Vsechny zdravim a prosim o radu... Loni jsem prodala stare auto za par slupek, s doklady, plnou moci a dobrou virou... Kupujici si na sebe auto samozrejme neprepsal a ja nemam jak ho dohnat (dopisy se mi vraci, tel. nemam a osobne jsme ho take nechytli). V dokladech jsem majitel porad ja, povinne ruceni zustalo bezet, takze mi stejne nezbyva nez ho zase zaplatit, kdyz nemam doklady, na zaklade kterych by pojistovna pojistku ukoncila (chteji kopii prepsanyho VTP). A muj dotaz je - kdyz to proste zaplatim a vypovim to pristi rok v zakonne lhute (protoze novy majitel PR na 98% plati) hrozi mi pak neco v pripade jeho nehody? (Vim, ze jsem blba a mela si to podchytit pri prodeji, ale o to tu ted uplne apriori nejde...)
Diky vsem za radu, co ted, doufam, ze budu dostatecnou vystrahou pro vsechny ostatni
Povinné ručení klidně zrušit na základě prodejní smlouvy.jinak podle nového systému je za přepis zodpovědný jak prodejce tak kupující.pokuta až 50 000,- máme to čerstvě za sebou stejný problém.plna moc to bohužel ne ošetřuje. Couzu poradit zajít na PCR oznámit to tam jestli ho nemůžou dohledat.pokud to nejste schopni vyřešit samy.jak se do toho vloží orgány je tam celkem jistá nějaká ta pokuta.