Ahoj, Mám prosbu. Na netu je milion kalkulaček a každá mluví jinak. Jsem matka s jedním dítětem, 7 let. Plat pokaždé jiný, někdy 16.500 čistého, jindy 17.500 atd. Alimenty mám 3000 Kč. Nájem mám u bratra v bytě, 7000 Kč a poplaky cca 3000 Kč. Skutečně mu vše platím, jeho příjem se se daní atd...Může mi prosím někdo říci, zda má smysl se pokoušet?? Bydlím ve 30tis.městě...Děkuji. Mám tam trv.bydliště i dcera...PS: Pokud by byl nájem vyšší, je vyšší i šance na příspěvek?
@console my jeden rok nárok měli, počítala jsem si to předem tady http://www.penize.cz/kalkulacky/prispevek-na-by... a na úřadě mi to pak spočítali stejně 😉
Moc se v tom nevyznám, ale tuším, že se tam započítávají všechny příjmy osob s trvalým pobytem, to znamená i vašeho bratra, pokud pracuje...což by příjmy zvyšovalo...ale nevím, možná jde napsat nějaké prohlášení, že máte samostatné bydlení.
Záleží na typu vlastnictví,smlouvy a kdo všechno má v bytě trvalý pobyt.
S takhle pěkným příjmem si taky myslím, že ne. Příspěvek na bydlení je určen pro finančně slabé rodiny.
Vlastnictví-no osobní, majitelem je bratr. Trv.pobyt jen já a dcera.
nevím, jak to máš přesně, ale mě ta kalkulačka vyhodila +- 2000,- jako příspěvek. jak jsem psala...mě to tehdy spočítalo částku a tu jsem dostala i na úřadě 😉
Nárok nemáš.Jste 2 lidé a příjem máte kolem 20-ti tisíc měsíčně.Jste vysoko nad hranicí živ.minima.
Zajděte na pracák a budete vědět hned. Mě kalkulačka spočítala, že byste mohla dostat 949,- Na komentáře tady bych nehleděla, protože tady taky každý píše něco jiného.
@martinal08 myslím, že zrovna příspěvek na bydlení se ale neřeší z hlediska životního minima rodiny jako u jiných dávek, ale z hlediska toho kolik % z příjmů jim bydlení sebere
i když nějaká hranice tam asi být fakt musí...přeci jen je blbost, aby lidem stát přispíval na bydlení, když si najmou byt za 30 000, když vědí, že vydělají jen 40 000 a levnějších bytů je dost 😅
Příjem je to dost vysoký, ale na 2 lidi to není zrovna moc, tak by to mohlo vyjít. Zasla bych se na to zeptat, to je ta nejjednodušší varianta.
Já měla celkem příjmy cca 15000 nájem 7000,dva lidi a dostala jsem pakatel.. 1000kc cca a když něco vraceli na službách nedostala jsem nic.. Zkusit to můžete ale jestli něco dají, tak úplně almuznu
@console jo a chtěli smlouvu, ne podnájem ale pronájem a rozsudek o alimentech plus každé tři měsíce doložit veškeré příjmy včetně alimentů
Díky moc všem za rady!!!
Upřímně si myslím že ne