Pronájem autobusu. Kolik stojí?

19. čer 2024

Nevíte prosím někdo orientační cenu za pronájem autobusu pro školy? Je mi jasné, že záleží na městě, společnosti... Ale cca - krajské město (ne Praha, Brno). Než pořešíme se školou 🙂 děti jely na výlet (cca 65 dětí) do místa vzdáleného 8km (tedy tam i zpět 16km), autobus se otočil 2x, přijel z z města vzdáleného 8km. Doba výletu 7:30-13hod.
Vstupné do navštíveného objektu bylo 150 Kč. Vybíralo se 500 na dítě, škola se zatím nemá k vyúčtování. Budeme řešit dál, ale přijde Vám cena adekvátní? Děkuji

veroniquecz
19. čer 2024

Určitě vám budou vracet. Bus bych viděla na cca. 6.000,- záleží jaké jsou sazby za km a čekání, to je firma od firmy jiné a jsou tam velké rozdíly. Ono je ale vždy lepší vybrat více, než pak účtovat znovu.

martinka_33
19. čer 2024

Teda synova ucitelka rikala ze autobus je drahej, ale ze az tak? 🤔

miryp
19. čer 2024

Dcera jela minulý týden do ZOO autobusovou přepravou. Bylo to 118 km tam, 118 km zpět + čekačka řidičů na místě (jely dva autobusy, do jednoho se všechny třídy nevešly). Časově to bylo od 7:30 do cca 15:00 hod. Vyúčtovali nám to na 345 Kč na dítě (při cca 60 dětech).

mishka87
19. čer 2024

Kluk jel do Herolendu u Kutné hory, co je od nás cca 30 km a vybírali 350 Kč na žáka. Bylo v tom i vstupné s programem pro školy. Do divadla do Prahy(cca stejná vzdálenost), platili 250 kč na žáka.

blondynka400
19. čer 2024

Ono mnohdy ta čekacka vyjde dráž, než samotné km. Těch 300 mi přijde normální cena. Ono ty autobusy jsou fakt drahé a jsou tam rozdíly. Nedávno jsem poptávala autobus na firemní akci a nestačila jsem se divit, nakonec se mi ale podařilo vybrat. Cena byla ale i tak o dost jiná, nez jsem si spočítala podle kalkulaček na netu. Jinak cena autobusů je všude cca stejná, je jedno, zda je to Praha a nebo menší město.

xnikolan
19. čer 2024

Nedávno jsem u babičky cetla článek v místním zpravodaji, malá obec, pouze školka, v současné době 19 dětí, rodiče si stěžovali, že nejezdí má výlety, tak se vyjadřovala ředitelka, bus stojí 6-8 tis. záleží samozřejmě na délce výletu, některé děti se nedostaví když dobré tak jich jede 15 a pro ně je to prostě velká částka. Takže těch 6000, jak tu někdo psal, je opravdu reálná částka.

similenka
19. čer 2024

Nejdražší je dnes doprava. A rozdíly mezi cenami muzou byt velké. Učitelky určitě hledají ty nejlepší autobusy a dopravce. Každý dnes řeší cenu, pak autobusy musí mít bezpečnostní pásy. ALE!!! Manžel dělá v servisu, opravují autobusy. A říká, že pokud jezdí někdo za velmi nízké ceny ,tak to nemůže mít ani v pořádku, servisovane.... A některým ridicum už řekl, že jako jestli s tím vážně chtějí vozit děti?!?! Že někteří dopravci mají autobusy v otresnem stavu.

aneta15
19. čer 2024

Moje dítě jelo na výlet cca 40km jedna cesta, cena na žáka byla 400 za autobus. Také mi to prislo hodně ale nijak jsem to neřešila.

maci299
20. čer 2024

Já pracuji a autobusové firmě,od nás by byla cena za dopravu cca 3700 celkem.(když počítám 16+16+16km nájezd + čekačka. Když to vydělíme 65, vychází to 57 Kč na dítě,+150,- vstup,to je 207 Kč na dítě..

autor
20. čer 2024

@maci299 děkuji. čekáme na vyjádření školy 🙂

enoli
20. čer 2024

Také záleží kolik dětí opravdu jelo. Pokud všichni, budou vám pravděpodobně vracet. Nám se stalo, že hodně dětí chybělo a na autobus ještě doplacení škola. Ono to černobílé není a výlety i školy v přírodě jsou drahé. Pokud chcete, aby dětí někam jezdily, musíte počítat s tím, že to bude čím dál dražší.

veroniquecz
20. čer 2024

@maci299 a u nás třeba jednou tolik 🤷🏻‍♀️

swan42
20. čer 2024

@veroniquecz u nas jednou tolik nez u vas. Pod 12 000 teda nevim jak by se dalo dostat 🙈