Ahoj, jsem po insolvenci, která již byla splněna a uzavřena. Potřebovala bych aktuálně půjčku cca 20-30 tis. Splácet mohu v pořádku, máte někdo zkušenost, jaká společnost by půjčila? Rýpavé odpovědi si prosím nechte.
@ptacatko01 Jak maaaadlaaaaa píše prede mnou banka ti nepůjčí pokud nejsi po insolvenci min. 2 roky. Nebankovní společnosti ti půjčí, ale budeš pro ně riziková, takže ti napálí ještě větší úrok než obvykle dávají a to by jsi hooodne preplatila na víc některé to chtějí splácet týdne. Jediná možnost domluvit s rodinou a znamymi buď ať vám půjčí oni a nebo ať si vemou půjčku na sebe.
Záleží jak dlouho po doplacení to je, ale banky min. dva roky nepůjčí, solidnější nebankovky se taky budou chránit a půjčit si od "lichváře" je dost o hubu... Takže spíš zvážit jinou variantu, nebo přehodnotit zda je opravdu nutné si ty peníze půjčit...
Doporučuju obrátit se na Poradnu při finanční tísni, kde s nezávislým odborníkem proberete vaše možnosti a jejich případná rizika.
@ptacatko01
Kdyz muzes splacet tak proc si tu castku nenasetris?
@ptacatko01 Jak dlouho máte splavenou insolvenci? To je důležité, protože pokud jste ji zrovna doplatila, žádná banka vám nepůjči.
Manžel je po insolvenci a po dobu 5-ti let po, mu žádná banka nepůjčila. Zkoušel to v průběhu těch 5-ti let a nic.
Kamarádce zapůjčila banka ani po šesti letech, dokonce ji nepoučil ani Provident
Inu, nejde mi to bez rýpnutí, ale asi by ses nad sebou měla zamyslet. Nevím proč jsi se do insolvence dostala, a je to vlastně i naprosto irelevantní, ale pokud nepotřebuješ novou ledničku, tak nevím, proč by sis měla půjčovat peníze, jen jsi z průseru vylezla. Ale abych ti odpověděla na otázku... Asi začni u rodiny a přátel, pokud do toho rizika někdo bude chtít jít, protože z bankovních a dokonce i známých nebankovních společností ti s velkou pravděpodobností nepůjčí nikdo. Pak taky můžeš zkusit lychváře ale tam počítej s tím, že bez včasné splátky můžeš být ty, nebo tvá rodina ohrožena na životě a majetku. Takže zvaž, jestli ti to za to fakt stojí.
@cikitkapb i tu lednicku muze vzit na splatky bez navyseni ne?
@zelenaesmolda Ne v insolvenci, nebo po insolvenci min. těch pět let...
@zelenaesmolda no pokud bude opravdu na splátky bez navýšení tak ano, to pak není úvěr a neprověřují. Jenže většina produktů bez navýšení se dělá formou kreditní karty s částkou odpovídající ceně produktu a člověk splácí úvěr i tak jen je to vedeno jako kreditka se šíleným úrokem, kterou když doplatí do měsíce nebo 50 dní, tak je samozřejmě bez úroků tudíž bez navýšení a lákají na to lidi.
@maaaadlaaaaa i bez navýšení se posuzuje bonita klienta, furt je to půjčka. Jedině v případě že by to byl produkt přímo prodejce a ten by měl své "risk skóre". Ale když jsme brali na splátky vybavení kuchyně, tak jsme zaškrtli "splátky" přišla nám smlouva normálně z úvěrové společnosti a taky kontrolovali příjem a bonitu... Navíc ono "bez navýšení" nemusí být tak pěkné jak se to zná...
@gramar Každý to má asi jinak a záleží na výši. Je dost možné, že to měli vyřešené tak jak píšeš. Přece jen linka je za dost. Já si tehdy kupovala stěnu za 10.000 a neověřovali a ani jsem to neměla zapsané v úvěrech s 0%, pracovala jsem tehdy v bance, takže jsem si to ověřovala, jak se mi to propsalo.
@gramar a už je to taky 10 let zpět 🙂
@maaaadlaaaaa já brala asi za 30 tisíc a normálně přes úvěrovou společnost. Když jsem sepisovala splátky, ale to už je za krále klacka, tak se taky vše ověřovalo. Ale může to být kus od kusu, třeba tesco s tím dobře vyklepává, dají ti tu clubcard "dokonale výhodnou" kartu, řeknou ti jak na ní budeš sbírat body a doma čumíš že je to podělaná kreditka na deset tisíc a zrušit jí je umění hodné kouzelníka... A přesto že je to přes homecredit tak neověřují nic, narvou ti to v podstatě u vstupu do obchodu a pak už ti chodí jen účty :p
@maaaadlaaaaa I prodej na splátky prochází ověřováním solventnosti klienta.
Insolvence by pro tebe měla být vztyčený prst, promiň. Jestli máš teď šanci splácet, máš tedy šanci šetřit a snažit se to udělat jinak než tak, že opět spadneš do dluhů. Mimo to ti nikdo solventní stejně nepůjčí.
@cikitkapb Zřejmě jsou i výjimky, psáno výše. Kupovala jsem zboží na splátky v menší firmě cca 10 let zpět a do registru se mi to jako úvěr nepropsalo a žádné ověřování neproběhlo. 😉 Byla jsem u zdroje a chtěla úvěr na rekonstrukci bytu konsolidovat do banky, kde pracuji a při univerzální žádosti vždy vyjedou všechny závazky, jak bankovních tak nebankovnich společností a tento nákup na splátky se zde nepropsal, takže nebyl ověřován a nebyl to úvěr. Co se týká ověřování schopnosti splácet to samé. Žádný záznam. Sama jsem se tomu tehdy divila, ale bylo to tak.
@maaaadlaaaaa Jenže za deset let už je plno věcí úplně jinak a poskytovatelé úvěru už si klienty daleko více prověřují.
Po insolvenci musíte čekat několik let. Nevím přesně, ale min. dva roky to byly určitě, co si ještě pamatuji z práce v bance. Jistě Vám nabídne půjčku i nějaká pochybná společnost, ale na to bacha. Šílený úroky a splátky klidně týdně a osobně si pro ně chodili a byla to opravdu společnost a měli smlouvu. Tohle jsme tam s brekem řešili denodenně a nemohli jsme pomoci, protože po insolvenci není banka schopná Vám půjčku zkonsolidovat a jste prostě v pasti. Zkuste známé, určitě Vám jinde nepomohou, spíš uškodí.