Potvrzení o pobírání RP kvůli daňovému přiznání

patrnka
6. led 2015

Dobrý den, nemohu to nikde najít...proto se ptám raději tady,protože tady víte snad úplně vše. Manželovi bude letos daňové přiznání dělat finanční poradkyně. Jelikož jsem na rodičáku a neměla jsem žádný jiný příjem, tak by chtěl uplatnit na mě slevu. Paní po mně chce čestné prohlášení (to mám) a potvrzení o tom, že pobírám rodičovský příspěvek...takový formulář ani bližší info nemohu nikde najít. Nevíte, kam mám kvůli tomu zajít? Také by mě zajímalo, jestli musím do daň. přiznání zahrnout i to, že mi jedna paní splácí dluh po 600,- za měsíc. Děkuji a omlouvám se pokud je to hloupý dotaz,ale nikdy jsem tohle neřešila.

lv
6. led 2015

Tím potvrzením je rozhodnuti o přiznání dávek rodičovského příspěvků z ÚP.

patrnka
autor
6. led 2015

@lv takže jí mám jen okopírovat ten papír,co mi přišel,jak jsem nastoupila na rodičák?

lv
6. led 2015

@patrnka jo, u nás to vždy stačilo

patrnka
autor
6. led 2015

@lv děkuji,moc jste mi pomohla

j.a.n.i
6. led 2015

@patrnka Já nějak nechápu co by měl dokazovat ten papír o pobírání rodičáku, ten nemá na možnost uplatnění manželky žádný vliv.

banitram
7. led 2015

k daňové slevě na manželku nemusíte nic přikládat, maximálně tak oddací list, aby bylo patrné, jestli máte nárok na slevu za celý rok. Navíc rodičovská dovolená se do příjmu nepočítá (počítá se jen mateřská), tak nechápu, k čemu to poradkyni bude ....

banitram
7. led 2015

A ještě k otázce těch splátek. Pokud jste jen jako soukromá osoba půjčila kamarádce nějakých 10000 Kč a ona Vám je bezúročně splácí, tak se ani o nějakém vedlejším příjmu mluvit nedá a nic do příjmu nezahrnujete. Jinak by to bylo, pokud byste si třeba přivydělávala poskytováním úročených půjček, ale to určitě nebude Váš případ ....

glimmer
7. led 2015

já také pobírám RP a musela jsem akorát napsat čestné prohlášení, že jsem neměla za rok 2014 žádný příjem. Protože RP se nebere jako příjem, nechtěli ani přiznání z ÚP.

patrnka
autor
7. led 2015

@banitram děkuji za odpověď...ne není to můj případ🙂