejake prijmy zatajil,tak ty v nich mit samo nebudou.
Jinak pokud by mel nejake nedoplatky,tak ty penale za ne jde "odpustit" resp vam je pokryji z de minimis (ale jen penale,ne napr nezaplacenou dan nebo pojistne,to by musel doplatit)
ještě bych asi sepsala plnou moc...tu jsem občas měla asi u sebe..nebyla úředně ověřená..jen: Já, novák josef narozen...bytem....zplnomocnuji manželku..janu novákovou narozenou...bytem....k třeba ukonum na VZP..nebo vyřízení zjištění nedoplatků z důvodu nesrovnalostí v učetnictví....podepíses za nej a sebe..tím nic nezkazíš kdyby se cukali...a jak píše margotka..penále kdyby bylo tak se dá žádost a to odpustí, nebo aspon část a na dlužné zálohy se dá domluvit kalendář splátkový...ale kdyby byl nějaky dluh určitě by aspon jeden dopis poslali, vyzvu k uhradě...?!
Já bych si také napsala plnou moc a podepsala to za něj, já myslím, že bez ní ti to neřeknou ☹ a uvidíš, jestli bude stačit bez ověřenýho podpisu, za zkoušku nic nedáš. Co se týče případných úroků, tak jsme řešili s manželem penále u VZP, bylo to sice "pár korun", ale právě jsem taky slyšela, že je často odpouští, tak jsem zkusila napsat srdceryvnou žádost a povedlo se, odpustili mu to 🙂 každopádně bych k tomu přidala i finančák, protože může mít dluhy i na daních, jestli je osvč.
Zavolej tam, nikdy jsem neměla problém, že by mi cokoli nechtěli sdělit. Chtějí po mně jen rč. a ověřují si bydliště... 🙂
Děkuji vám děvčata, jsem strašně zklamaná,jak se manžel chová, když mi roky tvrdí,že má vše v pořádku a evidentně nemá...v pondělí na to vlitnu.
Ahoj, napis si plnou moc a bez tam osobne. Plna moc nemusi byt overená. Treba tady v Brne jsou uplne fajn a reknou skoro vse i do telefonu, kór pokud jsi manzelka a mas stejne prijmeni.
@stopobezite asi záleží na koho narazíš..já když manželovi řešila firemní záležitosti ani mě nenapadlo, že by mě nikde nic neřekli..nemá čas chodit po úřadech, takže jsem vždy chodila místo něj jako jeho pravá ruka...ale jak říkám je možné, že ti řeknou že ti takovou informací nesdělí..musíš zkusit..asi bych tam seběevědomě nakráčela a řekla manžel mě posílá, abych zjistila zda má vše v pořádku, není si jistý zda jsme provedli všechny platby...třeba zjistili jsme v účetnictví nesrovnalosti tak obcházím raději všechny instituce..hodně štěstí.