Pomůžou na sociálce? Máma v insolvenci shání podnájem

lilie0
25. bře 2015

Ahoj vsem,
moje mama se bohuzel ne vlastni vinou dostala do fin.problemu, takze je nyni v insolvenci. Insolvence ji bude trvat jeste 3,5 roku s tim, ze ji nechavaji pouze nezabavitelnou castku 7000,-. Zije na soukrome ubytovne, kde platila 3500,-/mesic, takze velkem vychazela.. no a ted se ubytovna rusi a ona musi do mesice najit nove bydleni. Jenze veskere najmy jsou nejlevnejsi kolem 6000,-a to si proste nemuze dovolit. Chce si zazadat o mestsky byt, ale to pry muze trvat i rok.. uz 18let ma trvalou praci a zije sama, je ji 50 let. Muzete mi prosim nekdo poradit na koho se obratit a jestli jsou mozne nejake prispevky na bydleni nebo drivejsi prideleni bytu? Vubec nevime co mame delat a hlavne na co ma a nema narok:(. Dekuji za kazdou radu.

hojda
25. bře 2015

Napadá mě zkusit nějaké spolubydlení, ale v 50. letech už je to asi složitější a taky záleží odkud jste, jestli tam něco takového vůbec funguje www.spolubydlici.cz

lilie0
autor
25. bře 2015

Mamka je z chrudimi, uz jsme zkouseli dat inzeraty, ale nikde nic:(.... je to hrozna situace, jednou udelala chybu ze naletela snatkovymu podvodnikovi a ma znicenej celej zivot. Prisla naprosto o vsechno, udala ho policii a ted je celostatne uz skoro dva roky hledanej, takze pochybuju ze z nej neco dostane.... vim ze si to zpusobila sama, ale stve me, ze stat nijak nepomuze:(

mississka11
25. bře 2015

@lilie0 Proč ji nevezmete na přechodnou dobu k sobě?

hojda
25. bře 2015

http://www.espolubydleni.cz/podnajem-spolubydli... Je to spíše pro studenty, ale třeba by se někde uchytila.

lilie0
autor
25. bře 2015

@mississka11 Protoze jsme z jineho mesta a nebyla by schopna se dopravit do prace. Dela ve fabrice na ruzne smeny.. jezdi k nam vzdy na vikendy, ale kvuli praci musi zustat v miste.. bohuzel ani nemame finance na to, abychom ji doplacely najem

lilie0
autor
25. bře 2015

@hojda dekuju🙂 , zitra na ne zavolam

sim007
25. bře 2015

Urcite bych zkusila na tu socialku zajit....

hojda
25. bře 2015

@lilie0 Nebo pokud se zná z někým z té ubytovny, tak si společně pronajmout byt, ale musí to být někdo spolehlivý.

lilie0
autor
25. bře 2015

To uz me taky napadlo, jenze na te ubytovne jsou vetsinou lidi co ziji jen ze socialnich davek proste tzv. neprizpusobvi obcani... takze mamka se tam s nikym nijak nepratelila a vsimala si jen sama sebe. Zkusime vylepit par inzeratu i na domy na spolubydleni a snad se neco sezene.. v patek s ni dojedu na mestsky urad i socialku, tak nam snad pomuzou

boban
25. bře 2015

@lilie0 Co vím, tak pokud je člověk v insolvenci, tak mu městský byt nedají..žádali jsme pro mamku a chtěli od ní potvrzení, o bezdlužnosti a že není v insolvenci..mamka neměla problém, dluhy neměla... 😉

lilie0
autor
25. bře 2015

@boban to mi ani nerikej:(.. dekuju za info, zkusime to jeste pozjistovat

mimikoko
26. bře 2015

Tak pokud dělá tak bouzel ji stát nepomůže 🙂 jak říkáte může si za to sama a to stejně ji řeknou na úřadě 🙂 pro ni by bylo lepší možná kdyby nedělala a šla jen na socialku ;) protože ze 7 tisíc se vyjít nedá to je jasný... nebo může to jít zkusit si zažádat o příspěvek na bydlení apod ale musí donést vyplatnice a doklad min 3 měsíců o placení nájmu. Ráda bych mamince poradila více. At se ji zadari !

mimikoko
26. bře 2015

@mimikoko
A co se bytu týče
Tak musí být bez dluhu ale jen státní dluhy jako jsou popelnice apod. Výpis z katastru musí doložit ze nemá nic.. Ale pozor s tim bytem myslíte městský být na vlastní náklady ze si ho opravite??

lilie0
autor
26. bře 2015

@mimikoko Mamka ma dluhy u banky, protoze si na toho byvaleho pritele pujcila spoustu penez, jinak co se tyce popelnic, koncesionarskych poplatku,.. to ma vse v poradku. Dnes jsem zkousela volat na mesto a tam mi rekli, ze na mestsky byt ma narok jen clovek socialne slaby (ktery je evidovany na uradu prace), prochazi rozvodem a ma nezaopatrene deti a nebo je vazne nemocny. Tim, ze ma mama stalou praci a zdravotne je v poradku, tak nema sanci... achjo, holky tohle je priklad jak si zarucene znicit svuj zivot a komplikovat ho i detem. Byla deset let sama, znovu od smrti taty se zamilovala a takhle to dopadlo:(.. mam pocit, ze se nam zasecelej svet borti, miminko nam nejde, starosti s mamou, do toho jeste manzelovi rodice..
Hrozne zavidim tem, co maji v rodicich oporu..

jellyjane
26. bře 2015

Nejsou v místě bydliště tvé maminky nějaké azylové domy? Sice by to nebylo nic moc, ale horší než na ubytovně to být nemůže.

rosie18
5. čer 2015

Nevim, na kolik je problem jeste aktualni, ale at Vase mamka kontaktuje insolvenciho spravce, s nim at to resi, zmena vydaju atd... At se s nim poradi...